Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
Od pewnego czasu chyba już nie ma rat za sprzęt, sprzedają go bodajże za 49 zł przy podpisywaniu umowy. Na fv także nie mam żadnej adnotacji.
- onken
- ** Moderator **
Macie jakiś numer do doradcy utrzymania klienta biznesowego T-Mobile ?
Niestety mój obecny się "wykruszył" a ADB nie ma tak dobrych ofert jak u nich w centrali.
Prosiłbym o PW
Niestety mój obecny się "wykruszył" a ADB nie ma tak dobrych ofert jak u nich w centrali.
Prosiłbym o PW
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Początkujący użytkownik forum
damian510 pisze:Witajcie mam modem B525 i działa mi on w trybie agregacji LTE 800 + 2100 jednak, zauważylem w HMenager że gdy w polu LongCID mam id pasma 800 upload działa szybciej niż gdy jest to id pasma 2100, mam pytanie czy można jakoś wymusić lączenie z tym szybszym?
dzieki za rade tak zrobilem i teraz dziala duzo lepiej jeszcze zeby dalo sie jakos zablokowac te ustawienie bo na razie musze powtarzac ta czynnosc codziennie.Tinkas pisze: U mnie działa sposób:
- wymuszenie samego 800
- połaczenie z nadajnikiem na 800
- dodanie 2100 (800+2100)
Wtedy odpala mi agregację 800+2100 z 800 jako podstawą.
BTW, jeśli na 800 masz lepszy upload, to musisz mieć słaby sygnał.
- Tinkas
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Może router Ci się w nocy restartuje? U mnie takie ustawienie trzyma tygodniami.
-
Od dziś (1 lipca 2019) jest podwyżka internetu domowego dla klientów indywidualnych o 10 zł ?
- onken
- ** Moderator **
Ale się kolega obudził, od kilku dni jest jak i nowy regulamin o wiele gorszy.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
No patrz regulamin o wiele gorszy, a konkurencja i tak nawet w połowie nie może pokazać takiej oferty 

- onken
- ** Moderator **
Jak ja lubię te Twoje uwielbienie do T-Mobile....
Ps, dzisiaj przedłużyłem internet bez limitu do biura w T-Mobile, 45 zł netto i B325, co do limitu tj bez limitu tzn 913 PB "limit"
Ps, dzisiaj przedłużyłem internet bez limitu do biura w T-Mobile, 45 zł netto i B325, co do limitu tj bez limitu tzn 913 PB "limit"

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
W tej cenie 45 zł netto dali ci jeszcze B525 bez rat ? Masz gdzieś regulamin tej oferty, podlinkuj. No i nie szalej za bardzo żebyś tych 913PB nie przekroczył
- onken
- ** Moderator **
Za 9 zł brutto dokładnie dali 
To dział utrzymania klienta.
Przyjdzie umowa to spróbuję znaleźć regulamin ( po kodzie oferty ) , lub poproszę doradcę by podesłał.
Ps.
Jeszcze 10 zł zniżki będzie za skorzystanie z "super zestaw"
Czyli 35 zł netto i B525 na własność za 9 zł
Edit
Sorry, pomyliłem się, limitu jest 931 PB

To dział utrzymania klienta.
Przyjdzie umowa to spróbuję znaleźć regulamin ( po kodzie oferty ) , lub poproszę doradcę by podesłał.
Ps.
Jeszcze 10 zł zniżki będzie za skorzystanie z "super zestaw"
Czyli 35 zł netto i B525 na własność za 9 zł
Edit
Sorry, pomyliłem się, limitu jest 931 PB

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Napisanie faktów to uwielbienie? Od kiedy? Bo bardzo nie wiem. W takim razie pokaż mi podobną ofertę u konkurencji. Czekam.onken pisze:Jak ja lubię te Twoje uwielbienie do T-Mobile....
- onken
- ** Moderator **
Oj Piotrze Piotrze, każdy wie że ich uwielbiasz a kiedyś nawet kochałeś miłością bezgraniczną 
Co nie zmienia faktu że konkurencja ma gorsze oferty choć przy nowych regulaminach są już większe lejki max prędkości, 20/3 i 60/10 Mb/s

Co nie zmienia faktu że konkurencja ma gorsze oferty choć przy nowych regulaminach są już większe lejki max prędkości, 20/3 i 60/10 Mb/s
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Kurcze dzis w nocy znow sie przelaczyl na wolniejszy tryb, spróbuje odznaczyc opcje: Planowany restartdamian510 pisze:damian510 pisze:Witajcie mam modem B525 i działa mi on w trybie agregacji LTE 800 + 2100 jednak, zauważylem w HMenager że gdy w polu LongCID mam id pasma 800 upload działa szybciej niż gdy jest to id pasma 2100, mam pytanie czy można jakoś wymusić lączenie z tym szybszym?dzieki za rade tak zrobilem i teraz dziala duzo lepiej jeszcze zeby dalo sie jakos zablokowac te ustawienie bo na razie musze powtarzac ta czynnosc codziennie.Tinkas pisze: U mnie działa sposób:
- wymuszenie samego 800
Okres restartu systemu: 01:00 - 05:00 i Automatyczna aktualizacja może to pomoże...
-
- Guru bezprzewodowy
W tej dyskusji o T-mobile domowym i jego "wyższości" nad innymi operatorami proponuję wziąć pod uwagę inne czynniki oraz głosy ludzi korzystających z tysięcy stacji only 800/900MHz dla których te 20Mb/s pozostanie jeszcze długo niespełnionym marzeniem. Dla jednego oferta bez limitu z DL na poziomie 3G z HSDPA i kosmicznym ping 'musi' być "lepsza' od takiej z limitem i prędkościami ponad 100-200Mb/s.Nawet jesli sieć jest zajechana na maksa. Pytanie do miłośnika różowego operatora, kiedy T-mobile poda wreszcie ile danych transferuje w swojej sieci i jak to ma się do tych prawie 1000PB w Plusie czy Play? I skąd te ograniczenia jakie pojawiają w ofercie.
Poczekajcie jeszcze do września, to wielu się jeszcze zdziwi jak umowa przejdzie na czas nieokreślony.
W przypadku 2 CC CA to stacja bazowa decyduje o pasmie podstawowym, na dodatek wielu tutaj zapomina o jednym, NetWorks to jest mieszanina sprzętu różnych firm na BTS-ach i agregacja może działać różnie od strefy radiowej opartej o różny sprzęt. Tak naprawdę to nie wiadomo czy działa agregacja w dół czy w górę. Na dodatek to nie jest Play od którego NW powinien uczyć sie konfiguracji sieci, min load balancing.
@onken oni w tym DUK dla firm rozdają internet bez limitu za pól litra na m-c więc bierz i podziel się regulaminem i wrażeniami.
Poczekajcie jeszcze do września, to wielu się jeszcze zdziwi jak umowa przejdzie na czas nieokreślony.
W przypadku 2 CC CA to stacja bazowa decyduje o pasmie podstawowym, na dodatek wielu tutaj zapomina o jednym, NetWorks to jest mieszanina sprzętu różnych firm na BTS-ach i agregacja może działać różnie od strefy radiowej opartej o różny sprzęt. Tak naprawdę to nie wiadomo czy działa agregacja w dół czy w górę. Na dodatek to nie jest Play od którego NW powinien uczyć sie konfiguracji sieci, min load balancing.
@onken oni w tym DUK dla firm rozdają internet bez limitu za pól litra na m-c więc bierz i podziel się regulaminem i wrażeniami.
-
- Guru bezprzewodowy
Przecież te lejki są od samego początku takie. To nic nowego.onken pisze:Oj Piotrze Piotrze, każdy wie że ich uwielbiasz a kiedyś nawet kochałeś miłością bezgraniczną
- onken
- ** Moderator **
Upload chyba zawsze na max jednak byl
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Lejki w wysyłaniu były zapisane w regulaminie tylko ich nikt nie stosował. Czy teraz się to zmieni zobaczymy.
-
- Guru bezprzewodowy
Akurat lejki na UL to najmniej ważne z punktu widzenia T-mobile, ruch w górę to przecież i tak niewielki ułamek w stosunku do DL, nie wpływa na obciążenie sieci. Ale dla niektórych użytkowników ma znaczenie i sztywne podejście do nich przez operatora to dla nich pogorszenie oferty.
-
Niestety nie pomogło, dziś w nocy znów przełączył się z 800 podstawowy + 2100 na 2100 podstawowy + 800, wiecie może czy istnieje jakaś aplikacja lub custom firmware który wymusza blokowanie pasma podstawowego?damian510 pisze:Kurcze dzis w nocy znow sie przelaczyl na wolniejszy tryb, spróbuje odznaczyc opcje: Planowany restartdamian510 pisze:damian510 pisze:Witajcie mam modem B525 i działa mi on w trybie agregacji LTE 800 + 2100 jednak, zauważylem w HMenager że gdy w polu LongCID mam id pasma 800 upload działa szybciej niż gdy jest to id pasma 2100, mam pytanie czy można jakoś wymusić lączenie z tym szybszym?dzieki za rade tak zrobilem i teraz dziala duzo lepiej jeszcze zeby dalo sie jakos zablokowac te ustawienie bo na razie musze powtarzac ta czynnosc codziennie.Tinkas pisze: U mnie działa sposób:
- wymuszenie samego 800
Okres restartu systemu: 01:00 - 05:00 i Automatyczna aktualizacja może to pomoże...
- Tinkas
Gotowca nie ma. Musiałbyś mieć jakiś skrypt, który by Ci robił cyklicznie to co robisz w HWmanagerze.
Kup może antenę Cybertecha 1800-2600. Poprawisz sygnał na 2100, to będzie lepszy upload.
Kup może antenę Cybertecha 1800-2600. Poprawisz sygnał na 2100, to będzie lepszy upload.
-
Jestem programista wiec może coś napisze mysle o sprawdzaniu co 5 minut i zmianie na 800
-
Koledzy wam też gubi dnsy ? A może to wina tylko mojego routera, nie wiem sam powiedzcie jak jest u was bo u mnie często bywa że mam odpalone radio internetowe i one działa a w nowej karcie chcę odpalić jakąś stronę i wywala błąd, że nie może znaleźć dnsa. Próbowałem dnsa googlowskiego i domyślnego który jest ustawiony w huawei i dalej nic.
- onken
- ** Moderator **
A w jakim sprzęcie jakbyś nas oświecił ? 

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Stary poczciwy huawei b593s 

- onken
- ** Moderator **
Uuu, pora na coś nowszego 

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Przymierzam się i mam rozkmine czy b618 czy b715, czytałem ostatnio o problemach agregacji a dokładnie z prędkością w b715
- onken
- ** Moderator **
Mam prywatnie dwa B715 i nie mam powodów do narzekan 

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
cegulla pisze:Koledzy wam też gubi dnsy ? A może to wina tylko mojego routera, nie wiem sam powiedzcie jak jest u was bo u mnie często bywa że mam odpalone radio internetowe i one działa a w nowej karcie chcę odpalić jakąś stronę i wywala błąd, że nie może znaleźć dnsa. Próbowałem dnsa googlowskiego i domyślnego który jest ustawiony w huawei i dalej nic.
nie przypominam sobie takiej sytuacji chyba, natomiast dużo czasu spędzam na twitchu i często transmisja przerywa się i wyskakuje w niej opis jakiegoś błędu jakby internet zgubił połączenie (pomimo że działa)
również zdarza się, że tylko się przytnie na sekundę i leci dalej
-
Ma ktoś do odstąpienia abonament na starych warunkach tzn. 20 mega za 45zł lub 60 mega za 55 zeta ?
http://beskidmedia.speedtestcustom.com/ ... 638c36aafe
-
Jak to jest, że teraz lte domowe dają tylko w określonych lokalizacjach ?