Jaki operator dla LTE + sprzęt
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki operator dla LTE + sprzęt
Cześć,
Niestety aktualnie w mojej lokalizacji niema internetu przewodowego, a światłowód nie jest podpięty pod mój blok. Operator (ORANGE) nie określa kiedy i czy będzie tam światłowód, choć przewody są widoczne zza okna.
Moja lokalizacja: https://www.google.pl/maps/place/Wa%C5% ... authuser=0
Pytanie nr. 1 Który operator mógłby być odpowiedni ze względu na zasięg.
Pytanie nr. 2 Jak poradzić sobie z ogarniczeniami, które narzucają operatorzy tj. pakiet danych, gdzie chyba max jest chyba 300Gb i zwolniony internet później do 1Mb/s. Z tego co wiem chyba żaden operator nie oferuje LTE bez limitu danych.
Moje potrzeby to filmy, seriale, gry komputerowe, dość częste wideokonferencje, yt, stacjonarna obsługa sprzętu domowego.
Pytanie nr. 3 Jaki modem wybrać żeby miał dobry zasięg
Pytanie nr. 4 Czy warto dokupić antenę zewnętrzną, jeśli tak to jaką, aby poprawiła zasięg internetu.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Niestety aktualnie w mojej lokalizacji niema internetu przewodowego, a światłowód nie jest podpięty pod mój blok. Operator (ORANGE) nie określa kiedy i czy będzie tam światłowód, choć przewody są widoczne zza okna.
Moja lokalizacja: https://www.google.pl/maps/place/Wa%C5% ... authuser=0
Pytanie nr. 1 Który operator mógłby być odpowiedni ze względu na zasięg.
Pytanie nr. 2 Jak poradzić sobie z ogarniczeniami, które narzucają operatorzy tj. pakiet danych, gdzie chyba max jest chyba 300Gb i zwolniony internet później do 1Mb/s. Z tego co wiem chyba żaden operator nie oferuje LTE bez limitu danych.
Moje potrzeby to filmy, seriale, gry komputerowe, dość częste wideokonferencje, yt, stacjonarna obsługa sprzętu domowego.
Pytanie nr. 3 Jaki modem wybrać żeby miał dobry zasięg
Pytanie nr. 4 Czy warto dokupić antenę zewnętrzną, jeśli tak to jaką, aby poprawiła zasięg internetu.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Jaki operator dla LTE + sprzęt
Najbliższy nadajnik jest w Wałbrzychu. Plus ma tam LTE 2600, NS! ma chyba 1800+2100. Plus wychodzi tam najlepiej technologicznie, ofertowo zakładam już nie. Przede wszystkim ile potrzebujesz danych do zużycia. Jeśli jakoś nie dużo to na sieci Plusa masz lajt mobile 100GB w dzień i 200 na noc. Jeśli potrzebujesz więcej to Orange za 59 zł miesięcznie 250 GB +noce bez limitu. T-Mobile wychodziłby korzystnie jedynie jak byś miał firmę, to wówczas jest oferta No-Limit. Więc najpierw podaj ile szacujesz zużycia danych, a później zobaczymy jakie karty sim możesz testować.
T-Mobile No-Limit 60mb/s, Huawei B535, Cybertech 17dBi + Play, Huawei E5573
-
Celowałbym w 350Gb - 500Gb. Kasowo niema dla mnie różnicy czy 50 zł czy 100 zł byle by działało w miarę stabilnie z w miarę normalna prędkością.
Dokupowanie pakietów też byłoby ok, byleby ilości były sensowne, a ni coś na zasadzie 10Gb za 10 zł
Dokupowanie pakietów też byłoby ok, byleby ilości były sensowne, a ni coś na zasadzie 10Gb za 10 zł
-
Sprawdzałem na telefonie T-Mobile - nie łapie LTE, play - nie łapie LTE, plus - łapie LTE, ale gubi. Nie przetestowałem jeszcze Orange. Pytanie czy gdybym kupił modem to zasięg mógłby być lepszy? czy w takim przypadku tylko antena zewnętrzna?
Dzięki za pomoc.
Dzięki za pomoc.
-
Play spełnia twoje warunki gigabajtów ofertowo. Przede wszystkim wystaw jeszcze telefon za okno i zrób test. Także przed budynkiem zrób test. Bez anteny to na pewno się nie obędzie. Zrób speedtest a także pokaż screeny parametrów sygnału w Network Cell Info. Powiedz później która sieć jak się sprawdziła, i zobaczymy co dalej.
-
Więc tak. testowałem 4 operatorów - orange, play, plus i t-mobile. Tmobile i orange odpada bo w ogóle nie łapie LTE. Dla plus i play łapie LTE po wyciągnięciu reki za okno, ilość kresek w obydwu 3/4 lub 4/4.
Play mierzone na HTC one M9: -109 dBm (31 ASU) / ping 35 ms / pobieranie 0,51 Mb/s / wysyłanie 1,06 Mb/s
Plus mierzone na Huawei P smart plus: -96 dBm (24ASU) / ping 39 ms / pobieranie 10,26 Mb/s / wysyłanie 3,90 Mb/s
Niestety Orange odrzucił moje nadzieje na światłowody i inne przewodowe więc zastanawiam się, czy nie byłoby lepiej kupić i zamontować antenę i modem, a potem zrobić drugi test ponieważ tak czy siak będę musiał zainwestować w antenę zewnętrzną. Raczej nie będę musiał przestawiać anteny bo nadajniki play i plus są praktycznie w tym samym miejscu.
Byłem też w salonach plusa i play oraz pytałem o oferty. powiedziano mi tak:
Play - 500Gb za 70 zł jeśli nie chcę modemu od nich. Po wykozystaniu 1 Mb/s - moim zdaniem 500Gb to wystarczająco.
Plus - 100Gb za około 60 zł, a po wykorzystaniu zwalnia, ale nie poinformowali o ile. Przedstawiciel powiedział, że do 30Mb/s bo jak stwierdził sam ma i filmy się ładują. Jak go zapytałem czy robił speed testa po wykożystaniu pakietu to powiedział, że nie. Trochę bzdury prawda?
Podsumowując bardziej bym stawiał na play ze względu na pakiet, aczkolwiek doradźcie mi czy antena zewnętrzna pomoże w tej sytuacji i jak bardzo.
Ewentualnie dajcie znać jaki model modemu polecacie i jaki model anteny.
Co myślicie o takiej antenie
https://allegro.pl/oferta/antena-dual-t ... BEQAvD_BwE
Co myslicie o takim modemie
https://allegro.pl/oferta/router-huawei ... 9332175326
Dzięki za pomoc
Play mierzone na HTC one M9: -109 dBm (31 ASU) / ping 35 ms / pobieranie 0,51 Mb/s / wysyłanie 1,06 Mb/s
Plus mierzone na Huawei P smart plus: -96 dBm (24ASU) / ping 39 ms / pobieranie 10,26 Mb/s / wysyłanie 3,90 Mb/s
Niestety Orange odrzucił moje nadzieje na światłowody i inne przewodowe więc zastanawiam się, czy nie byłoby lepiej kupić i zamontować antenę i modem, a potem zrobić drugi test ponieważ tak czy siak będę musiał zainwestować w antenę zewnętrzną. Raczej nie będę musiał przestawiać anteny bo nadajniki play i plus są praktycznie w tym samym miejscu.
Byłem też w salonach plusa i play oraz pytałem o oferty. powiedziano mi tak:
Play - 500Gb za 70 zł jeśli nie chcę modemu od nich. Po wykozystaniu 1 Mb/s - moim zdaniem 500Gb to wystarczająco.
Plus - 100Gb za około 60 zł, a po wykorzystaniu zwalnia, ale nie poinformowali o ile. Przedstawiciel powiedział, że do 30Mb/s bo jak stwierdził sam ma i filmy się ładują. Jak go zapytałem czy robił speed testa po wykożystaniu pakietu to powiedział, że nie. Trochę bzdury prawda?
Podsumowując bardziej bym stawiał na play ze względu na pakiet, aczkolwiek doradźcie mi czy antena zewnętrzna pomoże w tej sytuacji i jak bardzo.
Ewentualnie dajcie znać jaki model modemu polecacie i jaki model anteny.
Co myślicie o takiej antenie
https://allegro.pl/oferta/antena-dual-t ... BEQAvD_BwE
Co myslicie o takim modemie
https://allegro.pl/oferta/router-huawei ... 9332175326
Dzięki za pomoc
-
Jeszcze jak byś sprawdził z jakich pasm korzysta twój telefon na tym teście za oknem. Jeśli na Playu łączy się z biednym LTE 800, i nie chce niczego więcej to bieda może być. Ta antena którą wysłałeś to elektro śmieć. Jest do niczego. Popatrz na anteny Cybertech 17 Dbi. W przypadku Plusa w agregacji 1800 +2600 sprawdzi się. Sprzęt zaczekaj, Play ma spoko oferty ze sprzętem więc warto zaczekać z wyborem do operatora.
Z ofertą wiadomo że Play miażdży Plusa, i tu nie ma co dyskutować nawet raczej. Pytanie na ile ten Play u ciebie pohula.
Zainstaluj Net Monstera i zobacz jakie pasma wyłapuje twój telefon nawet będąc za oknem. Jeśli łapie coś wyższego niż LTE800 z Playa, jest szansa powalczyć o jakiś sygnał.
Co do oferty Plusa "bez limitu" to na pewno te 100GB pohula normalnie, później często załączają lejek, niektórzy przetransferują jeszcze ze 100GB bez problemu, a inni od razu po wykorzystaniu zwykłego pakietu mają zakładane lejki na prędkość. Loteria jak trafisz.
Z ofertą wiadomo że Play miażdży Plusa, i tu nie ma co dyskutować nawet raczej. Pytanie na ile ten Play u ciebie pohula.
Zainstaluj Net Monstera i zobacz jakie pasma wyłapuje twój telefon nawet będąc za oknem. Jeśli łapie coś wyższego niż LTE800 z Playa, jest szansa powalczyć o jakiś sygnał.
Co do oferty Plusa "bez limitu" to na pewno te 100GB pohula normalnie, później często załączają lejek, niektórzy przetransferują jeszcze ze 100GB bez problemu, a inni od razu po wykorzystaniu zwykłego pakietu mają zakładane lejki na prędkość. Loteria jak trafisz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Antena to elektrośmieć jak większość markowanych tym logo.
B525 to też już zabytek, absolutne minimum to B535 na dziś.
B525 to też już zabytek, absolutne minimum to B535 na dziś.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Konsultanci Plusa słyna z opowiadania bajek, po limicie podstawowym 100B pierwszy lejek czyli 20Mb/s, a potem w ramach FUP sukcesywnie coraz wolniej, po około kolejnych 100GB dostaniesz 0,5Mb/s lub 32Kb/s i po internecie. Ale i na to nie ma gwarancji, Plus w ramach FUP robi co chce, oferta jest droga a sprzęt na raty słaby i też za kupę kasy. W PLAY wszystko jasne , 500GB i B818 w abonamencie, 229 zł na start a potem 10 zł do abonamentu przez 2 lata, żadnych rat na 3 lata po 5 zł. Orange i T-mobile tam nie posiadają zasięgu bo wiszą nisko na maszcie Plusa a stacja nie ma LTE800. Wygladają tak https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x ... E3oECBAQAw , maszt Plusa z Orange a Play na tym budynku ma 4 pasma LTE. Zrób testy z NetMonsterem na telefonie ale na zewnątrz.
-
Witam serdecznie. Jestem nowy na forum a temat świetnie pasuje do mojego problemu, więc podepnę się pod post bo mam bliźniaczą niemal sprawę. W moim przypadku po wykonaniu testu na NetMonsterze, łapię stację z PLAY z zakresami od LTE 800 do LTE 2600. Odległość od mojego miejsca zamieszkania do stacji w linii prostej to ok 2km. PLAY proponuje 400GB z następującym osprzętem:
0. moja lokalizacja to 52.827394, 18.250471 lokalizacja stacji bazowej to 52.809829, 18.248003
1. Router Huawei NETBOX B2368-F20 + WA8021V5 kat. 12 Użyczenie, lub
2. Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) lub
3. Router stacjonarny Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) UZZ
Jestem zielony w temacie a chciałbym aby internet śmigał w miarę najlepiej jak to się da. Co byście doradzili z powyższej oferty?
Jeśli sprzęt słaby można by się pokusić o coś innego ale wtedy PLAY daje max 200Gb (oferta bez urządzenia) a to stanowczo za mało dla moich potrzeb.
0. moja lokalizacja to 52.827394, 18.250471 lokalizacja stacji bazowej to 52.809829, 18.248003
1. Router Huawei NETBOX B2368-F20 + WA8021V5 kat. 12 Użyczenie, lub
2. Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) lub
3. Router stacjonarny Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) UZZ
Jestem zielony w temacie a chciałbym aby internet śmigał w miarę najlepiej jak to się da. Co byście doradzili z powyższej oferty?
Jeśli sprzęt słaby można by się pokusić o coś innego ale wtedy PLAY daje max 200Gb (oferta bez urządzenia) a to stanowczo za mało dla moich potrzeb.
-
Więc tak. Na poniższym zdjęciu jest play 2100, które zaskakuje po wyciągnięciu ręki za okno. Po chwili zmieniło się 1800 i potem spadło do 800. Niestety nie udało mi się zrobić screena z LTE 1800.

Plus miał trochę lepszy zasięg i częściej łapał 1800/2100. Co do plusa oferty są tak słabe, że bronię się jak przed ogniem, ale jeżeli nie będę miał wyjścia to pójdę w tę stronę.
Testy były wykonywane w pomieszczeniu (ręka za oknem), w którym najlepiej łapie sieć.
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale skoro tak czy siak bez anteny się nie obejdzie, przewodowego internetu niema, to czy nie byłoby lepiej kupić sprzęt, zamontować (przekaźniki play/plus zamontowane obok siebie), sprawdzić jeszcze raz i podpisać umowę?
Jeśli tak, to jaki sprzęt (antena + modem) wybrać żeby efekt był jak najlepszy. Powiedzmy że średni i górna półka.
Aaa, P.S. Netbox z play nie jest u mnie dostępny, a z plusa to raty za 60 zł / 24 miesiące co daje kwotę 1440 zł
Dzięki za pomoc

Plus miał trochę lepszy zasięg i częściej łapał 1800/2100. Co do plusa oferty są tak słabe, że bronię się jak przed ogniem, ale jeżeli nie będę miał wyjścia to pójdę w tę stronę.
Testy były wykonywane w pomieszczeniu (ręka za oknem), w którym najlepiej łapie sieć.
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale skoro tak czy siak bez anteny się nie obejdzie, przewodowego internetu niema, to czy nie byłoby lepiej kupić sprzęt, zamontować (przekaźniki play/plus zamontowane obok siebie), sprawdzić jeszcze raz i podpisać umowę?
Jeśli tak, to jaki sprzęt (antena + modem) wybrać żeby efekt był jak najlepszy. Powiedzmy że średni i górna półka.
Aaa, P.S. Netbox z play nie jest u mnie dostępny, a z plusa to raty za 60 zł / 24 miesiące co daje kwotę 1440 zł
Dzięki za pomoc
-
Myślałem nad Huawei B818-263. Jeśli uważacie że byłby dobry, dajcie znać jaką antenę do tego dobrać. Dz
-
- Guru bezprzewodowy
W Play bierzesz abonament 500GB za 70 zł i B818 za 229 zł na start i 10 zł dopłata przez 2 lata do abonamentu, tylko nie na raty 36m-cy po 5 zł, masz 14 dni na testy, nawet jesli umowa w salonie. Antena Dual lTE1800-2600MHz, sygnał na LTE1800 w tych warunkach nawet przyzwoity , jest szansa na agregację 3 pasm pojemnościowych LTE. Testy na B818 NA ZEWNATRZ PO WYMUSZENIU LTE2600/LTE2100/LTE1800. N a nim sprawdzasz też Plusa na LTE2600 i LTE1800 i zadecydujesz co dalej, Pllus to oferta dla stRACeńców z tym ich FUP.
-
Play w 1 kolejności, ze względu na ofertę. Jeśli nie masz znajomego z routerem Huaweia z agregacją pasm to pozostaje ci wziąć umowę na próbę w Playu. Jest szansa na przyzwoity internet, aczkolwiek nie rób sobie wielkich nadziei. Jeśli Play u ciebie nie odpali sensownie, to zostaje Plus. Testuj B818 tak jak mówił matek, później się pomyśli. Wielkiego pola manewru nie masz.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Jak jest dwa szyjset TDD to mozna miec ofertę bez FUPmatek451 pisze:Pllus to oferta dla stRACeńców z tym ich FUP.

No chyba, że wycofali już tą ofertę lte premium ? Która działa wyłącznie na 2600 TDD
Po plusowemu to albo nie ma 2600TDD, albo dosył będzie z 300Mbps tudzież oferta nieaktualna
Jakiś czas temu czytałem regulaminy tej oferty o fup-ie nie było tam mowy
-
- Guru bezprzewodowy
Ale to było chyba w Koszalinie i gdzieś jeszcze, pojawiło się na krótko przed tym jak Plus postanowił TDD LTE2600 przeznaczyć na 5G wiec pewnie umarło śmiercią naturalną, to pokłosie braku pomysłu na to pasmo przez wiele lat leżące odłogiem. Pomysł został pewnie zarzucony, a 5g na N41 to marketing na 100 stacjach w 7 miastach, więc dedykowanej oferty na 5G nadal nie spłodzili. Teraz budują ponoć sieć w Warszawie i okolicy, mieli odpalić 600 stacji do końca roku, póki co to nawet pozwoleń z UKE nie widać ale kto ich tam wie, porzadnej sieci na FDD LTE2600 do dziś nie zbudowali a teraz jest kolejny pomysł na sprzedaż spółki Plus Infrastruktura więc nadal nikt nic nie wie. To tak jak z FUP, jest ale jego zasady sa owiane tajemnicą od lat a regulamin nigdy nie istniał, pełna improwizacja i wolna amerykanka operatora. Tylko w ofertach biznesowych jest 100GB limitu podstawowego, potem kolejne 100GB na LTE i od razu lejek 0,5Mb/s . A to wszystk za 70 zł netto bez sprzetu, kpina z klientów biznesowych po całości.
-
Fun fact: Aktualnie gdy studiuje i mamy ćwiczenia na Microsoft Teams, i zazwyczaj w mojej grupie 3/4 osoby mają mocne przycinki. Jak zapytałem ich jakiego operatora korzystają wszyscy wskazali Plus/CP.
Aczkolwiek autor tego tematu znajduje się w przyzwoitej lokalizacji dla Plusa, tylko ta oferta to jakiś żart. Jak masz zamiar pobierać z 300GB na miesiąc jak nie więcej, to o Plusie może całkowicie zapomnieć. Ich oferta nie przewiduje że ktoś może chce oglądać w domu Netflixa w 4K albo instalować gry ze Steama.
Daj znać jeszcze jak testy Playa u ciebie, może uda ci się uniknąć zielonego operatora.
Aczkolwiek autor tego tematu znajduje się w przyzwoitej lokalizacji dla Plusa, tylko ta oferta to jakiś żart. Jak masz zamiar pobierać z 300GB na miesiąc jak nie więcej, to o Plusie może całkowicie zapomnieć. Ich oferta nie przewiduje że ktoś może chce oglądać w domu Netflixa w 4K albo instalować gry ze Steama.
Daj znać jeszcze jak testy Playa u ciebie, może uda ci się uniknąć zielonego operatora.
-
Po kolejnym researchu - sąsiadka ma internet w plus i mówi, że działa jej ok. mieszka piętro wyżej i nie widziałem u niej żadnych dodatkowych anten.
dopytam o ofertę w plus bez FUP natomiast na telefonie nie łapało nam 2600, a 2100.
Po sprawdzeniu plusa na zewnątrz praktycznie z każdej strony budynku miałem play 2100, choć zasięg słabby i zdarzało się mu zanikać (plus też czasami zanikał).
Planuję w poniedziałek zamówić antenę cybertech 17 dbi + router B818 bo bez tego się nie obejdzie. Nie chcę brać od razu w play bo sumarycznie (z tego co mi powiedzieli w salenie) wynika, że zapłacę za niego jakieś 600zł, no niby taniej niż w sklepie, ale tak czy siak muszę go mieć, a potem odkręcać to to mi się nie chce.
Kupię starter i przez 2 tyg potestuje. Jak się nie spodoba to plus.
Jeśli macie lepszą antenę do polecenia, jestem otwarty na propozycje, nawet jeśli będzie dużo droższa.
Cybertech ma przewody antenowe 5m min. Co o tym sądzicie? Nie byłoby lepiej dokupić osobno jakiś metrowy, lub pól metra, ażeby straty były jak najmniejsze?
dopytam o ofertę w plus bez FUP natomiast na telefonie nie łapało nam 2600, a 2100.
Po sprawdzeniu plusa na zewnątrz praktycznie z każdej strony budynku miałem play 2100, choć zasięg słabby i zdarzało się mu zanikać (plus też czasami zanikał).
Planuję w poniedziałek zamówić antenę cybertech 17 dbi + router B818 bo bez tego się nie obejdzie. Nie chcę brać od razu w play bo sumarycznie (z tego co mi powiedzieli w salenie) wynika, że zapłacę za niego jakieś 600zł, no niby taniej niż w sklepie, ale tak czy siak muszę go mieć, a potem odkręcać to to mi się nie chce.
Kupię starter i przez 2 tyg potestuje. Jak się nie spodoba to plus.
Jeśli macie lepszą antenę do polecenia, jestem otwarty na propozycje, nawet jeśli będzie dużo droższa.
Cybertech ma przewody antenowe 5m min. Co o tym sądzicie? Nie byłoby lepiej dokupić osobno jakiś metrowy, lub pól metra, ażeby straty były jak najmniejsze?
-
Bez routera chyba Playa 500GB nie weźmiesz. Zostaje wtedy oferta 200GB w Playu. B818 w Play za ofertą 500GB wyszedł by najlepiej moim zdaniem, chyba że faktycznie tego Playa tam nie łapie. Chociaż fajnie jak byś pożyczył od kogoś jakiś router Huawei obojętnie jaki, byle potestować wymuszanie pasm na tym Playu. Plusa traktuj jako wyjście awaryjne w tej sytuacji. Mimo że sygnał może mieć nieco mocniejszy to wypada wiele słabiej w ofercie. Ale tak jak mówiłem to już kwestia do twojej oceny.
Co do anteny nie doradzę, sam mam 8 metrowy kabel do Cybertecha i są duże straty, chętnie bym go skrócił ale nie bardzo miałem czas nad tym pomyśleć aby się zabrać za to.
Co do anteny nie doradzę, sam mam 8 metrowy kabel do Cybertecha i są duże straty, chętnie bym go skrócił ale nie bardzo miałem czas nad tym pomyśleć aby się zabrać za to.
-
- Guru bezprzewodowy
Kolejny który łazi po salonach Plusa czy Play i słucha tych i..ów którzy tam pracują, pytanie tylko dlaczego oni mają nas w du..e a autorytetem jest dla nich konsultant w salonie Plusa który opowiada bajki o FUP czy podobny w Play który nie zna nawet własnej oferty i cennika sprzętu. Albo konsultuje się z sąsiadką która na bank jest fachowcem od internetu mobilnego i dlatego w cudowny sposób w Plusie wewnatrz domu ma poprawne parametry sygnału na 1800MHz a nawet na LTE2100 choć tego pasma nawet nie ma na BTS-IE Plusa a do stacji jest ponad 2km w trudnym terenie, no cuda panie cuda. Czasami zastanawiam się co ja jeszcze tutaj robię i marnuję swój cenny czas dla ludzi którzy nie chcą słuchać.
Dla twojej wiedzy w sprawie Play, B818 w Play jest do wziecia w dwóch wariantach, pierwsza to opcja od razu na własność. Niezaleznie od abonamentu kosztuje 229 zł na start a potem doliczne jest 10 zł do abonamentu przez 24 m-ce co daje łaczny koszt 469 zł.[url]file:///C:/Users/KRZYSZ~1/AppData/Local/Temp/Cennik%20urz%C4%85dze%C5%84%20w%20Ofercie%20Play%20Internet%20i%20Play%20Internet%205G%20(24%20raty).pdf[/url]
Druga opcja to zakup na raty i tu opłata na start to 289 zł a potem 36 rat po 5 zł czyli tez 469 zł lub 1 zł na start a potem 36 rat po 20 zł czyli 721 zł. Router do czasu spłaty rat jest własnością Play. [url]file:///C:/Users/KRZYSZ~1/AppData/Local/Temp/Cennik%20urz%C4%85dze%C5%84%20w%20Ofercie%20Play%20Internet%20i%20Play%20Internet%205G%20(36%20rat).pdf[/url]
W ramach Sprawdź i kup uzytkownik ktory weźmie abonament w salonie Play ma 14 dni na testy, w tym okresie mozna zrobić na nim tak jak pisałem testy Play na zewnatrz, dokupić antenę i zrobić testy z nią a dodatkowo sprawdzić na B818 takze Plusa. Wszystko jest proste jak konstrukcja cepa tylko trzeba wykonywać co zaleca ktoś kto ma o tym wszystkim jakies pojęcie, na pewno tym kimś nie jest sasiadaka czy konsultanci w salonach jakiegokolwiek operatora.
Dla twojej wiedzy w sprawie Play, B818 w Play jest do wziecia w dwóch wariantach, pierwsza to opcja od razu na własność. Niezaleznie od abonamentu kosztuje 229 zł na start a potem doliczne jest 10 zł do abonamentu przez 24 m-ce co daje łaczny koszt 469 zł.[url]file:///C:/Users/KRZYSZ~1/AppData/Local/Temp/Cennik%20urz%C4%85dze%C5%84%20w%20Ofercie%20Play%20Internet%20i%20Play%20Internet%205G%20(24%20raty).pdf[/url]
Druga opcja to zakup na raty i tu opłata na start to 289 zł a potem 36 rat po 5 zł czyli tez 469 zł lub 1 zł na start a potem 36 rat po 20 zł czyli 721 zł. Router do czasu spłaty rat jest własnością Play. [url]file:///C:/Users/KRZYSZ~1/AppData/Local/Temp/Cennik%20urz%C4%85dze%C5%84%20w%20Ofercie%20Play%20Internet%20i%20Play%20Internet%205G%20(36%20rat).pdf[/url]
W ramach Sprawdź i kup uzytkownik ktory weźmie abonament w salonie Play ma 14 dni na testy, w tym okresie mozna zrobić na nim tak jak pisałem testy Play na zewnatrz, dokupić antenę i zrobić testy z nią a dodatkowo sprawdzić na B818 takze Plusa. Wszystko jest proste jak konstrukcja cepa tylko trzeba wykonywać co zaleca ktoś kto ma o tym wszystkim jakies pojęcie, na pewno tym kimś nie jest sasiadaka czy konsultanci w salonach jakiegokolwiek operatora.
-
Na 33448 prócz pasm podanych na BTSearch, jest jeszcze 3x L2100 oraz 3x L2600TDD.
LuiN na Telepolis coś pisał, że w połowie listopada będzie nowa oferta internetowa w Plusie, może warto poczekać.
LuiN na Telepolis coś pisał, że w połowie listopada będzie nowa oferta internetowa w Plusie, może warto poczekać.
- wojteks
- *** Administrator ***
Nowa oferta czyli będzie drożej i wcale nie lepiej. Tanio już było.
Nie pomagam na PW!
-
Można wziąć ofertę 500 gb bez routera, kosztuje to 70 zł na miesiąc. Aktualnie zamówiłem b818, jak przyjdzie to zrobię drugi test plus play + zamówię antenę cybertech 17 dbi.
Mam nadzieję, że wypali z play bo plus to kpina. Dziękuję za pomóc. Dam znać jakie efekty.
Mam nadzieję, że wypali z play bo plus to kpina. Dziękuję za pomóc. Dam znać jakie efekty.