Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
- raven18
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
Ja ostatnio sprawdzałem i przez ostatnie kilka miesięcy zużycie 50-100GB, no-limit 60Mb/s, jestem ciekaw czy będą dzwonić i z jaką ofertą na przedłużenie, koniec umowy początek października i póki co nic
- amamoh
- Użytkownik forum
Teraz się rzucą na InK50 i noce bez limitu jako dodatek 

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Wydaje mi się, że niezbyt chcą już dużo inwestować w 4G, akurat teraz redukcja zatrudnienia nie bez powodu. Aukcja 5G się zbliża a potem solidne inwestycje, przy tak wysokich częstotliwościach stacje pewnie będą na latarniach aby zrobić zasięg 

- onken
- ** Moderator **
Z pewnością będzie 5G priorytetem....
Żartujesz, prawda ?
Żartujesz, prawda ?
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
W sytuacji spółki córki to priorytetem pewnie jest wykazanie jak najwięcej realnego cashu tatusiowi a 5G to smutna konieczność aby nie odpaść z wyścigu jednak jak to już robić aby się sprzedawało to znowu trzeba zainwestować i widać bardziej im się opłaca odciążyć sieć kosztem mniejszych przychodów z internetu niż brnięcie w rozbudowę LTE i zarazem zmniejszenie kosztów przez zwolnienia.
-
Trochę wczoraj poczytałem opinii o ostatnich ruchach TM i widać dobrze nie jest, ludzie zaczynają się pytać o cesje umów sprzed wprowadzenia zmian co do jednej zadeklarowanej lokalizacji
Będą się kończyć umowy z no limit, jest opcja aby tego nie ruszać i generalnie warunki nie ulegają zmianie, ciekawe tylko czy operator ich nie zacznie wypowiadać ? Ten, komu chodzi dobrze a ma dosyć nocy bez limitu u konkurencji chyba i tak obcinanych może czekać z niecierpliwością na kolejny ruch operatora.

Będą się kończyć umowy z no limit, jest opcja aby tego nie ruszać i generalnie warunki nie ulegają zmianie, ciekawe tylko czy operator ich nie zacznie wypowiadać ? Ten, komu chodzi dobrze a ma dosyć nocy bez limitu u konkurencji chyba i tak obcinanych może czekać z niecierpliwością na kolejny ruch operatora.
-
I na jakiej zasadzie działa taka cesja ? Trzeba podawać swoje dane drugiej osobie ? Bo ja będę rezygnował ze swojej. Mam tą pierwszą za 45/55 zł. Rezygnuję bo obecnie mi zbędna mam kabelek.
-
Cesję uskuteczniałem tylko w Play i było to w salonie. Mam jednak wątpliwości czy zachowają stare warunki, tym bardziej iż warunki stają się raczej mniej korzystne. Ktoś bardziej obeznany w realiach i regulaminach by się musiał wypowiedzieć.
-
- Guru bezprzewodowy
Moim zdaniem trzeba zaczekać do poniedziałku i zobaczyć jak to będzie. Obecnie dla niektórych klientów proponują jeszcze starą ofertę max więc być może będzie tak, że dla klientów domowego będą jakieś inne oferty na przedłużenie.
-
- Stały użytkownik forum
Pewnie sieć za mocno się zapycha. Skończą się ludziom umowy bez limitu i samo T-Mobile wypowie stare umowy.
Na nowe umowy i tak znajdą się chętni. Jak ktoś nie ma wyboru, pozostaje LTE. Nawet z limitem.
Skutek będzie taki jak w Play po zakończeniu DIL. Sieć odżyła po kilku miesiącach...
Na nowe umowy i tak znajdą się chętni. Jak ktoś nie ma wyboru, pozostaje LTE. Nawet z limitem.
Skutek będzie taki jak w Play po zakończeniu DIL. Sieć odżyła po kilku miesiącach...
- onken
- ** Moderator **
I tak o rok za późno co najmniej 

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Masowe wypowiadanie starych umów to wizerunkowa kompromitacja ale zobaczymy jak będzie.
-
- Guru bezprzewodowy
Ja o tym zapychaniu to słyszę już od startu oferty, a tym czasem mamy dokładnie to samo co w innych sieciach no może po za Plusem, który jest zapchany najgorzej ze wszystkich, a ma najwięcej dostępnego pasma. Były owszem lokalizacje zapchane i dalej będą, bo tak jest w każdej sieci. To, że wprowadzili limit nawet 300GB nic w tym wypadku nie zmieni. Są już nawet lokalizacje w których zaczyna się zapychać 45 MHz pasma pomimo tego, że w okolicy są również nadajniki 45MHz. Tym bardziej, że oferta internetu domowego miała ograniczenia prędkości. Teraz zamiast tego wprowadzili większe pakiety danych w ofercie głosowej i tu nie ma żadnych ograniczeń. Tym bardziej w taryfie za 79zł w której jest Supernet Video 70 GB można wykorzystać na co się chce i to z pełną prędkością. I takie lokalizacje w Piasecznie bodajże z 45 MHz klękną jeszcze bardziej, bo niestety ale jeśli w ofercie internetu domowego nawet nie było urządzeń, które pozwalały agregować max 2 pasma tak w ofercie głosowej jest zawsze większy % osób, które mają flagowce z 4CA, MIMO 4x4 i 256QAM.
- Tinkas
I wszyscy na tych telefonach z 4CA i 5calowymi wyświetlaczami na potęgę będą oglądać Netflixa w 4k.
-
- Guru bezprzewodowy
Nie będą, bo w przypadku najdrożej opcji masz ograniczenie dla Netflixa do 5 Mb/s. Więc maksymalnie co pójdzie to 1080p.
-
- Początkujący użytkownik forum
Ustawiam się pierwszy w kolejceshevchenko1987 pisze:Może też rozważę wynajęcie komuś karty

- shevchenko1987
- Stały użytkownik forum
Ok! Zrobimy aukcję kto da więcej
Towar w końcu mocno deficytowy

Towar w końcu mocno deficytowy

-
- Początkujący użytkownik forum
Kończy mi się umowa za niecałe 3 tygodnie, ciekawe czy wypowiedzą mi umowę, czy po prostu przejdzie na czas nieokreślony. Oferta niedostosowana do możliwości sieci, o czym głośno mówiło dużo osób, duże spadki prędkości, wielkie obciążenia i brak konkurencji, to nie mogło się udać.
-
- Guru bezprzewodowy
Według tego co piszą na necie to oferta zostanie na takich samych warunkach jak była i przejdzie na czas nieokreślony.
"Oferta niedostosowana do możliwości sieci, o czym głośno mówiło dużo osób, duże spadki prędkości, wielkie obciążenia i brak konkurencji"
Mówiło o tym dużo osób żeby pogrążyć tę ofertę, bo była bez konkurencyjna. Prawda jest taka, że w porównaniu do konkurencji to sieć wcale nie była bardziej obciążona, a lokalizacje, które były zapchane są i będą w każdej sieci niezależnie czy oferta bez limitu w niej będzie czy nie.
Wystarczy spojrzeć na średnie prędkości w sieci i widać, że najbardziej zapchaną siecią to jest akurat Plus. A dodajmy, że pasma ma najwięcej.
"Oferta niedostosowana do możliwości sieci, o czym głośno mówiło dużo osób, duże spadki prędkości, wielkie obciążenia i brak konkurencji"
Mówiło o tym dużo osób żeby pogrążyć tę ofertę, bo była bez konkurencyjna. Prawda jest taka, że w porównaniu do konkurencji to sieć wcale nie była bardziej obciążona, a lokalizacje, które były zapchane są i będą w każdej sieci niezależnie czy oferta bez limitu w niej będzie czy nie.
Wystarczy spojrzeć na średnie prędkości w sieci i widać, że najbardziej zapchaną siecią to jest akurat Plus. A dodajmy, że pasma ma najwięcej.
- onken
- ** Moderator **
Piotrze.
( Pogrążyć ofertę ? ) <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>...ysz że tak brzydko powiem.
Na pewno ufoludki przyjechały i chciały pogrążyć ofertę.
Oferta wycofana bo siec w wielu miejscach niedomaga i tyle.
Te Twoje ohy ahy na temat T-Mobile są już męczące.
A Plus to od lat dno i metr mułu co nie wyklucza że T-Mobile już też jest zapchany ( oczywiście nie wszędzie )
( Pogrążyć ofertę ? ) <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>...ysz że tak brzydko powiem.
Na pewno ufoludki przyjechały i chciały pogrążyć ofertę.
Oferta wycofana bo siec w wielu miejscach niedomaga i tyle.
Te Twoje ohy ahy na temat T-Mobile są już męczące.
A Plus to od lat dno i metr mułu co nie wyklucza że T-Mobile już też jest zapchany ( oczywiście nie wszędzie )
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Jakie ochy i achy? Takie są fakty.
Jeśli twierdzisz, że T-M jest zapchany to każda sieć jest, bo niestety ale lokalizacje zapchane wszędzie są.
Jeśli byłoby tak jak piszesz to skąd taka wysoka średnia w speed testach? Z kosmosu?
T-M to nie Play, który stawia stacje 4CA w polu żeby przekraczać w speedtestach 200 Mb/s i podbijać sobie średnie, a i tak wyniki są na zbliżonym poziomie. Nie wspomnę jeszcze o ograniczeniach do 15 Mb/s na kartę, które średnie również obniżają.
Jeśli twierdzisz, że T-M jest zapchany to każda sieć jest, bo niestety ale lokalizacje zapchane wszędzie są.
Jeśli byłoby tak jak piszesz to skąd taka wysoka średnia w speed testach? Z kosmosu?
T-M to nie Play, który stawia stacje 4CA w polu żeby przekraczać w speedtestach 200 Mb/s i podbijać sobie średnie, a i tak wyniki są na zbliżonym poziomie. Nie wspomnę jeszcze o ograniczeniach do 15 Mb/s na kartę, które średnie również obniżają.
-
Mi osobiście zwisa czy to taka czy inna sieć, Play mam zapchany totalnie i póki co musimy się pożegnać. Akurat TM z no limit to dla mnie idealne rozwiązanie, moje szczęście, że chwyta mi jako główne pasmo 2600 MHz i praktycznie zawsze mam 45-55 Mb. Gdyby Orange czy ktokolwiek inny miał no limit to bym to brak, mam dosyć czekania do 00:00 aby zrobić upgrade sprzętu czy ściągnąć coś większego. A od kwietnia jedyna awaria jaka mnie dotknęła to kilka dni temu problem z serwerami na zachodzie, lokalnie było ok.
-
- Guru bezprzewodowy
No to według @onken Play ma zapchaną sieć 
Oczywiście, że sieć się nie liczy. Liczy się oferta i prędkości jakie ma do zaoferowania w lokalizacjach, w których przebywa się najczęściej.

Oczywiście, że sieć się nie liczy. Liczy się oferta i prędkości jakie ma do zaoferowania w lokalizacjach, w których przebywa się najczęściej.
- onken
- ** Moderator **
U mnie nie ma, na Play mam pod 250 Mb/s
T-mobile max pod 120-170 Mb/s
Ale na Boga, ja piszę ogólnie. A nie to co u mnie jest.
T-mobile max pod 120-170 Mb/s
Ale na Boga, ja piszę ogólnie. A nie to co u mnie jest.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Rano mam na B529 bo do TM 60Mb lepszy mi zbyteczny około 50-70 Mb, wieczorem 15-25. Kiedyś było dużo lepiej i wiele lat siedziałem z Play a firmowo dużo dłużej z Orange jeszcze gdy to Idea była i pcimcia z edge. Gdy mi się skończy umowa z TM sprawdzę co akurat najlepiej działa w mojej lokalizacji bo tylko to mnie interesuje no i coś wybiorę.
-
- Guru bezprzewodowy
Jeśli sieć się nie liczy to jak operator chce zapewnić przyzwoite prędkości w tych lokalizacjach ?. Nie brak klientów T-Mobile którzy osiągają "zawrotne' 2-3Mb/s , szczególnie w szczycie. I czy im się podoba czy nie to i tak czekają do nocy aby pobrać coś z internetu. Tak wygląda rzeczywistość z no limit w T-Mobile z only 800/900MHz na BTS-ie. Ale to już nieaktualne bo operator rakiem wycofał się z tej oferty, zysku z tego nie miał wielkiego. Ci co skorzystali i działa im OK będą mile wspominać dobre, stare czasy. Wszystko co dobre kiedyś się kończy, Niemcy poszli po rozum do głowy.
-
O brand, markę mi chodziło, to mi jest obojętne. Nie jestem sentymentalnie przywiązany do konkretnego operatora. W pełni rozumiem frustracje osób z 2-3 Mb. Stare umowy, które zaczną się kończyć mają raty za sprzęt i na czas nieokreślony za no limit wyjdzie śmiesznie, tu bym się obawiał o umowę. U mnie nie ma rat, mam jeszcze 20 mc ale niestety tendencja taka, że w tych samych pieniądzach pacjent dostaje coraz mniej.
-
2-3Mb/s i frustracja ? Człowieku 2-3 mega to ja mam na UMTS900 (U2100 brak) i się cieszę,że tak dużo,bo chociaż www chodzi,a na LTE 800 wieczorami mam 0,2-0,3 Mb/s i praktycznie poza speedtestem nie da się nic robić
1800 mają niby do końca roku odpalić,ale pewnie też się zadusi szybko
Żeby było śmieszniej najlepiej w mojej lokalizacji działa...Plus. Jego LTE 900+1800 daje 60 Mb/s, podczas gdy w T-m i Orange jest bryndza jw.

- onken
- ** Moderator **
To trza brać Plusa 

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
100 GB i lejek ? Nie dziękuje