To tak jakbyś dzisiaj zamawiał

Moderator: Moderatorzy
coś więcej na PW jaka to oferta?onken pisze:
@Darku
Najfajniejsze to akurat moje oferty z T-Mobile co mam kilka kartzero limitów jak i brak limitów dziennych czy "waszych awarii"
Po tym że jak ktoś zamówił dwa pod rząd to wysłali jedno...onken pisze:Po czym to wnioskujesz ?
dziwne ja w piątek o 22ej zamówiłem a dziś już kurier sortuje.itsuite pisze:ja zamówiłem w piątek po 17, i nadal status: w realizacji
700 MHz działa we Francji dlatego tam kupują B525-65. W okolicach RP jest jakiś problem z ruską częstotliwością i dlatego pasma zawsze będą dziwne, Rusowie do Unii nie należą i zawsze będzie problem z częstotliwościami. Pewnie trochę na złość to robią ale tak już mają.darekka pisze:Pamiętacie o "narodowym" 5G w pasmie 700Mhz, które ma być pasmem zasięgowym do stosowania głównie poza aglomeracjami(takie 5G dla wsi)? Z tym 5G na 700MHz będzie tak samo jak z LTE800-świecić będzie jako jedyne pasmo 5G na terenach mniej zurbanizowanych.
Obecnie to nie ma sensy brać sprzetu z 5G, bo daleka droga jeszcze do działających komercyjnie sieci(zwłaszcza na wiochach) i jeszcze kwestia zasobów na jakich w praktyce to będzie działać (pasma na prawdziwe 5G dopiero będą licytowane, a operatorzy kombinują z refarmingiem posiadanych zasobów z LTE np.Play i LTE/5G na 2100Mhz). Nie wiadomo w, którą stronę to pójdzie, a sprzety jeszcze powszechnie nie wspierają pomysłów naszych operatorów i kosztuja krocie.
Na dziś Huawei B818 i modernizacje sieci do QAM256 +MIMO4x4+all zasoby na stacji spokojnie do 700Mb mogą dać(T/Orange wdraża dla LTE, MIMO4x4+QAM256). Inni operatorzy pewnie podchwycą pomysł. Na zakupie routera 5G z Chin można się dodatkowo przejechać-tak jak Ci, ktrórzy kupi MR1100 w, których nie działała agregacja.