Potrzebna pomoc - jaka antena do LTE

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
michalflagaPL
Początkujący użytkownik forum

Potrzebna pomoc - jaka antena do LTE

Post autor: michalflagaPL »

Cześć,
Potrzebuję pomocy w doborze anteny. Mieszkam w Kamionce Małej koło Limanowej. Router Huawej B535, łapie internet z Plusa z BTSa w Słopnicach, około 15km w linii prostej.
Dane z HManagera:
Auto:
Obrazek
Obrazek

900:
Obrazek
Obrazek

1800:
Obrazek
Obrazek

900+1800:
Obrazek
Obrazek

Czy przy takich parametrach antena coś da? BTS jest oczywiście przeciążony.
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Potrzebna pomoc - jaka antena do LTE

Post autor: matek451 »

Sam sobie jesteś winien skoro popełniłeś samobójstwo przy wyborze operatora i to powinno wystarczyć za cały komentarz, syf z Plusa jest zapchany na maksa, unikać jak obecnej zarazy. Oddać jak najprędzej i zrezygnować to jedyna rada. Kto w tej lokalizacji bierze tego operatora, oferta słaba, droga z FUP i do tego słaby router za kupę kasy.
michalflagaPL
Początkujący użytkownik forum

Re: Potrzebna pomoc - jaka antena do LTE

Post autor: michalflagaPL »

Mam Plusa, bo przeniosłem router z Krakowa, gdzie w miarę mi wystarcza. Jak będzie potrzeba, to w nowej lokalizacji zmienię operatora a Plusa zostawię sobie w Krakowie. Router kupiłem sam a nie z oferty Plusa, bo wiem, że mają drogi sprzęt.
Pytanie, co w mojej okolicy zapewnia stabilne i w miarę dobre połączenie. Pewnie muszę kupić startery pozostałych operatorów i spróbować co dają. Ale zapytałem tu, bo może ktoś wie w co warto wejść.
ODPOWIEDZ