Dodatkowy net na kartę

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Akwinata
Specjalista bezprzewodowy-junior

Dodatkowy net na kartę

Post autor: Akwinata »

Cześć,

na co dzień korzystam z T-mobile bez limitu. Do sporadycznego korzystania na drugim routerze, przydałaby mi się druga karta dla dzieciaka z innej sieci (chyba w tym wypadku najlepiej byłoby z nielubianym przeze mnie Play - nadajnik jest stosunkowo najbliżej). W żadnym wypadku nie wchodzi w grę abonament - karta będzie używana raz na jakiś czas w momencie, kiedy potrzebuję korzystać z T-m bez narażania na "ścinki" w czasie widekonferencji gdy ten miewa wakacyjnymi weekendami słabsze momenty przez działkowiczów. Łącznie więc będzie używana max kilka weekendów w roku - jak się sprawdzi, to może czasami ją gdzieś zabiorę ze sobą. Co możecie polecić na kartę, abym miał z tym stosunkowo niewiele roboty - np. jedno doładowanie/miesiąc do budżetu 30 zł i limit danych żeby wystarczył do YT i jakiegoś filmu w te dni? Jak będzie coś, co będzie jeszcze bardziej bezobsługowe, to tym lepiej - finalnie po wakacjach i tak pewnie karta wyląduje w szufladzie, bo jej przydatność będzie znikoma. Znajdzie się coś ciekawego w takim przypadku?

Pozdrawiam i dzięki z góry za sugestie :)
astroneb
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Dodatkowy net na kartę

Post autor: astroneb »

Do października w Play darmowy pakiet na wszystko 100gb ważne 30 dni od aktywacji i darmowe 100 gb na aplikacje YouTube Facebook itp. Ilość kart nie ograniczona ;) może być 5 kart co daje ponad 500 gb na wszystko i 500 gb na YouTube
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f ... 90#p611290
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Przyszła koza do woza, tony jadu w kierunku filoletowego a jak bida u Niemca to ratunku szukamy u konkurenta, no i działkowicze jak zawsze winni a nie operator który nie jest w stanie zapewnić odpowiedniej pojemności sieci.Życie przynosi nieustanne niespodzianki, Niemiec jakoś skapi w rozbudowie sieci a wrogi Play inwestuje tam na potęgę i rośnie w siłę. To się porobiło, na dodatek Play robi takie prezenty ze za jedno piwo mozna sobie korzystać bez umowy ze 100GB, bo natańsze startery OdNowa na Allegro kosztuja 3 zł, kupiłem hurtem i uruchomiłem rodzinie i znajomym w prezencie, szczególnie tym korzystającym z konkurencji bo mi nie wierzyli.
Akwinata

@astroneb - dzięki wielkie. Coś takiego wystarczyłoby z naddatkiem :)

@matek - oj matek, matek. Ty chyba masz na imię Bredzisław :D Nigdy z mojej strony nie było ton jadu, opisałem tylko stan faktyczny z supportem - po tych przejściach nadal unikam Playa i jakichkolwiek umów z nimi, telefony przeniosłem właśnie do T-m, bo Play ma fatalny zasięg u mnie jeśli chodzi o telefon. Po prostu nie chcę wrzucać córki w T-m, żeby obciążała mi dodatkowo nadajnik a jej wystarczy spokojnie 3-4 mega bez anten, co rzuca mnie od razu w Play albo Orange, którego nie trawię chyba bardziej niż Play,a których nadajniki są najbliżej poza T-m. Co do działkowiczów - pewnie. Play to idylla i nie ma żadnych problemów. Taki drobiazg, że sam tych problemów doświadczyłem, ale przecież nie miałem akurat w torbie od lapka 34 anten z MIMO1337 i innymi literkami, więc to moja wina a nie Play xD I z całą pewnością jeden nadajnik fioletowego operatora obsłużyłby 400 działek, które są u mnie w okolicy i które są naładowane działkowiczami w okresie wakacyjnym szczególnie teraz przez covid. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że gdyby Play uruchomił realne no-limit to po roku byłaby taka sama sytuacja jak w T-m (która nota-bene nie jest wcale taka tragiczna w moim przypadku jak twierdzisz mimo, że nigdy w życiu tutaj nie byłeś ;)) No, ale akolita musiał próbować przypiąć łatkę. Niestety znów fail - z T-m nie uciekam i nie zamierzam, bo jestem po prostu zadowolony. Szczególnie, że wbrew Twojemu bezpodstawnemu biadoleniu o niemożliwości modernizowania nadajników Networks dokładają kolejną częstotliwość na BTS, który mnie obsługuje (2100). Także jak to mawiają - psy szczekają, karawana jedzie dalej :) No, ale szczęśliwie pokusiłeś się o informację na temat starterów z Allegro i zamiast dalej raczyć mnie swoimi peanami, które są mi zbędne, to zapytam - te startery są w pełni legalne? Bo chyba bywają sytuacje, kiedy sprzedawcy z Allegro omijają prawo, a tego chciałbym uniknąć.
Hermogenes
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Hermogenes »

I jak tu żyć ja z całej tej darmochy dopiero 500+ MB zużyłem. Pozdrawiam Hermogenes
Anil321

Post autor: Anil321 »

Akwinata to po co szukasz porad na forum skoro jesteś takim znawcą?:D
Co do starterów z Allegro to jest ryzyko kupującego, bo one zawsze będą należeć do sprzedawcy więc gdyby wyszedł jakiś kwas to nadal będziesz współwinny z racji korzystania z nich.
Akwinata

Anil321 - a gdzie napisałem, że jestem znawcą? I gdzie wypowiadam się o sytuacjach, które bezpośrednio mnie nie dotyczyły? C'mon, bez bezpodstawnych przytyków proszę.

Czyli kwestię starterów z Allegro lepiej omijać, parę groszy dopłacić i mieć spokój. Myślałem, że rozwiązują to jakąś cesją czy coś takiego, ale to chyba byłoby za dużo zachodu za 3 zł, o których pisał matek.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Karty sa nowe, legalne, z 5 zł na koncie , aktywowałem juz kilkanaście https://allegro.pl/oferta/starter-play- ... 8727171765
Akwinata

Dzięki za link. Rozumiem, że trzeba tę kartę zarejestrować?
astroneb
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: astroneb »

Tak ;)
ODPOWIEDZ