W sprawach sieci jestem laikiem, a od dłuższego czasu próbuję znaleźć odpowiednią antenę do mojego internetu od Plusa. Aktualnie korzystam jedynie tylko z dobroci jakie daje router Huawei B315, ale od pewnego czasu już po prostu jest to niewystarczające i trzeba zorganizować jakiś update. Dziękuję bardzo @behru za post o antenach SignaFles Tajfun 2, byłem już gotowy ją kupić, ale jak widzę jak to wygląda, stwierdziłem że jednak iść po rozum do głowy, nie przepłacać i poprosić o pomoc, aktualnie sprawa wygląda tak, mieszkam 5km od Nowego Sącza, na ten moment jak mi podaje NetMonster korzystam z masztu Plusa [MLP:BT22355:L900][eNBI:22355], oddalony jest on o jakieś 6/7km, parametry dla tego masztu wyglądają następująco: RSSI (-79dBm) RSRP (-108dBm) RSRQ (-12dB) SNR (6dB), ogólnie z internetem szału nie ma, szczerze mówiąc w ciągu dnia osiągi max 5 mb, dlatego chciałbym skorzystać z innej anteny która jest w centrum miasta, a mój router nie łapie z niej żadnego sygnału na ten moment, jest ona oddalona o jakieś 5km w linii prostej, niestety po drodze jest dosyć wiele domów, teren raczej płaski jak ustawię ją na dachu domu