Blokada przez operatora IMEI routera
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Blokada przez operatora IMEI routera
Witam, blokują od 2017 roku, raczej smartfony w przypadku braku spłat poprzez aplikacje na androidach jak się zorientowałem.
Czy ktoś doświadczył albo słyszał z pewnego źródła o takiej praktyce w przypadku routera Huawei przez T-Mobile ? Pytam się bo mogę kupić B529 w dobrej cenie ale jakoś tłumaczenia gościa mnie nie przekonują. Cena niewielka ale sam nie wiem czy ryzykować.
Czy ktoś doświadczył albo słyszał z pewnego źródła o takiej praktyce w przypadku routera Huawei przez T-Mobile ? Pytam się bo mogę kupić B529 w dobrej cenie ale jakoś tłumaczenia gościa mnie nie przekonują. Cena niewielka ale sam nie wiem czy ryzykować.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Blokada przez operatora IMEI routera
Na forach nie widziałem postu ale jeśli zapis jest o możliwości to w przypadku braku spłaty rat na pewno zablokują.
-
Wziąłem go i były jakieś problemy ze spłatą od 14 mc widzę po smsach jakie zostały ( ten ktoś chyba ani razu do menu nie wchodził ) ale IMEI jest czysty a numer blokowali jako sim. W najgorszym wypadku będę stratny 120 zł.
- onken
- ** Moderator **
No nie ma to jak kupić od złodzieja router.....
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Nie tak do końca, aktywny od 06.2018, mi się zarzekał iż spłacony itd. W domu dopiero zobaczyłem sms'y po zalogowaniu a na wiadomości już nie odpowiada.
- onken
- ** Moderator **
No to mu oddać 

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Czekam czy się odezwie a jakoś mu to słabo idzie. Smsy dostawał od początku z ponagleniami ale chyba coś tam potem płacił, tak co pewien czas. Numery z pudłem się zgadzają, póki co IMEI nie jest na blackliście a cena i bliskość spotkania trochę mnie skusiły bo szukałem czegoś z baterią i symultanicznym 2.4 i 5 GHz.
Już przestał telefony odbierać
Już przestał telefony odbierać

-
- Guru bezprzewodowy
Dostał kasę to poszedł w cug 

Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
Echhh... Sam router dosyć zgrabny, osiągi podobne do B525, zobaczymy jak to będzie z tym blokowaniem. Liczę, że z takimi groszowymi urządzeniami nie bawią się w blokowania a zawodnika zwyczajnie będą windykować jeżeli zajdzie taka konieczność.