Moderator: Moderatorzy
Niestety też się naciełem i niestety chińczyk nie daje jej w zestawie. Zamiast tego masz dostarczone 2 opcje:cis_krk pisze:shusek mam pytanie o podstawkę ze zdjęcia czy ona jest częścią zestawu ? Bo nie mam jak przytwierdzić anteny jedyna opcja obecnie to parapet. Ewentualnie wie ktoś gdzie takie podstawki można zakupić ?
Za 2-3 lata jeżeli pojawi się więcej sprzętu 5G przepustowość 4G będzie szybko spadać. Zresztą na dziś nie należy zakładać że router na więcej jak 2-3 lata starcza.shusek pisze:W przeciągu 10 lat nagle nie powinieneś stracić dostępu do internetu.
Mozesz powiedziec, co chesz w tym zdaniu przekazac?wojteks pisze:Za 2-3 lata jeżeli pojawi się więcej sprzętu 5G przepustowość 4G będzie szybko spadać.
Dlaczego: Infrastruktura juz zbudowana nie bedzie zmieniana, ilosc uzytkownikow nie bedzie znaczaco rosla - w koncu jest alternatywa 5G, wiec co ma spowodowac mniejsze przepustowosci istniejacej juz sieci?wojteks pisze:Że liczenie na dobre prędkości 4G za 2-3 lata nie ma sensu.
Pasmo LTE będzie stopniowo zabierane na potrzeby 5G, czym więcej będzie użytkowników 5G będzie tym wolniej będzie działało 4Gkey pisze:Dlaczego: Infrastruktura juz zbudowana nie bedzie zmieniana, ilosc uzytkownikow nie bedzie znaczaco rosla - w koncu jest alternatywa 5G, wiec co ma spowodowac mniejsze przepustowosci istniejacej juz sieci?
No tak ale nie wiadomo co z aukcją 5G 3,4 GHz-3,8 Gaz a 700MHz za kilka lat a 24 GHz czy 26 GHz to to już niewiadomo czy nie za 5-6 lat wiec potrzeba zasobów do sieci 5G.onken pisze:Jakie N3 i N7 ?
Play chyba też planuje N1 obecnie a potem jak każdy N78 ?
Polecam zmianę DNS na 1.1.1.1 i 1.0.0.1 u mnie zbił pingi o prawie 10msshusek pisze:Jeżeli kogokolwiek to jeszcze interesuje to wrzucam speedtest plus wycinek z jakiejś aplikacji do kontroli. Nie mogę się doczekać dojścia do władzy 5G w trybie SA aby ping zbić bo to chyba jedynie do czego można się przyczepić. Połączenie bardzo stabilne, nie spada mi poniżej 100 więc jest naprawdę nieźle.