Co lepsze? Ilpus czy Blueconnect ?
Moderator: Moderatorzy
- radekhetero
- Stały użytkownik forum
Co lepsze? Ilpus czy Blueconnect ?
Co lepsze? Iplus czy Blueconnect ?
Widzę, że ludzie najbardziej narzekają na iplus.
Widzę, że ludzie najbardziej narzekają na iplus.
Iplus
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Co lepsze? Ilpus czy Blueconnect ?
To co u Ciebie ma lepszy zasięg. A w jakim abonamencie? Ja mam osobiście iPlusa i z grubsza nie narzekam.
- de_stroy
- Stały użytkownik forum
Jeśli najtańsze, to blueconnect... Nie ma reguły na to, co w mobilnym internecie warto wybrać. To wszystko zależy od miejsca, w jakim się znajdujemy - inaczej mówiąc od zasięgu sieci. Szczerze mówiąc, jeśli miałbym wybierać, wybrałbym blueconnect. Korzystam z Orange i nie polecam, szczególnie przy bliższych kontaktach z BOK... 

Komu w drogę, temu notebook...
- wojteks
- *** Administrator ***
bo może najwięcej osób ma taką usługę a narzekają Ci co mająradekhetero pisze:ludzie najbardziej narzekają na iplus
Nie pomagam na PW!
- Szary
- Początkujący użytkownik forum
a to pogoda jest do niczego a to z hsdpa spada na 3g, na wszystko można ponarzekać 

Myślałem że na Orange.radekhetero pisze:...że ludzie najbardziej narzekają na iplus.
Z mojego doświadczenia wiem że iplus działa na zbliżonym poziomie do blueconnect.
- radekhetero
- Stały użytkownik forum
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Mówisz o najmniejszym abonamencie? Bo jeśli tak to 10 złotych różnicy tylko a w Plusie masz pół giga limitu więcej. Jeśli większy to Era się bardziej opyla.
- marus81
- Użytkownik forum
Ja obecnie używam Iplusa 60 zmiana prędkości po 1 gb, to za mało, zmieniam na Blueconnect79 (96,38 zł z VAT) zmiana prędkości po 5Gb tylko trzeba mieć swój modem
- uzdzik
- Stały użytkownik forum
Osobiście mam bluta w transferze EDGE ciągnie mi ok 12-24 ale zdarza sie i 2 czy 4 oczywiście kB/s ale ogólnie nie narzekam
tylko niech ktoś mi powie jak go skonfigurować pod linem.... 

-
Posiadam Blue connect i transfer jest żenujący. Wydaje mi się że z telefonu komórkowego jest szybszy.. NIE POLECAM !!!!
-
ja mam blue connect i nie polecam !!! 

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Ludzie na wszystko narzekają. Gdyby min. rozmowy kosztowała 3,6 zł jak to było ponad 10 lat temu a o internecie GSM jeszcze nawet nie było słychać to by nie narzekali.
Wszystko zależy od infrastruktury danego operatora na danym terenie. Przed zakupem trzeba sprawdzić jaki zasięg, jaka prędkość a nie wierzyć zapewnieniom konsultanta.
Dużo podróżuję i w wielu okolicach Plus nie miał konkurentów, ale odwiedziłem rodzinę na swięta i musiałem skorzystać z Orange bo Plus był zapchany. Transmisja danych bez problemu śmigała w HS na pomarańczy. Zaletą tutaj jest niewątpliwie mieć szybki modem bez simlocka...
Wszystko zależy od infrastruktury danego operatora na danym terenie. Przed zakupem trzeba sprawdzić jaki zasięg, jaka prędkość a nie wierzyć zapewnieniom konsultanta.
Dużo podróżuję i w wielu okolicach Plus nie miał konkurentów, ale odwiedziłem rodzinę na swięta i musiałem skorzystać z Orange bo Plus był zapchany. Transmisja danych bez problemu śmigała w HS na pomarańczy. Zaletą tutaj jest niewątpliwie mieć szybki modem bez simlocka...
- asiek120
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A ja mialem blueconnect teraz mam iPlus i zdecydowanie polecam iplus chociazby dlatego, ze jak przycinają to mozna www poprzegladac. Na blueconnect to tylko gg działało po przycięciu.
A predkosc po przycięciu 4-5 kB/s w iplus kontra 2kB/s w erze sama robi ogromną różnicę.
A predkosc po przycięciu 4-5 kB/s w iplus kontra 2kB/s w erze sama robi ogromną różnicę.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
asiek120 mi po przecince w iplusie do edge-a dochodzi
Tak koło 10 kB/s to normalnie
No ale coś czytałem i nie wiem czy to nie właśnie tu na bez-kabli.pl, że plus ma zwiększyć prędkość po przekroczeniu limitu do prędkości edge. 
Pozdrawiam
Szczęśliwego nowego roku!

Pozdrawiam
Szczęśliwego nowego roku!

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Tia a Ci z GPRSem najbardziej na tym skorzystająja.michal pisze:przekroczeniu limitu do prędkości edge.![]()

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No jak mówią reklamy "nielimitowany dostęp do internetu"* 
Do marginesu: dzięki
* GPRS

Do marginesu: dzięki

* GPRS

- asiek120
Panowie i panie najpierw nieco off topic: Szczęsciwego Nowego Roku.
A teraz w związku z tematem. Pisze ten post z połączenia iPlus. od 10 min usiłuje sie dodzwonić do sieci era do znajomych i nie udaje mi się. To chyba tłumaczy samo co jest lepsze. (do orangutana dodzwoniłem sie bez problemu)
A teraz w związku z tematem. Pisze ten post z połączenia iPlus. od 10 min usiłuje sie dodzwonić do sieci era do znajomych i nie udaje mi się. To chyba tłumaczy samo co jest lepsze. (do orangutana dodzwoniłem sie bez problemu)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Właśnie Szczęśliwego Nowego Roku
Więcej erowców w Polsce, albo wszyscy w orange maja złote numery
Więcej erowców w Polsce, albo wszyscy w orange maja złote numery

-
- Stały użytkownik forum
Osobiście wybrał bym iPlusa. Sam jestem użytkownikiem iPlus Simdata. Kiedyś się skarżyłem na forum że orange free na karte mi sie ciągle restartuje. Powiedziano mi (na forum, że to jest wina przeciążonych BTSów, i w sylwesta to na pewno nie wejde do neta.)
Wczoraj był sylwester, a ja sobie śmigał po niecie że aż miło
. Ani razu nie wywaliło mnie, prędkość ~2500 kbps (HSDPA) (w noc sylwestrową).
Z tego co wiem to blueconnect ma dużo Hot spotów, ale to jest dobra jak ktoś chce jeździć z notebookiem od Mac Donalda do Mac donalda.
Drugą mocną stroną niebieskiego łącza jest atrakcyjna cena, i dużą ilość BTSów (przynajmniej w wawie)
http://www.bts.yaho.pl/ ale nie wiadomo jak te dane są akualne.
Przewagą plusa jest atrakcyjny limit 1 GB za 60 zł, oraz moja dobra opinia o tej usłudze
Wczoraj był sylwester, a ja sobie śmigał po niecie że aż miło

Z tego co wiem to blueconnect ma dużo Hot spotów, ale to jest dobra jak ktoś chce jeździć z notebookiem od Mac Donalda do Mac donalda.
Drugą mocną stroną niebieskiego łącza jest atrakcyjna cena, i dużą ilość BTSów (przynajmniej w wawie)
http://www.bts.yaho.pl/ ale nie wiadomo jak te dane są akualne.
Przewagą plusa jest atrakcyjny limit 1 GB za 60 zł, oraz moja dobra opinia o tej usłudze

Toshiba Core 2 Duo 2 ghz/2 GB ram/GF 7600/100 GB
-
Ja osobiście polecam iPlusa, korzystam z tego od Maja 2007. Mimo wolnej prędkości, bo do Października byłem na GRPS to i tak jest dobry, w końcu lepszę to niż nic.
Mój kolega ma Orange ma jakieś 60 metrów do BTSa, bo BTS stoi tuż przy jego bloku...
I jest to BTS Orange... mimo takiej małej odległości zrywa mu neta... Hmmm... ;>
Mój kolega ma Orange ma jakieś 60 metrów do BTSa, bo BTS stoi tuż przy jego bloku...
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Chlebem się nie najesz, gdy się z drugim nie podzielisz!
-
posiadam iplus już od ponad 2 lat i powiem tak , że dopóki miałem plusowy modem gc 79 to nieraz narzekałem bo się wieszał często ale od kiedy mam optiona globetrottera jest cool. Iplus ma największy limit z operatorów za który nawet warto dołożyć 10 zł (blueconnect). Wszystko zależy wg mnie od tego gdzie będzie net użytkowany bo np. Koszalin tylko plus wprowadził umts więc odpowiedź jest prosta i oczywista
. Nie ma co oglądać rekalmy i napawać się 7,2...... bo to tylko dla wybranej 1-3 % procenta powierzchni kraju 
pozdrawiam

pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No ja na razie ogólnie z iplusa jestem zadowolony. Miałem też BC, ale wtedy limitów faktycznie nie egzekwowali.
A co do 7,2 to nie wiem czy w warszawie na włochach nie ma bo mi przy ściąganiu pliku przez około 5min leciało 4,5Mb/s. Zaczęło tak lecieć po zmianie managera na oryginalny producenta.
No i plus ma ip zewnętrzne
Pozdrawiam
A co do 7,2 to nie wiem czy w warszawie na włochach nie ma bo mi przy ściąganiu pliku przez około 5min leciało 4,5Mb/s. Zaczęło tak lecieć po zmianie managera na oryginalny producenta.
No i plus ma ip zewnętrzne

Pozdrawiam

-
- Stały użytkownik forum
Już pisałem na innym poscie że w wawie jest wszędzie 3.6 MB/s. Może akurat trafiłeś na BTSa gdzie testowali 7.2 MB/s
Toshiba Core 2 Duo 2 ghz/2 GB ram/GF 7600/100 GB
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
bardzo możliwe
zobaczę jak mi kartę oddadzą