Nokia 6310i zwalnia

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mario47
Początkujący użytkownik forum

Nokia 6310i zwalnia

Post autor: mario47 »

Mam nokie 6310 i i chcę jej używać jako modemu do laptopa. Ale ta Nokia się zamula i spowalnia. nawet dźwięk SMS a działa wolno. czy jest na to jakaś rada. Słyszałem że kodami można wyczyścić soft do niej i włączyc netmonitor i różne żeczy ale nie wiem skąd pobrać kody.
Pozdrawiam
mario47
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Nokia 6310i zwalnia

Post autor: Sundance_kid »

Z problemem oprogramowania zapytaj na forum bardziej związanym z tą tematyką. Np. na www.forum.pasjagsm.pl . Przenoszę temat do HP.
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Engelbert »

Nie ma kodów na format do 6310i. Możesz co najwyżej przywrócić ustawienia fabryczne.
Co do netmonitora - tak samo, kodem tego nie uruchomisz.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

Próbowałem kiedyś zaprząc 6310i do pracy jako modem ale sprawiała dziwne problemy. Po połączeniu z laptopem przez BT działała bez problemu. Ale jak już podłączałem do netu traciła sygnał BT. To samo działo się w przypaku IRDA'y. Miałem 5140 w zapasie więc dałem za wygraną.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

mar_kow pisze:Próbowałem kiedyś zaprząc 6310i do pracy jako modem ale sprawiała dziwne problemy.
Dziwne, u mnie śmiga bez problemu po BT jak też po kabelku i IRDzie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

Nie walczyłem z nią długo mając telefon z EDGE. A teraz leży jako telefon awaryjny - jakoś nie mogę się z nią rozstać ;) . Telefon legenda...
NewWalk
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: NewWalk »

mario47 pisze:czy jest na to jakaś rada. Słyszałem że kodami można wyczyścić soft do niej i włączyc netmonitor i różne żeczy ale nie wiem skąd pobrać kody.
Kodami tego nie zrobisz. Idź do serwisu, zaktualizuj oprogramowanie.
A co do instalacji Netmonitora... to może przez BT lub WAP, nie wiem dokładnie...
ODPOWIEDZ