Podbijam pytanieCipher pisze:Cześć! Wiecie może jak zablokować Web UI (panel administracyjny) dla WAN na tym routerze (dla LAN nadal ma być widoczny)?

Moderator: Moderatorzy
Podbijam pytanieCipher pisze:Cześć! Wiecie może jak zablokować Web UI (panel administracyjny) dla WAN na tym routerze (dla LAN nadal ma być widoczny)?
Jak przekierujesz port 80 na innego hosta (inne ip w sieci, nawet nieistniejące), który nie ma uruchomionego serwera to pod adresem publicznym nic się nie wyświetli. To teoria, sprawdź w praktyce.Cipher pisze:Podbijam pytanieCipher pisze:Cześć! Wiecie może jak zablokować Web UI (panel administracyjny) dla WAN na tym routerze (dla LAN nadal ma być widoczny)?
Sprawdzałem. Portu 443 nie da się tak oszukać, bo router uparcie wypycha swój UIswietojanski pisze:Jak przekierujesz port 80 na innego hosta (inne ip w sieci, nawet nieistniejące), który nie ma uruchomionego serwera to pod adresem publicznym nic się nie wyświetli. To teoria, sprawdź w praktyce.Cipher pisze:Podbijam pytanieCipher pisze:Cześć! Wiecie może jak zablokować Web UI (panel administracyjny) dla WAN na tym routerze (dla LAN nadal ma być widoczny)?
Ale po stronie LAN tylko dla 443 użyłem takiego samego portu. Resztę przekierowałem na 9999, a efektu też brak.onken pisze:Ale źle to robisz
Nie może po stronie LAN używać takich samych portów
Musisz je przekierować najlepiej na jakieś IP w sieci na konkretny port który nie ma akurat żadnej usługi ( jeśli chcesz blokować )
Chodzi Ci o to, że we wszystkich regułach podaję ten sam port LAN, czy o to, że jest widoczna wartość 9999-9999?onken pisze:Przecież na wszystkich regułach masz zdublowane LAN Port 9999-9999
MIMO czyli SU-MIMO jak najbardziej wspiera. Zdanie dodam jeszcze w kwesti Link+: ukryta sieć to taki wewnętrzny pseudomesh do łączenia się z innymi routerami Huawei w celu przeniesienia konfiguracji ale dlaczego nie wyłącza się na stałe i uparcie podnosi? Różne są teorieGonzo19 pisze:tak, masz rację, ten router nie obsługuje MU-MIMO, ale...
*1)?
*2) nie MU-MIMO, ale samo MIMO ? nie wiem.
to jest kopia z HUAWEI B818-263 Firmware Release Notes V1.0 dokumentu Huawei
Przeskanuje dobrze po restarcie. To sieci bez wysyłania Ssid. Różne systemy dają im różne nazwy. Można je wyłączyć w menu Link+ wyłączając link + ale tylko do restartu routera.Gdzie widzicie ta ukryta sieć ja nie mam czegoś takiego , b818 podpięty do velop linksys
A miałem nadzieję, żę wyszła aktualizacja.
Potwierdzam. Na B715 6km od BTS-a na 2600 na 85cm offsecie mam SINR 26 a na B818 byl 2x mniejszy ale za to transfery 2x wyższe bo QAM256 na każdym z 3 agregowanych pasmradzio607 pisze:No ja mam to samo. NA B715 miałem parametry na 2600 : SINR 24->30 , A RSRP -78-79 Db. Natomiast na B818 co ciekawe sygnał jest mocniejszy RSRP -73-74 natomiast SINR nie wierzę że realnie jest taki niski czyli 12-15 DB. Pewnie tak jak mówicie . Coś tu mówiąc nie gra
Już kilka osób zgłaszało pogorszenie parametrów sygnału względem poprzednich modeli Huawei z jednoczesną znaczną poprawą transferu; nie sądze by anteny wewnętrzne były wyraźnie gorsze niż poprzednio;radzio607 pisze:No ja mam to samo. NA B715 miałem parametry na 2600 : SINR 24->30 , A RSRP -78-79 Db. Natomiast na B818 co ciekawe sygnał jest mocniejszy RSRP -73-74 natomiast SINR nie wierzę że realnie jest taki niski czyli 12-15 DB. Pewnie tak jak mówicie . Coś tu mówiąc nie gra