Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Dobry wieczór, planuje kupić router HUAWEI 4G Router 3 PRO KAT.7 B535-232 ale posiada on sim looka sieci PLAY a umowę mam z Orange.
Czy mając nr IMEI ktoś z czytelników tego forum udostępni mi nr pozwoli mi odblokować ten router?
mój stary ZTE MF283+ padł - naprawa, serwis itp nie ma sensu. Muszę kupić coś nowego bo na światłowód w mojej lokalizacji na razie nie ma szans. Proszę zatem o pomoc w wyborze nowego routera (zanim kompletnie zwariuje od wertowania kolejnych opisów, testów i analiza). Rozważam zakup:
HUAWEI B525s-23a
HUAWEI B535.
Który wybrać?
Dodam, że chodzi o internet do małego domu jednorodzinnego w mieście (BTS w pobliżu) z dobrym LTE (od -55 do 65 dBm). Internet od Orange. W domu mam 10, może 15 urządzeń podłączonych do sieci.
mój stary ZTE MF283+ padł - naprawa, serwis itp nie ma sensu. Muszę kupić coś nowego bo na światłowód w mojej lokalizacji na razie nie ma szans. Proszę zatem o pomoc w wyborze nowego routera (zanim kompletnie zwariuje od wertowania kolejnych opisów, testów i analiza). Rozważam zakup:
HUAWEI B525s-23a
HUAWEI B535.
Który wybrać?
Dodam, że chodzi o internet do małego domu jednorodzinnego w mieście (BTS w pobliżu) z dobrym LTE (od -55 do 65 dBm). Internet od Orange. W domu mam 10, może 15 urządzeń podłączonych do sieci.
Też bym postawił na b535, czyli huawei 4g router 3 pro. Agreguje więcej kombinacji pasm LTE. Na stronie play masz nówkę bez simlocka za 399 zł. Na aukcjach używki są niewiele taniej, a tu masz chociaż 2 lata gwarancji. https://www.play.pl/telefony/huawei/hua ... p=internet
memek87 pisze:Wykupiłem usunięcie simlock do B2338-168 do swojego routera i otrzymałem inne oprogramowanie, a nie kod SIM o co woła router po aktualizacji SPC180.
Dołączam ten plik, podobno jest przygotowany pod mój numer IMEI, ale wrzucam z ciekawości czy nie jest to czasami uniwersalny soft na usunięcie blokady SIMLOCK z tych urzadzeń, jak ktoś wgra to oprogramowanie proszę o informację czy usnęło blokadę, u mnie jak najbardziej pozytywnie, blokady nie mam.
Zrobiłem aktualizację z tego pliku co udostępniłeś i też zadziałało, nie mam już simlocka. Wielkie dzięki. I skończyła się pięciomiesięczna batalia z PLAY.
memek87 pisze:Wykupiłem usunięcie simlock do B2338-168 do swojego routera i otrzymałem inne oprogramowanie, a nie kod SIM o co woła router po aktualizacji SPC180.
Dołączam ten plik, podobno jest przygotowany pod mój numer IMEI, ale wrzucam z ciekawości czy nie jest to czasami uniwersalny soft na usunięcie blokady SIMLOCK z tych urzadzeń, jak ktoś wgra to oprogramowanie proszę o informację czy usnęło blokadę, u mnie jak najbardziej pozytywnie, blokady nie mam.
Zrobiłem aktualizację z tego pliku co udostępniłeś i też zadziałało, nie mam już simlocka. Wielkie dzięki. I skończyła się pięciomiesięczna batalia z PLAY.
Czyli soft uniwersalny usuwający SIMLOCK z B2338-168
Dziękuję za podpowiedzi, ale niestety nie miałem czasu się tym zająć bo wnuki, wracam do zadania w poniedziałek. Muszę sprawdzić VPN, ponieważ tego <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie sprawdzałem. Router jest "obrendowany" Plusem więc założyłem, że jest simlock jeśli nie zadziałał po zmianie karty SIM.
Tak też było w przypadku mojego routera. Potraktowałem go z większą niż za pierwszym razem atencją i już mi teraz routuje ruch. Strasznie paskudna była jakość transmisji w Plusie a teraz jest o niebo lepiej. Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.
Witam
Prośba o informację czy i jak można odblokować modem Huawei E3276e-151 sieć ORANGE, chciałem wsadzić kartę T-mobile i prosi o kod
IMEI: 866518010569808
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Marcin