Wybór internetu

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Walgir
Początkujący użytkownik forum

Wybór internetu

Post autor: Walgir »

Witajcie.

Mieszkam w Zielonej Górze, można by powiedzieć że w centrum patrząc na to jak wielkie teraz jest to miasto, po przyłączeniu pobliskich wiosek. Mimo że jest to miasto, nie mam dostępu do światłowodu i jedynym ratunkiem jest dla mnie LTE... Chyba, bo właśnie się na tym nie znam kompletnie.
Mieszkam w domku i najbliższy bts mam
51,932299° 15,523541°

Moje pytanie: Co kupić, play czy Orange, jaki zestaw?

Mam nadzieję że dobry dział
piotrzet
Guru bezprzewodowy

Re: Wybór internetu

Post autor: piotrzet »

Jaki to BTS? Pod takimi współrzędnymi nie ma żadnej stacji żadnego operatora. Podaj konkretnie lokalizację twoją, a nie BTS, którego masz najbliżej.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

On mieszka pod BTS-em Play na maszcie Emitela na Wrocławskiej 63, stacja z 4 CC CA 5GR na światłowodzie. Na maszcie wisi też NetWorks z kompletem 4 pasm dla Orange i T-mobile, oraz Plus z LTE1800/lte900 i pewnie tez już LTE2600. Do Play , Orange czy T-mobile tylko B818. Na telefone testy tych 3 operatorów.
piotrzet
Guru bezprzewodowy

Post autor: piotrzet »

Szczerze mówiąc to bez sensu kupować karty 3 opów do testowania. Moim zdaniem wybrać ofertę, która najlepiej mu pasuje i sprawdzić tego operatora. Jeśli działa dobrze mu Play to po co testować innych i odwrotnie?
ODPOWIEDZ