Jedynie o przeciążeniu sieci zagrażające życiu

Znam ludzi co pobierają po 3-4 TB nigdy FUPa nie dostali
Moderator: Moderatorzy
MagentaM ma taką charakterystykę, na speedtest.net tryb multi max co da aktualnie BTS a w pobieraniu dokładnie 20Mbps. Jeśli faktycznie tak zachowuje się główna karta SIM (internetowa) z kontraktu MagentaL a BTS zapewnia ciągle 60Mbps to bym pocisnął BOK.michalbak pisze:Cześć, mam ofertę z tmobile na firmę internet 60mbps.
Drugi miesiąc z rzędu powtarza mi się sytuacja w której tmobile nakłada mi lejek do 20mbps.. Pobrałem w ciągu tego miesiąca około 500gb danych. Po kontakcie na infolini twierdzą, że żadnego limitu nie mam, a jednak wyraźnie go widać na speed teście o każdej porze dnia. Dodatkowo przy sprawdzaniu na speedtest.net internet działa z pełną prędkością, natmoast podczas pobierania plików i na innych platformach do testu tylko widać ten limit.
Czy ktoś z Was ma podobny problem? Czy udało się go jakoś rozwiązać?
W panelu po zalogowaniu mogę wybrać zwiększenie prędkości za 25zl i wtedy internet rusza z pełną prędkością z umowy (60mbps) ale przecież nie o to chodzi, aby co miesiąc jeszcze dopłacić do tego..
Nie, aż tak nie przeginająonken pisze:Nawet jak masz opcję do 60 Mb/s ?
Kompletna bzdura. Nie masz pojęcia to nie wprowadzaj ludzi w błąd.Anil321 pisze:Oczywiście, że są lejki, kombinują jak mogą. Miałem magente tmobile i to był dramat. Nie ma prawdziwego no limit aktualnie dlatego trzeba uważać by się nie naciąć. Osobiście wybrałem Play i używam 200GB + cykliczne 100GB za 20zł i sprawuję się świetnie, szczególnie z routerem B818.
Więc jak mogę dobrać aktualnie starą taryfę której nie ma? Biorąc pod uwagę dobranie u operatora a nie jakieś cesję.onken pisze:Jakie lejki ???
W starych taryfach nic nie ma, mam ich kilka i nawet po 2-3 TB pobranych danych nigdy nie było żadnego lejka.
Nie trzeba żadnej starej taryfy w Magenta tych których są obecnie równiez spokojnie można tyle pobrać.Anil321 pisze:Więc jak mogę dobrać aktualnie starą taryfę której nie ma? Biorąc pod uwagę dobranie u operatora a nie jakieś cesję.onken pisze:Jakie lejki ???
W starych taryfach nic nie ma, mam ich kilka i nawet po 2-3 TB pobranych danych nigdy nie było żadnego lejka.
Nie rozumiesz roznicy miedzy "ograniczenie szybkosci transferu" (tzw. lejek) a taryfa "no limit":Anil321 pisze:Oczywiście, że są lejki, kombinują jak mogą. ... Nie ma prawdziwego no limit aktualnie dlatego trzeba uważać by się nie naciąć.