Jasne - jadąc na jeden czy dwa dni do Łodzi będę zabierał ze sobą najnowszy router, anteny itp. sprzęt, żeby zrobić testy jakiemuś matkowi z forum, który i tak jak podam testy to znów wymyśli coś i uzna, że te testy są guzik warte, bo tylko on jest hurr durr wielki znawca a ja jestem nikim. Nie no sorry, ale bzdury opowiadasz - po swoich doświadczeniach wiem jak testować net bezprzewodowy na tyle, żeby wiedzieć z czym na podstawowym poziomie mam do czynienia i tyle wystarczy - i tak jest to większa wiedza niż większości użytkowników, choć nigdy nie uzurpowałem sobie prawa do stwierdzenia, że wiem na temat kwestii technicznych więcej niż Ty. Mam ze sobą normalne urządzenia (np. telefon i laptop z routerem usb) i na tych urządzeniach ma to porządnie działać. Jeśli uważasz, że w centrum trzeciego największego miasta w Polsce trzeba inwestować w anteny i Bóg wie jakie inne sprzęty, żeby ogarnąć normalne osiągi netu bezprzewodowego i to jest ten szał to Ty jesteś oderwany od rzeczywistości.
Nie pochwaliłem się jak w Łodzi działał mi T-mobile, bo jak już wcześniej pisałem, T-m mam w routerze w domu a telefon mam jeszcze w Play - jakbyś nie zajmował się tylko produkowaniem zbędnej piany tylko skupił się na meritum to byś o tym wiedział, bo pisałem to ze 3 komentarze temu. I mój komentarz miał na celu sfalsyfikowanie Twojej tezy o "zawsze super Play w miastach", co zrobiłem. Testów Ci nie podam, bo nie zamierzam jechać 85km żeby udowodnić coś randomowi z forum - nie mam żadnego interesu w tym, żeby kłamać i jak ktoś będzie śledził tę dyskusję to sam wyciągnie wnioski kto jest fanbojem Play a kto rzetelnie podchodzi do problemu. Tym bardziej, że nie napisałem, że net nie działał w ogóle, napisałem, że działał i z jakimi prędkościami i gdzie konkretnie były problemy jeśli działał fatalnie. I dalece odbiegało to od powszechnego rozumienia pojęcia "szał"

Co do mojej okolicy - niczym się nie jaram. W przeciwieństwie do Ciebie nie żyję takimi rzeczami. To jest dla mnie zwykłe narzędzie i oceniam przez pryzmat 4 lat korzystania z T-mobile i 2 lat korzystania z Orange oraz testów Play i Plusa, a nie wykresów na btsearch i oceniam, że działa to dobrze, przy zaznaczeniu w jaki sposób korzystam, w jakich godzinach i kiedy problemy występują. Mam do tego większe prawo niż Ty, który prawdopodobnie nigdy nie będzie miał możliwości testowania tego nadajnika przez cały rok. Nie kieruje się też żadnymi historiami i uprzedzeniami - ze trzy tygodnie temu zakończyłem 4-miesięczną batalię z Playem o banalną rzecz, która skończyła się tylko dzięki temu, że wysłałem im przedsądowe wezwanie za co uzyskałem rabat, bo przez 4 miesiące nie robili nic, żeby problem naprawić. Jak mam możliwość, to uprzedzam ludzi przed korzystaniem z Play, bo w razie jakiegokolwiek problemu maja tragiczny sposób obsługi klienta - to właśnie napisałem w obrębie tematu i w ten sposób spróbowałem pomóc. I guzik mnie obchodzi, że Ty nie potrzebujesz BOK - nie jesteś pępkiem świata.
Tak po prawdzie to ostatnio regularnie sapiesz, jojczysz o dowody, testy, jakbyś myślał, że tylko Ty masz rację i że jesteś nieomylny. Nawet nie targnąłeś się na przeprosiny, że palnąłeś bzdurę, że takich BTSów jak mój nie modernizują a ja grzecznie poprosiłem o źródło takiej informacji. Okazało się, że zwyczajnie wprowadziłeś mnie w błąd. Jak Ci napisałem na PW, że tak się stało, to też zero "przepraszam" tylko "TESTY TESTY HURR DURR". Teraz jak już w BTSearch widnieje, że BTS jest zmodernizowany, to też cisza, tylko ataki i umniejszanie tego, jak wpływa taka modernizacja na net na takim terenie. Ale nie, Ty nikogo nie wprowadzasz w błąd i nikt Ci się nie skarży - no to Cię informuję, że mnie wprowadziłeś w błąd i się skarżę - i co teraz? Przeprosisz jak mężczyzna, czy znów zaserwujesz tupanie nóżką i "jesteś nikim"?

Guzik mnie obchodzi ile BTSów uruchomił Play w mojej okolicy, bo dotrę i tak max do tego, który stoi od dłuższego czasu jakieś 800 metrów za BTSem, z którego teraz korzystam a w Play nie ma no limit. Do tego bredzisz o dziurach zasięgowych, których od dawna nie ma.
Pytasz co zrobił T-m i od razu dowalasz się do tego 1800, które realnie tutaj ratuje sprawę dla ludzi, którzy mają no-limit nawet, gdy przyjedzie masa działkowców, bo dodatkowa częstotliwość zwyczajnie odciąża LTE800. Nie zająkniesz się też, że w Wólce Kuligowskiej T-m postawił maszt, który odciążył Brudzewice i Studziannę, gdzie też jest masa działek. Taka dyskusja jest bez sensu, bo Ty piszesz pod tezę i tylko w oparciu o teorię. Nawet nie zauważasz, że nie jestem żadnym klakierem T-mobile tylko po prostu zauważam fakty - są miejsca, w których jedna sieć działa lepiej niż druga i wcale nie jest tak, że wszędzie PLAY JEST NAJLEPSZY HURR DURR a T-mobile jest do d*** i przeciążony, co twierdzisz Ty. Łapiesz o co chodzi, czy nadal nie?
Mnie nic nie ubodło, nie wiem nawet o co chodzi z jakimś "nisko". Masz chyba swój świat