Dziwny problem?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dziwny problem?
Witam, posiadam radiówkę 256kb/s. Antena na dachu doprowadzona kablem do kompa, nadajnik od usługodawcy kilkaset metrów dalej.
Problem polega na tym że.
Gdy włącze, zrestartuje kompa to ZAWSZE nie mam internetu.
Jest napisane że sygnał jest i że wszystko ok a żadne strony się nie otwierają, cs nie działa na necie i gg też nie.
Czasami znika ten problem po paru sekundach, czasem po minucie a czasem po godzinie itd..
HELP!
Problem polega na tym że.
Gdy włącze, zrestartuje kompa to ZAWSZE nie mam internetu.
Jest napisane że sygnał jest i że wszystko ok a żadne strony się nie otwierają, cs nie działa na necie i gg też nie.
Czasami znika ten problem po paru sekundach, czasem po minucie a czasem po godzinie itd..
HELP!
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Dziwny problem?
czy tak było zawsze, czy nagle taki problem wystąpił?coco pisze:Problem polega na tym że.
czy polecenie "napraw" pomaga?, jakie metody autoryzacji i ograniczania dostępu stosuje Twój dostawca?
czy pytałeś dostawcę czemu tak jest?
Nie pomagam na PW!
-
Problem pojawił się nagle. 2 lata mam ten internet i dopiero 2 tygodnie to jest.wojteks pisze:czy tak było zawsze, czy nagle taki problem wystąpił?coco pisze:Problem polega na tym że.
czy polecenie "napraw" pomaga?, jakie metody autoryzacji i ograniczania dostępu stosuje Twój dostawca?
czy pytałeś dostawcę czemu tak jest?
Mój dostawca twierdzi że to może być uśpiona karta sieciowa, powiedział że przyjedzie ale już tydzień go nie widać.
A gdzie mam wpisać "napraw" ? Jestem kompletnie zielony.
Nie wiem co on stosuje wiem że działało.
Kartę sieciową mam "ASUS 802.11b/g Wireless LAN Card..
Aha zrobiłem formata i nadal tak jest
- wojteks
- *** Administrator ***
to się klika, "Połączenia sieciowe i telefoniczne", prawoklik na połączeniu które jest w użyciu, lewym kliknij "napraw"coco pisze:A gdzie mam wpisać "napraw" ?
co do uśpienia to "Menedżer urządzeń", prawoklik na karcie asus ...., "zaawansowane" i tam gdzieś powinno być coś o usypianiu, nie mam takiej karty to nie wiem dokładnie co kliknąć.
Nie pomagam na PW!
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
To wygląda na uszkodzenie karty sieciowej .Najlepiej ją wymienić na nową.coco pisze:Aha zrobiłem formata i nadal tak jest
-
Hmm uszkodzenie? ale ona poza startem kompa działa normalnieJaco pisze:To wygląda na uszkodzenie karty sieciowej .Najlepiej ją wymienić na nową.

Zainstalowałem sobie SP2 do windy i na razie działa jak powinno

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez coco, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
To jest podstawa aby normalnie funkcjonował Windows + poprawki i uaktualnienia.coco pisze:Zainstalowałem sobie SP2 do windy
Jak masz zrobione to połączenie z netem. Masz PPPoE ? Może zapominasz się połączyć. Spróbuj z tą aplikacją http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38226#38226 . Ta aplikacja sama łączy po uruchomieniu systemu.