HSDPA w Stargardzie Szczecińskim
Moderator: Moderatorzy
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
HSDPA w Stargardzie Szczecińskim
Będąc u rodziny z wizytą świąteczną w Stargardzie Szcz. niemile zaskoczył mnie PlusGSM który był tak przeciążony że transmija GPRS była zablokowana. Po zakupie Orange free na kartę i włożeniu karty sim do modemu - pełne zaskoczenie - stabilne HS 280/32 kB/s. Nie sprawdzałem wcześniej mapek zasięgu jako że wierny jestem plusowi.
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: HSDPA w Stargardzie Szczecińskim
Widzę, że w Polsce zaczyna się dziać to co się się już zrobiło w Niemczech, czyli to, że zasięg UMTS/HSDPA dociera do coraz mniejszych miejscowości, i tylko mnie cieszy, że widzę te wszytkie neswy o nowych lokalizacjach w Polsce zasięgu HSDPA. Niedługo w Polsce też tak będzie, że UMTS/HSDPA spotka się nawet na pustych polach i wioskch gdzie nawet niema klaba telefonicznego. To kwestia 2-3 lat już widzę, że jest nieźle tylko w moim byłym województwie Opolskim gdzie kiedyś mieszkałem, nic się niedzieję dopiero jedna sieć Orange parę tygodni temu wprowadziła w Opolu HSDPA i UMTS a Opole to przecież miasto wojewódźie a w innych województwach miasta powiatowe mają już wszytkich operatorów zasięg z UMTS/HSDPA. W Opolskim coś to słabo idzie, według mnie UMTS/HSDPA powinno już być w Opolu, Kędzierzynie -Koźlu, Brzegu, Namysłowie i Nysie. To największe miasta, jeżeli chociaż 3 z tych miast za 2 lata będą miały UMTS/HSDPA z wszytkich sieci to będzie naprawdę dobrze.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Miejmy nadziejęSQ08 pisze:W[...] To kwestia 2-3 lat już widzę, [...]

-
- Początkujący użytkownik forum
Stargard Szczeciński nie ma 100 tysiecy mieszkanców kto ci takie bajki nagadał
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Napisałem "ok." czyli w przybliżeniu, nie chciało mi się liczyć
. Nie korzystałem dotąd z uslug innego operatora niż PlusGSM. Coraz częściej pojawiające się HS na monitorze daje nadzieję że wkrótce będzie to powszechne.

- wojteks
- *** Administrator ***
Plus rozwija szybko infrastrukturę umts/hsdpa.
Przykładem Krosno (miasto około 50tyś. mieszkańców) 3 BTSy umts/hsdpa juz włączone a czwarty prawdopodobnie niedługo.
Inni operatorzy nie mają sieci 3G bo nie pojawiają się w wyszukiwaniu (SE K800i) albo nie trafiłem na miejsce, planowanych instalacji umts też nie mają (przynajmniej wg stanu UKE na wrzesień)
Przykładem Krosno (miasto około 50tyś. mieszkańców) 3 BTSy umts/hsdpa juz włączone a czwarty prawdopodobnie niedługo.
Inni operatorzy nie mają sieci 3G bo nie pojawiają się w wyszukiwaniu (SE K800i) albo nie trafiłem na miejsce, planowanych instalacji umts też nie mają (przynajmniej wg stanu UKE na wrzesień)
Nie pomagam na PW!