iPlus i problem z prockami AMD

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
korpusz
Początkujący użytkownik forum

iPlus i problem z prockami AMD

Post autor: korpusz »

Witam,

dzisiaj byłem w salonie plusa i chciałem kupić iPLus jednak pojawił się problem gdy pani zapytała mnie się jaki mam procek w kompie (mam AMD). Stwierdziła, że na AMD mogą być problemy z modemami plusa. Na razie się wstrzymałem aby poszukać troche na ten temat. Google mi odpowiedzi nie udzieliło no może poza znalezieniem tego forum :)

Czy ktoś się z takimi problemami spotkał ??

Czy może miało mnie to skłonić do zakupu laptopa ;)
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez korpusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: iPlus i problem z prockami AMD

Post autor: Sundance_kid »

:szukaj: był ten temat poruszany kilkakrotnie.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

korpusz pisze:Na razie się wstrzymałem aby poszukać troche na ten temat.
:ok: I tak powinni robić inni. :ok:
korpusz pisze:Czy ktoś się z takimi problemami spotkał ??
Poczytaj forum głównie problemy z instalacją i wieszaniem się modemów.Wniosków jest dość sporo.
Co do procesorów AMD to powiem że miałem lapka MaxDatę ECO 4000A z prockiem AMD i modemy Option GT Combo EDGE z WLAN jaki i GT MAX nie miałem problemu. Także opinnie będą różne.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
korpusz
Początkujący użytkownik forum

Post autor: korpusz »

Jeszcze poszukam tylko do domu zawinę bo w robocie mnie komputer ogranicza :/

EDIT
przeszukałem forum i generalnie za dużo nie znalazłem, po za jednym tematem w którym osoba miała z kolei problem na komputerze z procesorem intela, a na drugim kompie z AMD nie. Z tym, że w tym wątku nikt nie łączył problemów z połączeniem z procesorami.

Jeżeli ktoś mógłby mi wskazać drogę to byłbym wdzięczny.

PS. Szczerze to za bardzo nie wiem czego mam szukać i klikam trochę po omacku :/
Mavie

Post autor: Mavie »

Problemy byly z prockami Intela, z kilkoma AMD tez, ale w zasadzie nie procesor robil problemy co napiecie zasilajace PCMCIA :P
To laptop czy desktop? Jak masz mozliwosc to przynies go do salonu, sklepu czy punktu plusa (najlepiej w tej kolejnosci dla wlasnego dobra) i zeby Ci sprzedawca sprawdzil na miejscu dzialanie, w moim salonie tak zawsze robimy zeby nie bylo watpliwosci i niepotrzebnych nerwow.
ODPOWIEDZ