Lokalizacja BTSow HSDPA Szczecin [orange]

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
przemask84
Początkujący użytkownik forum

Lokalizacja BTSow HSDPA Szczecin [orange]

Post autor: przemask84 »

Witam :) jak juz pewnie niektórzy z was (szczecinianie) zauważyli od paru dni orange WKONCU wprowadziło tak długo oczekiwane HSDPA. Sam mieszkam na ulicy Chopina (przy os. Arkonskim) jako modem na razie służy mi HTC TyTn, zasięg dochodzi w porywach do 2 kresek ale w 90% przypadków jest to 1 kreska. max uzyskałem prędkość ok 1Mbit/s. niedługo będę miał modem pcmcia który z reguły uzyskuje słabszy zasięg a dokładnie mowa o huwai e630. wiec możliwe ze nie będę łapał nawet 1 kreski :niepewny: dlatego przymierzam się tez do zakupu anteny kierunkowej a dokładnie UMTS Panel Max 15 dBi. wiec będę potrzebował lokalizacji BTSow HSDPA.

Czy ktoś juz zna może takowe lokalizacje? :)
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Re: Lokalizacja BTSow HSDPA Szczecin [orange]

Post autor: Ufo atakuje »

Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Re: Lokalizacja BTSow HSDPA Szczecin [orange]

Post autor: mar_kow »

przemask84 pisze:[...]modem pcmcia który z reguły uzyskuje słabszy zasięg a dokładnie mowa o huwai e630.[...]
Nie wszystkie modele modemów uzyskują słabsze zasięgi. Są również takie które robią to lepiej od telefonów. Orangutan ma również HS w Stargardzie Szcz. Przypadkowo to sprawdziłem bo Plus "zaliczył" przeciążenie w czasie świąt.
ODPOWIEDZ