Hej,
Mam w domu internet 1000/1000 chciałbym podpiąć pod ten internet router który będzie obsługiwał OpenVPN.
Zależy mi na tym aby móc się z innego miejsca VPN podłączyć pod ten router.
Router powinien być wydajny w zakresie przedstawionych prędkości (nie chcę aby router ograniczał łącze).
Pozdrawiam.
Jaki router z OpenVPN
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Jaki router z OpenVPN
Masz "zewnętrzne IP" od dostawcy? Do takiego łącza to wypasiony serwer/router trzeba a nie byle router "domowy"
Ile chcesz zapłacić za taki router?
Ile chcesz zapłacić za taki router?
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Jaki router z OpenVPN
Tak, będę miał zewnętrzny adres IP.
Mam do wyboru opcję 600/600 lub 1000/1000.
Chciałbym zorientować się cenowo w routerach które by obsłużyły jedną z tych prędkości.
VPN wykorzystywany tylko do sporadycznego łączenia się z routerem do podglądu kamer i to podglądu na krótki czas.
Chodzi mi o to, żeby router nie ograniczał łącza (600/600 lub 1000/1000) bo wtedy bezcelowe jest płacenie za szybszy internet którego nie wykorzystam.
PS.
Jak sprawdzić maksymalną obsługiwaną przez router prędkość downloadu i uploadu?
Mam do wyboru opcję 600/600 lub 1000/1000.
Chciałbym zorientować się cenowo w routerach które by obsłużyły jedną z tych prędkości.
VPN wykorzystywany tylko do sporadycznego łączenia się z routerem do podglądu kamer i to podglądu na krótki czas.
Chodzi mi o to, żeby router nie ograniczał łącza (600/600 lub 1000/1000) bo wtedy bezcelowe jest płacenie za szybszy internet którego nie wykorzystam.
PS.
Jak sprawdzić maksymalną obsługiwaną przez router prędkość downloadu i uploadu?