Dane Pakietowe 6020
Moderator: Moderatorzy
Dane Pakietowe 6020
witam
posiadam nokie 6020, pobralem z sieci opere mini lecz gdy probuje sie przez nia polaczys z siecia pisze ze musze przetestowac najpierw......a po chwili wyskakuje komunikat "najpierw uaktywnik dane pakietowe"
czy moglby mi ktos wytlumaszczyc o co w tym chodzi i JAK mam uaktywnic dane pakietowe
pozdrawiam
posiadam nokie 6020, pobralem z sieci opere mini lecz gdy probuje sie przez nia polaczys z siecia pisze ze musze przetestowac najpierw......a po chwili wyskakuje komunikat "najpierw uaktywnik dane pakietowe"
czy moglby mi ktos wytlumaszczyc o co w tym chodzi i JAK mam uaktywnic dane pakietowe
pozdrawiam
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Dane Pakietowe 6020
Nie wiem czy to oto chodzi ale jak masz np Era TAK TAK abo POP, albo SIM plus TEAM to musisz aktywować transmisję danych wisując odpowiedni kod i naciskając w telefonie - połącz. kody są na stronach operatorów, możesz też spytać a BOKu
Latka lecą...
- Vipera
Dla Tak-Taka kod dla uruchomienia / wyłaczenia Pakietowej Transmisji danych:
Właczenie *132*2*1#
Wyłaczenie*132*2*2#
Więcej kodów na :
http://era.pl/index.php?id=tt_exp&zone= ... n=taktak#1
W Erze abonamentowej jeśli nie zostało to aktywowane automatycznie pojawi sie komunikat: "Najpierw zaabonuj usługę" (czy coś takiego).
Aktywacje możesz wtedy zlecic w BOA. Ale jak widzę na kartach SIM, którymi dysponuję na, wszystkisz od razu był aktywny GPRS.
To a propos odpowiedzi powyżyjej
Właczenie *132*2*1#
Wyłaczenie*132*2*2#
Więcej kodów na :
http://era.pl/index.php?id=tt_exp&zone= ... n=taktak#1
W Erze abonamentowej jeśli nie zostało to aktywowane automatycznie pojawi sie komunikat: "Najpierw zaabonuj usługę" (czy coś takiego).
Aktywacje możesz wtedy zlecic w BOA. Ale jak widzę na kartach SIM, którymi dysponuję na, wszystkisz od razu był aktywny GPRS.
To a propos odpowiedzi powyżyjej
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Dane Pakietowe
Ja poza tym co już napisali moi poprzednicy dodam jeszcze, że miałem podobny komunikat przy aktywnej usłudze. Powodem okazał się zły w wpis APNa.
Taki sam zresztą jest komunikat w większości Nokii (bo podobno nie we
wszystkich) jeżeli podepniemy je jako modem do kompa i nie wpiszemy
APNa w odpowiednie miejsce (np. w właściwości zaawansowane drivera modemu).
Taki sam zresztą jest komunikat w większości Nokii (bo podobno nie we
wszystkich) jeżeli podepniemy je jako modem do kompa i nie wpiszemy
APNa w odpowiednie miejsce (np. w właściwości zaawansowane drivera modemu).
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
no i niestety kody nie rozwiazaly mojego problemu (mam telefon w tak taku) i po wpisaniu podanego powyzej kodow okazalo sie iz ta usluga juz jest aktywna a zlecenie zostalo odrzucone
lecz nadal przy probie nawiazania polaczenia z siecia wyskakuje komunikat "najpierw uaktywnij dane pakietowe"
<font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co jest grane
pozdrawiam

lecz nadal przy probie nawiazania polaczenia z siecia wyskakuje komunikat "najpierw uaktywnij dane pakietowe"
<font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co jest grane
pozdrawiam
- sardo nunspa
Miałem tak samo, włączyła sie choinka dopiero po 6 godzinach. Nie wiem dlaczego
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez sardo nunspa, łącznie zmieniany 1 raz.
Latka lecą...
-
A masz ustawionego tego APNa, czy nie??Matiq pisze:....lecz nadal przy probie nawiazania polaczenia z siecia wyskakuje komunikat "najpierw uaktywnij dane pakietowe"
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Ja miałam podobny problem i użyłam kodu. Potem dostałm informację, że moje zlecenie czeka na re... ra... , że musi się włączyć i to trwało z jakieś 2 godziny.
-
- Początkujący użytkownik forum
czy tego samego kodu, który jest podany dla tak-taku, jest również dla heyah?
fart chciał, że akurat mam w heyah nokię 6020 i to już 3 komórka, do której nie mam dostępu do gprs, a csd zżera dużo kasy...
fart chciał, że akurat mam w heyah nokię 6020 i to już 3 komórka, do której nie mam dostępu do gprs, a csd zżera dużo kasy...

-
Nie sprawdzałem tego ale może jest na stronie Heyah, musiałbyś poszukać.vilectro pisze:czy tego samego kodu, który jest podany dla tak-taku, jest również dla heyah?
Mi się wydaje, że ten kod:
...nie działa w Heyah. Teraz nie mam ich sima więc nie sprawdzę.Vipera pisze:Dla Tak-Taka kod dla uruchomienia / wyłaczenia Pakietowej Transmisji danych:
Właczenie *132*2*1#
Wyłaczenie*132*2*2#
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Proponuję zajrzeć do FAQ. A dokładnie tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=40545#40545vilectro pisze:czy tego samego kodu, który jest podany dla tak-taku, jest również dla heyah?
-
- Początkujący użytkownik forum
witam.mam ten sam problem.chcialem sciagnac piosenke z netaprzeslalem kod na podany numer ale w odpowiedzi mi wyskoczylo,że musze uaktywnic dane pakietowe...nie wiem jak mam to zrobić i prosze o pomoc:( kase mi zjadło a nic nie dostałem... jeśli ktoś wie jak to zrobić to bardzo bym prosił żeby mi pomógł:)z góry dziękuję...
[ Dodano: 2008-03-26, 19:58 ]
chciałem dodać,że również mam Nokie 6020...
[ Dodano: 2008-03-26, 19:58 ]
chciałem dodać,że również mam Nokie 6020...
- Jaco
Skonfiguruj prawidłowo telefon dla danej sieci a także uruchom usługę na karcie SIM aby była aktywna. Wszystko masz w wyżej podanym linku.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- Jaco
Nie polecam zbytnio bo niekiedy na sms z konfiguracją trzeba czekać dość długo. Na stronie Nokii jest to prawie automatyczne po kliknięciu ,,Zamów ustawienia,, .ja.michal pisze:Zawsze można użyć w erze smskonfiguratora
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja nie czekałem długo. Praktycznie automatycznie.Jaco pisze:Nie polecam zbytnio bo niekiedy na sms z konfiguracją trzeba czekać dość długo.
Za to z włączaniem usługi dokładniej poczty miałem problem. Włączali od połowy listopada a skończyli pod koniec lutego.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Jaco
Ja robię to przez internet na swoim koncie abonamentowym i tak jest najszybciej.ja.michal pisze:Za to z włączaniem usługi dokładniej poczty miałem problem.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Aktywowałem przez internet - stoi.Ja robię to przez internet na swoim koncie abonamentowym i tak jest najszybciej.
Aktywowałem kodem - stoi.
Kilka telefonów do boa dopiero coś się ruszyło.