TP-Link TL-WR842ND - da radę?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
TP-Link TL-WR842ND - da radę?
Witam. Sytuacja wygląda tak: w odpowiednim miejscu telefon lapie mi agregację pasm, i osiąga prędkość 70-80Mb/s. Router Huawei E5186 w tym samym miejscu osiąga do 20Mb/s, nawet z wymuszoną agregacja pasm. Mam okazję kupić wspomnianego TP-Link TL-WR842ND za cenę flaszki
Ma złącze USB, które obsługuje modemy. I chciałbym zrobić tak: do TP-Linka podpinam telefon, uruchamiam tethering USB(komputer wtedy widzi telefon jako kartę RNDIS), i kablem łączę router z komputerem. Czyli telefon byłby modemem dla routera. Pytanie - czy to ma prawo działać, i ten TP-Link da radę tym prędkościom? Router dość stary, ale nie wykluczam instalacji alternatywnego oprogramowania

-
- Guru bezprzewodowy
Re: TP-Link TL-WR842ND - da radę?
Robisz sobie żarty, idź kup sobie flaszkę , będzie więcej pożytku niż z zakupu WR-842. To nie działa tak jak sądzisz.
-
- Użytkownik forum
Tzn router nie wykryje telefonu jako karty sieciowej? Myślałem ze to będzie działać, bo jednak telefon jest rozpoznawany jako karta sieciowa RNDIS. Router nie obsłuży tego standardu?
-
- Guru bezprzewodowy
Kup i próbuj, sam się przekonasz.
-
- Użytkownik forum
Tzn co masz na myśli? Obecnie testuje, telefon ma internet o prędkości 40Mb/s, podłączyłem do TP-Linka przez USB Tethering i na drugim telefonie, po WiFi osiągam 20Mb/s(mowa o pobieraniu). Choć myślę że to też dlatego, że mam obecnie jedna antenę w routerze i synchronizuje się na 72Mb/s. Testów po kablu jeszcze nie robiłemmatek451 pisze:Kup i próbuj, sam się przekonasz.
Edit: Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.-możesz coś więcej o tym powiedzieć?