Co gdyby połączyć kabel od anteny zewnętrznej z anteną dookólną przy wzmacniaczu. Potrzeba tylko odpowiedniej przejściówki zakończonej wtykami jak na wzmacniaczu. Czy są takie w sprzedaży, szukam ale nie mogę znaleźć.
Pasywny "wzmacniacz" GSM
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Pasywny "wzmacniacz" GSM
Mam w części domu słaby zasięg GSM. Kupiłem wzmacniacz dla 2G co poprawiło sygnał ale od jakiegoś czasu z niego nie korzystam z obawy przed wykryciem. Czytałem o tzw pasywnym wzmacniaczu tzn antena kierunkowa na zewnątrz, możliwie jak najkrótszy kabel antenowy, antena sufitowa wewnątrz. Czy to ma szanse zadziałać?

Co gdyby połączyć kabel od anteny zewnętrznej z anteną dookólną przy wzmacniaczu. Potrzeba tylko odpowiedniej przejściówki zakończonej wtykami jak na wzmacniaczu. Czy są takie w sprzedaży, szukam ale nie mogę znaleźć.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Pasywny "wzmacniacz" GSM
Teoretycznie ma niewielką szansę działania w praktyce zapomnij.
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ma szanse, zysk calosci mozna policzyc: dodajesz wzmocnienie anten, odejmujesz straty na kablu i zlaczach. Wszystko zalezy jakie komponenty w tej chwili masz.grzesiek1991 pisze: Czytałem o tzw pasywnym wzmacniaczu tzn antena kierunkowa na zewnątrz, możliwie jak najkrótszy kabel antenowy, antena sufitowa wewnątrz. Czy to ma szanse zadziałać?
Wzmacniacz na obrazku ma najprawdopobniej zlacza typu N.grzesiek1991 pisze:Co gdyby połączyć kabel od anteny zewnętrznej z anteną dookólną przy wzmacniaczu. Potrzeba tylko odpowiedniej przejściówki zakończonej wtykami jak na wzmacniaczu. Czy są takie w sprzedaży, szukam ale nie mogę znaleźć.
Przejsciowki N-N sa dostepne, szukaj w sklepach zajmujachych sie komunikacja albo w conrad (n.p. 1579386 - 62), cena okolo 40..50 PLN.
Nie pomagam na PW.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- wojteks
- *** Administrator ***
No ale do tego pasuje mieć internet w miarę sprawny.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Trzeba mieć niski ping i jitter prędkości nie są tak ważne spokojnie na 2 Mb/s pobierania i 1 Mb/s wysyłania VoWifi będzie działać jak należy.