Internet z dużą paczką danych

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
MagdaLenka
Początkujący użytkownik forum

Internet z dużą paczką danych

Post autor: MagdaLenka »

Witam,
potrzebuję porady odnośnie wyboru dostawcy Internetu do domu rodzinnego. Jestem kompletną laiczką, wiec proszę szanownych ekspertów o ewentualne odpowiedzi w sposób zrozumiały i przystępny dla Kowalskiego ;)
Do tej pory miałam światłowód i nie było problemu. Przeprowadziłam się i na nowym adresie nie ma szans na światłowód na razie ;(
Lokalizacja to: Kąpieliskowa, Chełm, woj. lubelskie
Dom ma 2 piętra i ok. 200mkw. Internet będzie używany do sprawdzania poczty, surfowania po necie, oglądania TV przez internet; nauka w trybie zdalnym u dziecka też na horyzoncie. Użytkowników będzie 4.
Ewentualne linki do ofert i sugestie bardzo mile widziane.
Z góry dziękuję za odpowiedź,
Magdalena
krychxagg
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Internet z dużą paczką danych

Post autor: krychxagg »

Play w okolicy ma nadajnik z 4 pasmami. Jęsli masz telefon w tej sieci to polecam pobrać aplikację Speedtest i pokazać nam prędkości Playa. Jeśli nie masz ich numeru to polecam starter za 5zł, jest tam 100GB gratis po aktywacji w Play24. Wykonać Speedtest zarówno w domu jak i przed nim. Zobaczymy wtedy co dalej.
T-Mobile No-Limit 60mb/s, Huawei B535, Cybertech 17dBi + Play, Huawei E5573
MagdaLenka
Początkujący użytkownik forum

Re: Internet z dużą paczką danych

Post autor: MagdaLenka »

Dzięki za odpowiedź. Mam telefon w tej sieci. Dzisiaj niestety nie mam szans tego zrobić, dopiero jutro i wtedy wstawię screena.
ODPOWIEDZ