Co zamiast TL-MR3220 + E3372 w Play?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Co zamiast TL-MR3220 + E3372 w Play?
Obecnie używam TL-MR3220 + E3372 (CL1E3372SM Ver.A) dla internetu RBM w Białymstoku ul. Trawiasta (blok, I piętro). Soft zamiast seryjnego wrzucałem z forum (od Cezarego). Takiego zestawu używałem przez kilka lat i jakoś to było ale już mam tego trochę dosyć, ostatnio często mi się router przywiesza (chyba, że to modem, jedno i drugie restartuje). Chciałbym coś innego (sprzęt do ok. 400 zł) bez zawiech i najlepiej router z wbudowanym modemem. Z routera korzysta laptop i dwa smartfony. Operatora mogę zmienić, może coś polecicie co najlepiej u mnie się sprawdzi?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Co zamiast TL-MR3220 + E3372 w Play?
Czas życia tych sprzętów się skończył. Kup coś współczesnego z agregacją. Najtańsza sensowna opcja to B535.
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Właśnie o tym myślałem, tak też zrobię.
-
- Stały użytkownik forum
szybkie pytanie - mam adsl i chyba czas zrezygnować z tego bo BTS play 200metrów od domu następny 4km w prostej, kolejny podobnie bo chyba z 5 km i jeszcze jeden z 8km. W sumie w 4 lata powstały.
Płacę tyle że przechodząc z dosć pewnego łącza ADSL (tyle że rutery co 4 lata padają a obecny ma 3) na neta bezprzewodowego z play oszczędzę rocznie z 7stówek. A z neta coraz mniej czasu korzystać.
Obecnie dwa urządzenia po RJ45 (stacjonarka i HP1320DTN) a po wifi urządzenie wielofunkcyjne + 2-5 smartfonów i max 2 laptopy jak się zjedzie rodzina. Czy ten B535 będzie dobrym wyborem? Zależy mi na stabilności. Wisieć będzie na UPSie a całość w czasie burzy lub wyjazdów i tak jest odłączana.
Ze 3 lata temu szwagrowi konfigurowałem B525 i do dziś działa a nikt nawet nie aktualizował softa w nim przez ten okres.
Jeżeli B535 jest OK to czy ważne jest z jakiej sieci pochodzi (pytanie pod kątem modyfikowanego softu)?
Płacę tyle że przechodząc z dosć pewnego łącza ADSL (tyle że rutery co 4 lata padają a obecny ma 3) na neta bezprzewodowego z play oszczędzę rocznie z 7stówek. A z neta coraz mniej czasu korzystać.
Obecnie dwa urządzenia po RJ45 (stacjonarka i HP1320DTN) a po wifi urządzenie wielofunkcyjne + 2-5 smartfonów i max 2 laptopy jak się zjedzie rodzina. Czy ten B535 będzie dobrym wyborem? Zależy mi na stabilności. Wisieć będzie na UPSie a całość w czasie burzy lub wyjazdów i tak jest odłączana.
Ze 3 lata temu szwagrowi konfigurowałem B525 i do dziś działa a nikt nawet nie aktualizował softa w nim przez ten okres.
Jeżeli B535 jest OK to czy ważne jest z jakiej sieci pochodzi (pytanie pod kątem modyfikowanego softu)?