Witam dostałem modem globesurfer icon na poniższym foto widać jaki to modem, i po zainstalowaniu z modemu sterownika podaje po uruchomieniu programu jak na poniszczy foto nie znaleziono urządzenia, nie wiem o co chodzi mam win 10, poradźcie coś bo dzięki temu modemowi miał bym wifi chciał bym go uruchomić..
Modem globesurfer icon nie jest widziany przez sterownik
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Modem globesurfer icon nie jest widziany przez sterownik
Modem jest produkowany około roku 2013 - najprawdopodobniej nie dostaniesz do niego sterowników do aktualnego windowsa. Na www.ebay.de jest tych modemów duzo, n.p. click.
Na twoim miejscu brał bym jednak jakiegoś aktualnego "palucha" z pasującymi do twojego windows sterownikami. Jeśli ma być obok komputera, to wystarczy mala przedłużka kabla USB, n.p.click.
Na twoim miejscu brał bym jednak jakiegoś aktualnego "palucha" z pasującymi do twojego windows sterownikami. Jeśli ma być obok komputera, to wystarczy mala przedłużka kabla USB, n.p.click.
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Tak rozumiem ale czy z modemu palucha miał bym wifi na zewnątrz chyba nie a wifi przydało by się, a znalazł bym coś jak wspomniany modem z foto..
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie. WiFi jest zupełnie innym medium i nie jest wbudowane w (prawie) żaden modem LTE podłączany do USB.
W zasadzie nie wiem co ty kombinujesz....
W zasadzie nie wiem co ty kombinujesz....
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Chodziło mi tylko o to by pracował tak jak paluch czy jak z foto modem podpinam pod USB działa i leżał obok laptopa, mam palucha ale w nim nie ma lte jak w podanym linku taki mam paluch a grzeje się mocno..
https://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/te ... uawei-e352
https://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/te ... uawei-e352