Odświeżam temat, bo sam stoję przed problemem taniego internetu (poniżej 30 zł/miesiąc, ale powyżej 30GB/miesiąc). Szperam w tych ofertach i nie wiem co myśleć...
Przemix pisze:Kartę SIM z aukcji, którą musisz zarejestrować na swoje dane nadal jest fizycznie w posiadaniu sprzedawcy.
Teraz wystarczy pomodlić się, aby sprzedawca nie zrobił jakiejś głupoty na twoje konto.
Zanim wyjaśni się, że to nie ty dzwoniłeś, że podłożyłeś bombę, to najpierw smutni panowie wpadną z futryną o 2:00 w nocy i spędzisz parę dni na dołku.
Mało tego! Sprzedawca może założyć konto na Mój Orange i w niektórych przypadkach podejrzeć NASZ numer Dowodu Osobistego oraz PESEL. To też jeszcze nie koniec. Może jeszcze SMS-owo dorejestrować na tą kartę inne numery na kartę. Także możemy za jakiś dłuższy czas okazać się słupem.
Niemniej jednak, takich ofert jest cała masa i są cenowo fantastyczne - szczególnie jeśli zależy nam na niskiej cenie za miesiąc, a nieco mniej na transferze. No i dochodzi bezobsługowość - nie trzeba wbijać kodów, doładowywać ani zmieniać kart co miesiąc. Prawie w każdej wychodzi 47 groszy za GB, a kasa na miesiąc to różnie - w zależności od limitu transferu - 9,40zł/mies (dla 100GB na 5 miesięcy), 14 zł/mies (150GB na 5 miesięcy) itp.
Ale znalazłem też ofertę, gdzie gość twierdzi, że wysyła kartę niezarejestrowaną, na której jest 150GB, a my musimy ją zarejestrować i wbić podany przez niego kod. Wtedy włączamy dodatkowo pakiet 1000GB na 12 miesięcy (jakaś nieokreślona kasa jest już na karcie). Najlepsze jest to, że w Orange pakiet 1TB jest teraz za 360 zł, a on sprzedaje to dychę taniej (a musi jeszcze opłacić prowizję Allegro i dochodowy, bo wystawia FVAT). Czy ktoś to kupił i może powiedzieć co to za starter i jaki kod wbija?
Niby dla kart aktywnych przed 19 września 2019 można jeszcze odpalić 1TB za 300 zł. Ale czy karta może być aktywowana, jeżeli nie jest zarejestrowana???
https://orange.binaries.pl/bw//20155/0/ ... f1def47d4a
A co tu chodzi?