Czesc, potrzebuje wybrac dla swojej nowej firmy operatora telefonu i internetu. Bede prowdzil dzialalnosc transportowa w Polsce i Europie. Poki co potrzebuje 1 telefon i 1 modem lte. Jezdzic bede glownie po Polsce, Niemczech i Czechac, ale z czasem rownie inne kraje Europy, Francja, Benelux, Włochy...
Jakiego operatora polecicie i jakie pakiet zeby zarowno telefon jak i Internet byl mozlwie jak najlepszym zasiegiem i cena?
Operator Internet/telefon na cala Europe
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Operator Internet/telefon na cala Europe
Każdy operator ma inny sposób naliczania roamingu zgodnie z FUP ale zazwyczaj jeżeli przebywasz więcej w UE niż w PL to w końcu zaczną naliczać dopłaty. Sam korzystam z Play i wyjeżdzam służbowo około 10-13 dni miesięcznie i nie zdarzyły mi się naliczenia. Dodatkowo w pakiecie mam minuty międzynarodowe i około 3GB internetu w UE który mi starcza. Na prv podeśle Ci namiar na swojego doradcę to możesz go podpytać o ofertę i potem porównać. Najważniejsze to nie daj się nabrać na zapewnienie jakiegokolwiek operatora że roaming jest cały czas darmowy nawet jeżeli będziesz siedział w UE miesiącami.