Internet radiowy PROBLEM

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
antol20
Początkujący użytkownik forum

Internet radiowy PROBLEM

Post autor: antol20 »

Problem polega na mojej radiowce.Pobieram sygnal od sasiada ktory mieszka niedaleko mnie.Mam niby 1mb lacze ale jest tak niestabilne jak sprawdzam predkosci dsl meter to pokazuje mi nawet szybkosc czasami 40 kbs czasami 120 a czasami 980 ale rzadko.Serwisanci byli juz 3 razy i nic to nie pomoglo.Formatowalem komputer itd i nic.Czasami da sie pograc w cs sourca pingi dobre ale max 10 min potem skoki pingow nawet do 600ms.Powiem jeszcze ze serwis wymienial mi anteny juz 3 razy i teraz zalozyli jakis maly prostokacik .I dlaej to samo.Napisalem wkoncu maila do tego sasiada kolomnie co mieszka a on mi tak odpisal... : " Witam. wiêc tak
1. w kwesti sprostowania, nadajnik nie jest mój, urz¹dzenia s¹ telebitu a ja mam internet na tych samych zasadach co Ty
2. sam uwarzam monterów z telebitu za "<font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font>" wiêc pewnie co zrypali przy montarzu skoro to od pocz¹tku nie chodzi stabilnie

Pozatym u mnie chodzi ca³kiem stabilnie z pe³n¹ prêdkoci¹ wiêc problem <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> jest albo w antenie albo na kompie, sprawd jaki jest % sygna³u, ale to moja prywatna uwaga, jak s¹ takie problemy to zg³aszaj do Telebitu ¿eby monterzy przyjechali i sprawdzili bo ja sie tym nie zajmuje, nr na biuro Telbitu: 014 6632977 "

I mam pytanie moze to byc winna komputera ???Mysle ze nie bo bralem do kolegi co ma radiowke mojego kompa i dobrze chodzilo.Wiec <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co robic.Jechac tam do tego biura smiesznego czy co???Acha dodam jeszcze ze rachunkek za pierwszy miesiac mi nie przyeszdl a ja sie juz 3 miesiace mecze z tym szitem.Czy wedlug prawa moge ich niezaplacic jak muwili mi ze 15 kazdego miesiaca beda przyehcodzi???I CO robic....NORMALNIE JUZ <font color="#FF00FF"><b>»»nie mogę««</b></font>....Swieta sa a ja nawet na strone onetu czasami <font color="#FF00FF"><b>»»nie mogę««</b></font> wejsc....
Ostatnio zmieniony 2007-12-25, 18:12 przez antol20, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Internet radiowy PROBLEM

Post autor: Jaco »

antol20 pisze:Pobieram sygnal od sasiada
Czyli sąsiad dzieli z tobą łącze tak? Jeśli dzieli i jest maniakiem ściągania wszystkiego co się da to jeśli zapuści te programy to nie dziwił bym się spadkiem prędkości u ciebie.
antol20 pisze:sam uwarzam monterów z telebitu za "<font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font>"
Nie obrażajmy nikogo na forum nawet jeśli to są osoby nie związane z naszym forum.

Popraw swojego posta bo widać że używasz przeglądarki FF z opcją sprawdzania błędów a robisz je prawie w co drugim słowie. I jeszcze te cyferki zamiast literek . :cwaniak:
antol20

Wiem robie bledy.EJ wysylam wam zdjecie z robiena testu predkosci mojego lacza przez stronke dsl.cz I patrzcie co wyszlo robilem 1 po drugim w ciagu niecalych 10 minut ;-( Acha nie dziele sasiadem lacza tylko Oferte mialem z telebitu a u niego jest odbiornik.I on muwi ze u niegoi chodzi wsyzstko ok . Ja mam 1 mb lacze a patrzcie na to :

Obrazek

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2007-12-25, 20:53 ]
Skoro wiesz że robisz błędy to dlaczego ich nie poprawiasz jak cię proszą ?
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Skoro masz neta od dostawcy i jego sprzęt to nalegaj aby zrobili to tak aby działało.Jeśli masz możliwość dostępu do neta od innego dostawcy to zrezygnuj jeśli nie mają zamiaru z tym coś zrobić.

Jaką odległość masz od tego sąsiada skąd czerpiesz neta.Dlaczego u niego jest nadajnik a nie u ciebie? Zapewne przeszkody typu drzewa lub budynki.
antol20

Jest taka sprawa ze przeprowadzilem sie pol roku temu i wczesniej mialem neostrade i bylo wszystko ok a jak teraz tu mieszkam <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> mozliwosci zalozenia ne ani niczego innego niz ten telebit.Nadajnik jest u niego bo to jest "soltys" niby.CHyba jak mi wiadomo i ma juz od dluzszego czasu .Odleglosc od niego to max 400 m po ilni prostej.Dom jego widze z okna.I co teraz???Takie az spadki by byly lacza przez np 1 drzewo ....????Nieiwem co juz robic...a rezygnacja z netu karana jest 500zl.To juz wole za to 500zl przemeczyc sie z tym co mam ale serwis ebdzie chyba umnie co dzien.Oni tez pojda w pelcy...he bede wydzwanial i meczyl ich i wkoncu moze naprawia.Bo nierozumiem ich po co w ogóle sie oglaszaja jak taki syf oferuja???ZLODZIEJSTWO
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez antol20, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

antol20 pisze:Takie az spadki by byly lacza przez np 1 drzewo ....?
tak, jedno drzewo potrafi skutecznie załatwić połączenie.

Dzwoń do nich, muszą to poprawić albo rozwiązać umowę bez kary.
Nie pomagam na PW!
antol20

No bede dzwonil tylko teraz sa swieta a ja siedze w domu i chcialbym sobie pograc przez neta albo takie tam a tu mnie krew strzela.... niewiemco zorbie ale jutro do nich jade osobiscie i ich tak :klnie: bo mam nowego dostawce wiecie moze cos o K2 media???? Bo dzwonili domnie..... a tych po.......

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2007-12-26, 14:42 ]
Poprawa wulgaryzmów.

Zapoznaj się z regulaminem bo się pogniewamy :nienie:
Ostatnio zmieniony 2007-12-26, 14:42 przez antol20, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ