HUAWEI E220 i software?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
HUAWEI E220 i software?
Witam
poszukuje kompletnego oprogramowania do modemu HUAWEI E220
Poszukuje kompletnych plików do aktualizacji do sieci 3 z Dani (3 DK)
Z głupowaty aktualizowałem go do 7.2mega z ERY i teraz nie chodzi stabilnie
Dlatego szukam oryginalnego oprogramowania z 3 DK
z góry dzieki
w razie czego GG - 5476992
poszukuje kompletnego oprogramowania do modemu HUAWEI E220
Poszukuje kompletnych plików do aktualizacji do sieci 3 z Dani (3 DK)
Z głupowaty aktualizowałem go do 7.2mega z ERY i teraz nie chodzi stabilnie
Dlatego szukam oryginalnego oprogramowania z 3 DK
z góry dzieki
w razie czego GG - 5476992
-
Huawei soft
Dołączam się do prośby z tym ze dla sieci t-mobile w Anglii.
-
problem
Witam panowie. Mam problem mieszkam w irlandi, kupilem tu modem 3 to jest modem firmy huawei e220 i bylo wszystko ok kiedy kupilem pierwszego laptopa dla znajomej. Podlaczylem ten modem i bylo wszystko ok, to byl system vista. Teraz kupilem prawie taki sam i podlaczam modem i nie dziala. Nie widzi sterownikow. Co mam zrobic? sciaglem nowe ze strony producenta i z sieci 3. Wciaz nie dziala na xp chodzi na viscie u mnie na laptopie nie dziala. Prosze o pomoc, kupilem po to laptopa do uzytkowania siec i nic. Moze macie jakies stery pod viste do tego modemu?
Co dziwne jak pisalem wczesniej mialem w domu takego samego laptopa no prawie moze mniej pamieci i chodzil modem. Prosze was POMOZCIE.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2007-12-06, 13:11 ]
Poprawiłem stylistykę, bo ciężko to było odczytać bez znaków przestankowych.
Co dziwne jak pisalem wczesniej mialem w domu takego samego laptopa no prawie moze mniej pamieci i chodzil modem. Prosze was POMOZCIE.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2007-12-06, 13:11 ]
Poprawiłem stylistykę, bo ciężko to było odczytać bez znaków przestankowych.
Ostatnio zmieniony 2007-12-06, 13:10 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: HUAWEI E220 i software?
Czyli rozumiem, że potrzebujesz sterowników pod XP, bo te które masz nie działają?Piotr pisze:sciaglem nowe ze strony producenta i z sieci 3. Wciaz nie dziala na xp
A jak to instalowałeś? Wykasuj może te sterowniki i zainstaluj jak modemu nie ma i dopiero potem go podłącz. Czasem to pomaga.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
modem problem
potrzebuje sterowniki do visty nie pod xp napisalem ze pod xp chodzi wszystko ok
tylko pod vista nie dziala.
a co smieszniejsze to mialem w domu takiego samego laptopa i z systemem vista i dzialal bez problemu
tylko pod vista nie dziala.
a co smieszniejsze to mialem w domu takiego samego laptopa i z systemem vista i dzialal bez problemu
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
No widzisz, bez znaków przestankowych:
Bo na bank wygląda, że drivery tam były.
...ciężko to zrozumiećPiotr pisze:Wciaz nie dziala na xp chodzi na viscie

Ale czy Ty instalowałeś tam drivery, czy może ktoś to robił wcześniej?Piotr pisze:co smieszniejsze to mialem w domu takiego samego laptopa i z systemem vista i dzialal bez problemu
Bo na bank wygląda, że drivery tam były.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Re: modem problem
Do jakiej visty te sterowniki?Piotr pisze:potrzebuje sterowniki do visty ...
Zacznij pisać po polsku, bo tu na forum nie rozwiązuje się łamigłówek językowych.
- pablo
- Stały użytkownik forum
Nie wystarczą nowe sterowniki. Czasem trzeba też zmienić firmware modemu.Polecam te ze strony ery, są najnowsze (na razie).
A mnie się zachciało upgrade z 3.6 do 7.2 .Po aktualizacji programem ze stronki Iplusa same problemy, system czasem nie widział modemu, zwiechy,
Po aktualizacji ze strony ery wszystko powróciło do normy, jedyny mankament to wszyta w firmware ery aplikacja BC, ale da się z tym żyć (nawet ciekawsze opcje w porównaniu z aplikacją Iplusa)
A mnie się zachciało upgrade z 3.6 do 7.2 .Po aktualizacji programem ze stronki Iplusa same problemy, system czasem nie widział modemu, zwiechy,

Po aktualizacji ze strony ery wszystko powróciło do normy, jedyny mankament to wszyta w firmware ery aplikacja BC, ale da się z tym żyć (nawet ciekawsze opcje w porównaniu z aplikacją Iplusa)

Pozdrawiam.
Huawei E220/Iplus/Linuks/~do 1.5Mbps na HSDPA
Piszesz o managerze blue czy mobilinku?pablo pisze:...jedyny mankament to wszyta w firmware ery aplikacja BC, ale da się z tym żyć ...
- pablo
- Stały użytkownik forum
Dokładnie to: bc Mobile Connect.
Chociaż aktualizacja przebiegała w dwu etapach -E220 update i HOSTA35.11.cośtam i pewnie ten drugi etap wszył w pamięć modemu ten program.
Chociaż aktualizacja przebiegała w dwu etapach -E220 update i HOSTA35.11.cośtam i pewnie ten drugi etap wszył w pamięć modemu ten program.
Pozdrawiam.
-
e220
Panowie zrobilem tak jak kolega napisal pobralem ze strony pliki zainstalowalem .
I dalej to samo, bez zmiany wlaczam modem do komputera i vista pokazuje ze nie moze <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> strownikow do tego urzadzenia ,podaje mu te ktore mam .
w odpowiedzi mam to nie jest sterownik.
ale co mnie ciekawi to nie wykrywa mi modemu jak naped i nie instaluje automatycznie oprogramowania . Prosze pomocyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I dalej to samo, bez zmiany wlaczam modem do komputera i vista pokazuje ze nie moze <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> strownikow do tego urzadzenia ,podaje mu te ktore mam .
w odpowiedzi mam to nie jest sterownik.
ale co mnie ciekawi to nie wykrywa mi modemu jak naped i nie instaluje automatycznie oprogramowania . Prosze pomocyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- pablo
- Stały użytkownik forum
No ciekawy ten modem
W ciągu tygodnia testuje chyba siódmy soft i zaskakuje mnie jedno. Otóż zaraz po wymianie softu lub po przepięciu do innego portu USB linux nie widzi modemu, to znaczy widzi jeden serial port, pamięć masową, cuś jeszcze ale nie modem. Po uruchomieniu pod windowsem i zainstalowaniu tam modemu powrót do linuxa i już są jeszcze dwa seriale i modem jest wykrywany
Tak jakby był on blokowany do momentu instalacji. Teraz pytanie: jak doprowadzić do wykrycia modemu na linuxie (nie każdy ma dwa systemy na dysku)?

W ciągu tygodnia testuje chyba siódmy soft i zaskakuje mnie jedno. Otóż zaraz po wymianie softu lub po przepięciu do innego portu USB linux nie widzi modemu, to znaczy widzi jeden serial port, pamięć masową, cuś jeszcze ale nie modem. Po uruchomieniu pod windowsem i zainstalowaniu tam modemu powrót do linuxa i już są jeszcze dwa seriale i modem jest wykrywany

Tak jakby był on blokowany do momentu instalacji. Teraz pytanie: jak doprowadzić do wykrycia modemu na linuxie (nie każdy ma dwa systemy na dysku)?
Pozdrawiam.
-
Problem
Mam prosbe o pomoc mam iplusa modem huawei e 220 na USB i mam maly problem.Powiem to tak.
Nie uzywam iplus manager tylko zrobilem dial up. tylko jest tak nie moge odinstalowac tego menagera bojak go odinstaluje to mi sie sterownik do modemu usunie. tak wiec zrobilem tak ze mi ten manager nie startuje tylko mi sie net sam wlacza. Ale nie w tym rzecz
gdy mam modem podlaczony do laptopa to mi sie strasznie laptop zamula czyli nie moge wejsc do Moj Komputer zyli nie moge przeglodac dyskow. Moge je przegladac dopiero jak odlacze modem. Czy jest jakas na to rada?? Szukalem sterownika do tego modemu by juz nie instalowac managera. Wylaczylem podawanie PIN-u. I nadal sie zamula latop. prosze cie o pomoc w tej sprawie. 
Nie uzywam iplus manager tylko zrobilem dial up. tylko jest tak nie moge odinstalowac tego menagera bojak go odinstaluje to mi sie sterownik do modemu usunie. tak wiec zrobilem tak ze mi ten manager nie startuje tylko mi sie net sam wlacza. Ale nie w tym rzecz

- wojteks
- *** Administrator ***
sterowniki są w katalogu instalacyjnym aplikacji iplus /DRIVERS/HUAWEI wystarczy wskazać tę lokalizację jak system pyta o sterowniki do modemuhucek pisze:Szukalem sterownika do tego modemu by juz nie instalowac managera
Nie pomagam na PW!
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
To być może wina sterownika ale bardziej wygląda to na konflikt sprzętowy.Czy na innym sprzęcie tak samo się dzieje. Masz możliwość sprawdzenia tego modemu na innym kompie?
-
Wojteks
Wielkie dzieki za ten sterownik do Huawei e 220 juz wszystko smiga ladnie i modem juz mi nie zawiesza modemu>
THX Jestes wielki !!!!!!
Życze Wamwszystkim wszystkiego dobrego z okazji Świąt Bożego Narodzenia

- Szary
Z tego co czytam na forum to z modemami huawei są same problemy ja też przez to przeszedłem, zawiechy, system nie widzi karty lub widzi ją jako przenośne urządzenie usb i wyskakuje ikonka napędu cd. Proponuje iplus manager 1.93 dostępny na stronie plusa pracuje na win vista pozdrawiam 

- pablo
- Stały użytkownik forum
Jak sądzicie, czy pozostawienie modemu po wyłączeniu komputera pod aktywnym hubem, co za tym idzie ciągle pod zasilaniem, nie skróci żywotności modemu?
Pozdrawiam.
- pablo
- Stały użytkownik forum
Dla wszystkich niezorientowanych w tajnikach linuksa ciekawe rozwiązanie:
https://forge.vodafonebetavine.net/frs/ ... ease_id=11
Prościutki manager połączeń pod linuksa i stery do modemu. Sprawdzony pod ubuntu i E220.

Proszę o przeniesienie do odpowiedniego tematu np. http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9699 (za dużo okienek na raz)
https://forge.vodafonebetavine.net/frs/ ... ease_id=11
Prościutki manager połączeń pod linuksa i stery do modemu. Sprawdzony pod ubuntu i E220.

Proszę o przeniesienie do odpowiedniego tematu np. http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9699 (za dużo okienek na raz)

Ostatnio zmieniony 2008-10-03, 09:22 przez pablo, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam.
- wspaniały
- Specjalista bezprzewodowy-junior
nie wiem jak tu @Piotr rozwiązał problem jego Huawei.. ale ja mam coś nie tak z softem..
zainstalowałem oryg CD z Vodafone IRL na jednym laptopie i na drugim już się nie dało
co najgorsze nie zrobiłem tego na właściwym lapku (czyli moim) tylko na dziewczyny.. wszystko zostanie w rodzinie..
próbowałem też softu z ery i plusa i nic.. wywala błąd w instalce podczas Registration Product and SIM number
to był necik DLA MNIE!! co teraz ? ?
zainstalowałem oryg CD z Vodafone IRL na jednym laptopie i na drugim już się nie dało

co najgorsze nie zrobiłem tego na właściwym lapku (czyli moim) tylko na dziewczyny.. wszystko zostanie w rodzinie..

próbowałem też softu z ery i plusa i nic.. wywala błąd w instalce podczas Registration Product and SIM number