Jak wymusić agregacje w ZTE WF830 w Play
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Jak wymusić agregacje w ZTE WF830 w Play
Będziesz mógł ustawić 4 różne APN-y.
Może i wysoki upload, ale DL: 40 na UL: 51 to nie taki zły wynik.
A jako użytkownik WF830 stwierdzam lepiej kupić coś lepszego.
Może i wysoki upload, ale DL: 40 na UL: 51 to nie taki zły wynik.
A jako użytkownik WF830 stwierdzam lepiej kupić coś lepszego.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam panowie mam pytanko jak sprawdzić z jakim btsem łączy mi się ZTE WF830. rozumiem ze jest to numer stacji i to jest numer BTSA czy sie myle
-
Kod: Zaznacz cały
Będziesz mógł ustawić 4 różne APN-y
-
Długo czekaliście na hasło smartadmin? Wysłałem maila do ZTE kilka dni temu i cisza :-(.
- zurek
- Mistrz bezprzewodowy
-
Pisałem do ZTE na Facebooku i na maila 2 tygodnie temu w sprawie hasła smartadmina, zero odzewu. Dzisiaj napisałem do Play i tutaj informacja, że oni hasła wygenerować nie mogą, ale nic więcej nie powiedzieli. Jakieś sugestie co dalej?
-
- Stały użytkownik forum
napisz do ZTE Device poprzez FB ale w dni pracujące między 9-17, czasami mają nawał pracy i nie odpisują ,trzeba męczyć ich wiadomościamiATM pisze:Pisałem do ZTE na Facebooku i na maila 2 tygodnie temu w sprawie hasła smartadmina, zero odzewu. Dzisiaj napisałem do Play i tutaj informacja, że oni hasła wygenerować nie mogą, ale nic więcej nie powiedzieli. Jakieś sugestie co dalej?

-
A dawno to było? Wydaje się, że ZTE porzuciło generowanie haseł :-(.zurek pisze:Nie całą dobę
-
Hasło dostałem wczoraj, wystarczyło napisać ponownie. Dzięki @erni80
W mojej okolicy znajdują się dwa BTS'y "UMTS" oraz jeden "GSM900" razem z "BTSID". To jest to czego szukamy? Bawiłem się już z tymi pasmami, dużej różnicy nie widziałem ale najlepiej chyba jest na pojedyńczym "Pasmo 20" bo nie ma packet lossów, ale za to na każdym z pasm skoki pingu na wybranym serwerze (na którym chciałbym uzyskać jak najmniejszy, stabilny ping) . Min. 48ms, Max. 237ms, Avg. 62ms
Warto wspomnieć, że w moim przypadku działam bez anteny, ale zasięg jest 3/4 kreski bądź okazyjnie 4/4.
W mojej okolicy znajdują się dwa BTS'y "UMTS" oraz jeden "GSM900" razem z "BTSID". To jest to czego szukamy? Bawiłem się już z tymi pasmami, dużej różnicy nie widziałem ale najlepiej chyba jest na pojedyńczym "Pasmo 20" bo nie ma packet lossów, ale za to na każdym z pasm skoki pingu na wybranym serwerze (na którym chciałbym uzyskać jak najmniejszy, stabilny ping) . Min. 48ms, Max. 237ms, Avg. 62ms
Warto wspomnieć, że w moim przypadku działam bez anteny, ale zasięg jest 3/4 kreski bądź okazyjnie 4/4.
3/4 to już mało. Poza tym, to bardzo orientacyjny wskaźnik, bo nic nie mówi o jakości sygnału - RSRQ i SNIR, od których zależą tak na prawdę prędkości, a po części może zależeć i stabilność łącza, w tym i pingi. A przy poziomie nawet 4/4 SINR może być i bardzo dobry, i bardzo tragiczny, a jak jest tragiczny to jest pozamiatane, jak to się mówi.ATM pisze:Warto wspomnieć, że w moim przypadku działam bez anteny, ale zasięg jest 3/4 kreski bądź okazyjnie 4/4.
RSRP i RSSI - to wskaźniki mocy sygnału, na które można zwracać uwagę. Ogólnie przy agregacjach dobrze jest, jak RSRP jest lepsze niż -90dBm.
-
Cześć wszystkim,
Na ZTE WF830 osiągam od 75 w porywach do 93mb/s. Czy da się coś zrobić, żeby wyciągnąc z tego wiecej? Lokalizacja: Łaziska Górne ul. Szkolna. BTS na pobliskim kosciele.
Na ZTE WF830 osiągam od 75 w porywach do 93mb/s. Czy da się coś zrobić, żeby wyciągnąc z tego wiecej? Lokalizacja: Łaziska Górne ul. Szkolna. BTS na pobliskim kosciele.
-
- Stały użytkownik forum
A sprawdzałeś pasma 1800+2600 i 1800+2100?
-
Na ten moment nie udało mi się wymusić na ZTE dostępu do smartadmin. Na FB nie odpisują, przychodzi jedynie automatyczna zwrotka żeby kontaktować się na maila. Na mailu udają, że nie wiedzą o co chodzi. Miał ktoś podobnie?
- zurek
- Mistrz bezprzewodowy
ZTE Polska i jednocześnie obsługa klienta schodzi na psy... Jak tak będą postępować dalej to nie wróżę im sukcesu...
ZTE MC889A PRO
PLAY Internet Domowy
PLAY Internet Domowy
- onken
- ** Moderator **
Jak to mówią, tak dobrze żarło i zdechło...
A miało być tak dobrze...
A miało być tak dobrze...
-
Część,
Czy jest jakaś inna opcja aby wymusić agregację pasm niż konto smart admin? Np. zmieniając router/modem (jaki sprzęt do tego polecacie) ?
Czy jest jakaś inna opcja aby wymusić agregację pasm niż konto smart admin? Np. zmieniając router/modem (jaki sprzęt do tego polecacie) ?