Sprawdzenie routera - jaka sieć?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wizak
Początkujący użytkownik forum

Sprawdzenie routera - jaka sieć?

Post autor: wizak »

Witam.

Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia z jakiej sieci pochodzi router huawei 535 ?
Zależy mi na tym aby był z Play.
Pudełka z T-mobile i Play są takie same. Plus ma swoje osobne. Mam jedynie zdjęcie( od osoby sprzedającej z OLX) fragmentu faktury na któym nie widać z jakiej sieci był zakupiony, ale widać IMEI.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Sprawdzenie routera - jaka sieć?

Post autor: wojteks »

Zadzwoń do sprzedawcy i zapytaj.
Nie pomagam na PW!
ktry
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: ktry »

Tylko uważaj ,bo ja trafiłem na zablokowany przez operatora. Klien nie płacił abonamentu i router nadawał się tylko części, lub śmietnik. Tego nie sprawdzisz jak nie włożysz sima. Może działać dzisiaj ,a jutro go operator zablokuje.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Play nie blokuje sprzętu po IMEI, to T-mobile lub Plus, ci operatorzy publikują które IMEI jest przez nich zablokowane.
Awatar użytkownika
radius
** Moderator **

Post autor: radius »

Wydaje mi się, że ktoś tutaj opisywał taką przygodę.
Zaszedł z paragonem z lombardu (chyba?), okazał dowód, wytłumaczył, że nabył z kolejnych rąk i w Huawei Care Mu odblokowali. Czy za pieniądze już nie pamiętam.
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
ktry
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: ktry »

Nie słyszałem o czymś takim.
Ja swego czasu zakupiłem w lombardzie B535 widać że nowy, kartonik cały komplet za 170 zł . Cieszyłem się jak dziecko z zabawki, że nówka za takie pieniądze. Radość trwała krótko. Po włożeniu sim Tmobile komunikat, opłać rachunek , lub z kontaktuj się z operatorem. Szok i zdziwienie. Wkładam kartę Pleya i to samo. Oddałem do lombardu, ale z takim żalem. Po pewnym czasie zakupiłem B818 i nie żałuję za sumę 4 razy wyższą, ale i sprzęt konkretny.
ODPOWIEDZ