Bardzo proszę o pomoc....jaki router???
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Bardzo proszę o pomoc....jaki router???
Witam wszystkich, jeszcze raz chciałem się przywitać- jestem tutaj nowy.
Nadmieniam, że nie moja branża i jestem zielony, proszę o zrozumienie- chcę tylko normalnego "neta" posiadać.
Otóż obecnie posiadam internet mobilny u operatora PLAY...dramat.
Testowałem kolegi router przenośny w t-mobile...dużo lepiej. Umowa mi się kończy więc zwróciłem się do salonu T-mobile....
Proszę o pomoc...czy router B535-232 jest ok, czy ewentualnie ZTE MF286R...takie dostałem propozycje...limit 200gb...
Moja lokalizacja ul. kopernika 6, 09-130 Baboszewo, mazowieckie....z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź...
Nadmieniam, że nie moja branża i jestem zielony, proszę o zrozumienie- chcę tylko normalnego "neta" posiadać.
Otóż obecnie posiadam internet mobilny u operatora PLAY...dramat.
Testowałem kolegi router przenośny w t-mobile...dużo lepiej. Umowa mi się kończy więc zwróciłem się do salonu T-mobile....
Proszę o pomoc...czy router B535-232 jest ok, czy ewentualnie ZTE MF286R...takie dostałem propozycje...limit 200gb...
Moja lokalizacja ul. kopernika 6, 09-130 Baboszewo, mazowieckie....z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź...
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Bardzo proszę o pomoc....jaki router???
Masz telefon z androidem? Jeżeli tak zrób testy operatorów (play/TM), jak to zrobić opisywane jest w co drugim temacie na forum.
Nie pomagam na PW!
-
Ok, jeszcze jestem w pracy a to inna lokalizacja. Wrócę do domu zrobię testy...
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Na razie nie bierzesz żadnego sprzętu. Najbliższy BTS N! to Cieszkowo Nowe.
Najpierw to zainstaluj na telefonie z Android aplikację https://play.google.com/store/apps/deta ... ster&hl=pl i daj screena. Test na zewnątrz i do tego speedtest z godz 19-22. Testujesz T-Mobile na początek.
Najpierw to zainstaluj na telefonie z Android aplikację https://play.google.com/store/apps/deta ... ster&hl=pl i daj screena. Test na zewnątrz i do tego speedtest z godz 19-22. Testujesz T-Mobile na początek.
-
Witaj Range, niestety nie mam możliwości testowania na androidzie t-mobilea....miałem tylko kolegi router mobilny
z samym internetem na próbę...ja jestem jeszcze w playu....
z samym internetem na próbę...ja jestem jeszcze w playu....
- wojteks
- *** Administrator ***
Co za problem kupić prepaida TM za parę złotych?
Nie pomagam na PW!
-
Witam,
Jestem tu nowy posiadam internet LTE od Orange, aktualnie posiadam router tp link mr3420 do niego włożony modem od huawei e3372. Problem jest taki ze rozłącza modem z routerem i żeby odzyskać połączenie muszę wyłączyć i włączyć urządzenie. Słyszałem ze to problem z napięciem dla modemu. Czy jest jakiś złoty środek który ustabilizuje internet? Czy pozostaje wymiana routera z wbudowanym modemem? Proszę o poradę bo czasami idzie do głowy dostać, w ciągu dnia czasami muszę kilka razy wyłączyć załączyć router?
Jeśli chodzi o zamieszkanie Pyrzowice ul. Wolności w celu odnalezienia anten.
Pozdrawiam
Jestem tu nowy posiadam internet LTE od Orange, aktualnie posiadam router tp link mr3420 do niego włożony modem od huawei e3372. Problem jest taki ze rozłącza modem z routerem i żeby odzyskać połączenie muszę wyłączyć i włączyć urządzenie. Słyszałem ze to problem z napięciem dla modemu. Czy jest jakiś złoty środek który ustabilizuje internet? Czy pozostaje wymiana routera z wbudowanym modemem? Proszę o poradę bo czasami idzie do głowy dostać, w ciągu dnia czasami muszę kilka razy wyłączyć załączyć router?
Jeśli chodzi o zamieszkanie Pyrzowice ul. Wolności w celu odnalezienia anten.
Pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Kup jakiś współczesny sprzęt z agregacją pasm. mr3420 zawsze był problematyczny przy pracy z modemem LTE
Nie pomagam na PW!
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Oczywiście ten zabytek należy wymienić, najpierw jednak zainstaluj na telefonie z Android i kartą Orange aplikację https://play.google.com/store/apps/deta ... ster&hl=pl i daj screena. Test na zewnątrz i do tego speedtest z godz 19-22.
-
Hej Sory za zwłokę, i jednocześnie dzięki „Range” za Poradę ten speedtest tez na zewnątrz?
-
Range pisze:Oczywiście ten zabytek należy wymienić, najpierw jednak zainstaluj na telefonie z Android i kartą Orange aplikację https://play.google.com/store/apps/deta ... ster&hl=pl i daj screena. Test na zewnątrz i do tego speedtest z godz 19-22.
Dodaje zdjęcie testu (pare minut po 18)
-
I tutaj speedtest z godziny 19:50( na zewnątrz)Range pisze:Oczywiście ten zabytek należy wymienić, najpierw jednak zainstaluj na telefonie z Android i kartą Orange aplikację https://play.google.com/store/apps/deta ... ster&hl=pl i daj screena. Test na zewnątrz i do tego speedtest z godz 19-22.
-
Sorki złe foto dałem ...Michal88 pisze:I tutaj speedtest z godziny 19:50( na zewnątrz)Range pisze:Oczywiście ten zabytek należy wymienić, najpierw jednak zainstaluj na telefonie z Android i kartą Orange aplikację https://play.google.com/store/apps/deta ... ster&hl=pl i daj screena. Test na zewnątrz i do tego speedtest z godz 19-22.