Router mobilny bez automatycznego oszczędzania energii

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
skm
Początkujący użytkownik forum

Router mobilny bez automatycznego oszczędzania energii

Post autor: skm »

Witam.

Posiadam w miejscu rekreacyjnym kamerę IP, podłączoną pod router mobilny ZTE (nie pamiętam dokładnie modelu) największym problemem jest zrywanie prądu raz na kilka dni w tym miejscu. Router posiada automatyczne oszczędzanie baterii i jeśli zabraknie prądu na 10 minut przechodzi w stan "uśpienia" ponieważ kamera która straciła prąd nie łączy się już routerem. I kiedy prąd wraca z powrotem łączność jest już zepsuta, a to dlaczego? a to dlatego że nie wraca już automatycznie tylko muszę jechać 10km żeby podejść do routera kliknąć środkowy przycisk żeby router "wstał" z trybu oszczędzania energii.

Nie mam za bardzo czasu i funduszu żeby bawić się eksperymenty. Doradzicie Panowie router mobilny małych rozmiarów który nie ma tej cudownej funkcji? albo ją ma tylko na 100% da się to wyłączyć? czy wszystkie routery mobilne posiadają "uśpienie" ze względu że mają baterie?

Proszę o pomoc, z góry dziękuje :)
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Router mobilny bez automatycznego oszczędzania energii

Post autor: key »

Potrzebny Ci jest router "mobilny"?

W twoim zastosowaniu szedl bym raczej w kierunku routera stacjonarnego, to znaczy czegos, co nie ma akumulatorow. W momencie, gdy nie ma pradu, nie ma znaczenia, czy router dziala - zrodlo obrazu tez jest wylaczone.
Nie pomagam na PW.
skm
Początkujący użytkownik forum

Re: Router mobilny bez automatycznego oszczędzania energii

Post autor: skm »

Myślałem właśnie o tym rozwiązaniu, ale jako że bardzo mi zależy żeby wszystko zajmowało jak najmniej miejsca, pomyślałem że spytam najpierw o mobilny bez tej "cudownej" funkcji
ODPOWIEDZ