Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.
Jak już kiedyś pisałem, anteny z ali po 800zl sztuka plus 20m kabla który zjada 1/3 zysku...bez sensu wg. mnie..no i tylko 2300 -2700MHz. Samemu można za polowe tego swojego offseta na 1800 - 2600 zrobić. https://drive.google.com/file/d/1ETFtsI ... sp=sharing
a i ja gdzieś mam taka miske ofsetową.
Gdzie taki promiennik mozna nabyc?
jak taki zestawik spisuje sie w praktyce? jaka to śrdenica, z tego co kojaże to ja mam 90.
wszystko jest fajnie, ja wiem że są takie tamaty - lecz to nie dla mnie, brak wiedzy i cierpliwości
Bardziej bym chciał aby koledzy pochwalili sie juz działajacymi projektami, a szczególnie cod na trudne warunki
taki to widziałem
nawt ten ostatni mam, nie wiem jak działa bo ostatnio go testowałem lecz z owiele słabszym routerem, pora chyba wyciągnąć ponownie do testu:)
Ale to jest wał.
Czasza Corab 90 kosztuje 120 zł, a On sprzedaje 80 cm za 257 zł.
Odliczając promiennik za 67,65 antena wychodzi za 190 zł.
Za tyle to można wzmocnionego Famavala 110 cm kupić.
Gdybym wiedział to bym te wszystkie 60 i 70 z demontaży Wam sprezentował, a to szły na złom.
Nie mogę jeszcze załapać jak ten promiennik się mocuje. Uchwyt konwertera jest okrągły i ma średnicę 40 mm. A tu jest kawałek płaskownika.
Wiesz jaki opór stawia antena 90 cm?
Jeżeli całości nie skręcisz "aż sok popłynie" to murowany obrót dookoła własnej osi, bo działa jak żagiel.
A On sugeruje, że włożysz kawałek blachy i już.
Ciekawe kto bierze odpowiedzialność jak to nieprzymocowane komuś na głowę spadnie.
Chyba, że to taki cud techniki, że tym nie trzeba obracać, bo jest mierzone idealnie na płasko.