Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Witam, zakupiłem b715 i chciałem wybrać sobie agragacje wybranych przez siebie pasm. Doczytałem że mamy do tego dwa programy, LTEWATCH i na komórkę huactrl. I tu pojawiają mi się problemy. W LTEWATCH po zalogowaniu się nie mam opcji wyboru połączenie wybranych pasm jak na dołączonych zdjęciach. A jeśli chodzi o huactrl to jakaś porażka bo niby jestem zalogowany ale po wybraniu np 3 częstotliwości i zatwierdzeniu nic się nie zmienia. Dalej pokazuje mi 800+900+1800+2100+2600 czyli AUTO. Jakieś rady ?
Abalka pisze:Jak zawsze Matek pomagasz Pytanka jak łaskawie mógłbyś podpowiedzieć:
1)jak sprawdzić w programie na LTEInspecteur czy agregacja zadziała?
2) znalazłem na youtube ze b715 może agrogować tylko w tych kombinacjach to prawda?
3) czy jest możliwe aby agragacja w sumie dawała mniej niż korzystanie z jednej częstotliwości. Przykład? z osobna 2100 i 2600 D=ok 35, razem dokładnie tyle samo.
4) Dlaczego w aplikacji na komórkę przy np 2600+2100 raz pojawia się lte+ raz lte bez plusa?
Mam wrażenie że niepotrzebnie tylko kupiłem nowy router miałęm mf 283
Matek proszę Cię o radę czy to normalne, że w routerze i w aplikacji w komórce + przy LTE zapala się i gaśnie? Tak powinno być czy coś jest nie tak ? Nadajnik a może modem?