Router w miejscu anteny ma troche gorsze parametry sygnalu wiec to nie taki tlumik.
Moderator: Moderatorzy
Normalnie Ctrl-C, Ctrl-V a nie przez jakieś dziwne skrótowce, wklejony teks obejmij tagiem url lub codebendix pisze:Nie wiem jak przekleić linka z Ali bez całej otoczki.
Tylko jak ten sektor sprawdzić?Hermogenes pisze:Zobacz czy sektor tego 181177 patrzy w stronę Twojego domu jeśli nie to masz marne szanse. Pozdrawiam Hermogenes
Z tym modemem może być pomysł dobry. Bo z tego BTS-a to na jednej częstotliwości prędkość jest 10 razy większa niż z tego na potrójnej agregacji. Tylko jaki modem i jaki soft??BikeBarian pisze:Możliwe ze łapiesz sygnał odbity który z danego BTS-a jest dominacyjnym w okolicy. Mialem podobny przypadek. Tutaj moze pomoc tylko modem z możliwością blokady wyboru BTS-a po PCI (nr. sektora).
Koledzy, podpowiedzcie coś o tym BTSie.matek451 pisze:Zapytaj kolegów , którzy sa na tym forum specjalistami od T-mobile, łatwo ich znajdziesz oni ci na bank pomogą, wiedzą o nim wszystko i jeszcze więcej
Jak test tym NetMonster robię?? Jak jest w zasięgu kilku BTS-ów to pokazuje wszystkie sygnały??matek451 pisze:Na e398 nic nie zrobisz, test na telefonie LTE z android i https://play.google.com/store/apps/deta ... ster&hl=pl, test na zewnatrz i screen z niego, wymuszanie PCI jest mozliwe jedynie na WF830 lub B2368 ale to sprzęt z PLAY, 'najlepszy' operator mobilny czyli T-mobile nie ma bo klienci tej sieci nie potrzebuja sprzetu z takimi funkcjami, T-mobile działa wszędzie i zawsze z dobrymi prędkościami bo tak rzecza jego wyznawcy.
Na razie antena kierunkowa Cybertech nie może złapać sygnału z 2. BTSa z Billa (zamówiłem ATK-LOG Dipolu, zobaczymy czy to coś zmieni). Na komórce nie łapie innej sieci.coppi pisze:Antena do testów Dualna LTE-A/4G 17dBi MIMO 1800-2600MHz Cybertech
Łączę się z okolicy skrzyżowania ul. Legionowej z Zorzy. Do wyboru więc 2 BTSy:
1. Marki, ul. Michalicka 1 (wieża Emitel - SLR Struga), eNBID:280431
2. Marki, ul. Majora Billa 2 (maszt T-Mobile), eNBID: 181177
NetMonster koło mnie nic nie pokazuje z innych celi. Przeszedłem się pod masz na Billa - jedna z 3 anten dokładnie w moim kierunku wycelowana. Odległość 1.5km, po drodze nie ma niczego wysokiego, ale bezpośredniej widoczności nie ma - czy może być taki słaby zasięg??matek451 pisze:Pokaż screena z NetMonstera na karcie T-mobile, test zrób na zewnatrz.