Jaki modem na wzór globesurfer icon
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Jaki modem na wzór globesurfer icon
Witam jaki modem wybrać by był jak ten globesurfer icon usb i na kablu jak z poniższego zdjęcia, ważne by stał obok komputera nie jak paluch był w gnieździe usb, chyba ze ktoś ma taki jak na foto i by działał z internetem plus i pod win 10 to bym wziął go..
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Jaki modem na wzór globesurfer icon
Kup jakieś MiFi i podłącz po USB/WiFi albo normalny router LTE (np. B529) i podłącz kablem ethernet lub po WiFi.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Potraktujmy to jako żart, miejsce takiego sprzętu to elektrośmietnik. Nie spełnia nawet minimalnych wymagań współczesnych operatorów i sieci GSM. MiFi z LTE 4 kat. np. E5573 to koszt około 50-70 zł, te z 6 kat. LTE np. NF971, E5783, E5785 można mieć już za około 100 zł.
-
- Użytkownik forum
Rozumiem tylko jak by modem pracował z USB nie z baterii ma być modem nie przenośny, a podpięty pod USB mniej pobiera niż z sieci energii taki z USB..
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Użytkownik forum
Chodzi by dany modem był choć jak paluch czy ten wspomniany tu i pracował z samego usb, mam palucha ale brak w nim jest lte poniżej link do tego palucha który strasznie się grzeje..
https://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/te ... uawei-e352
https://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/te ... uawei-e352
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wiekszosc modemow typu "paluch" dziala po podlaczeniu do USB.
Modem ktory pokazales na poczatku tez nie ma aktualnego LTE:
Jaki masz budzet?
Modem ktory pokazales na poczatku tez nie ma aktualnego LTE:
Kup cos z aktualnej produkcji.GlobeSurfer iCON connects to the Internet at data speeds of up to 1.8 Mbps using HSDPA and up to 384 Kbps using UMTS.
Jaki masz budzet?
Nie pomagam na PW.
-
- Guru bezprzewodowy
Ale w czym problem? E5573 czy MF971 pracują po USB z komputerem, dodatkowo rozgłaszają sieć po WiFi. Pora zmienić tego starego E352 na coś wspólczesnego. MF971 z agregacja 2 pasm LTE https://allegro.pl/listing?string=MF971 ... ice_to=100
-
- Użytkownik forum
Głownie mi chodzi by nie działał z baterii a tylko z USB, nie zamierzam go przenosić a na kablowy nie mogę sobie pozwolić, w dodatku miałem palucha tego i na szybko go używam, ale zainteresuje się podanym routerem ..
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Bateria sie czasem przydaje gdy chcesz korzystac z wifi na urządzeniu mobilnym typu np.tablet-wtedy nie musisz trzymac Pc w gniazdku aby zasilał specjalnie modem.Za duzo kombinujesz ....kup sobie jakis MF971,mf980 i po klopocie.
-
- Użytkownik forum
Rozumiem ale serio po za tel to nie jestem przekonany do urządzeń na baterie, a te modemy jak wyjmę baterię nie zadziałają stąd pisałem o stałym zasilaniu z usb narażie się wstrzymam dla mnie teraz to spory wydatek..
- wojteks
- *** Administrator ***
No to kup jakiegoś z LTE, to że się grzeje nie ma większego znaczenia.bos_kg pisze:mam palucha ale brak w nim jest lte poniżej link do tego palucha który strasznie się grzeje
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Mam dylemat taki te modemy są na baterię a każdy wie ze jak bateria padnie to bez użyteczne urządzenie jest a z wymienionych modemów routerów bym chciał by one pracowały pod USB, obok leżały niż z baterii mam modem paluch wspomniany wcześniej gdyby nie brak lte by był ok, narzazie pracuje dobrze ale niema to jak lte, tez posiadam huawei e33372 ale po probie użytkowania zraził ze przez przeglądarkę się odpala poza tym po odpaleniu w przeglądarce i tal trzeba kliknąć połącz, wolał bym jak by był osobny program i odpalał się net sam a tego nie ma to spory minus jest gdyby nie to bym tu was nie męczył..
Ostatnio zmieniony 2019-10-15, 20:59 przez bos_kg, łącznie zmieniany 1 raz.
- onken
- ** Moderator **
Boże, ktoś przetłumaczy co kolega napisał ?
PiS, proszę jakoś skladniej bo nic nie rozumiem.
PiS, proszę jakoś skladniej bo nic nie rozumiem.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
- wojteks
- *** Administrator ***
Propozycje dostałeś, nic innego nie ma na rynku.bos_kg pisze:a tego nie ma to spory minus jest gdyby nie to bym tu was nie męczył.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Ma kolejny zabytek czyli E3131w wersji Hilink i mu nie odpowiada ze nie jest obsługiwany przez Huawei Managera tylko WebUI. Nie odkrył że w WebUI można ustawić automatyczne połączenie z siecią. Pozostaje mu polecić E3372 w wersji zwykłej i będzie znowu miał na kilka lat.