Wiem, że pewnie już macie dosyć takich świeżych i zielonych użytkowników jak ja, ale proszę Was o pomoc w wyborze routera do mojego kolejnego nowego internetu... Jeśli chodzi o operatora wybór padł na Play, mam u nich telefon, internet w miarę chodzi, większych problemów brak. Obecnie mam internet od T-mobile z routerem Huawei B252s-23a, ale mimo umowy bez limitu na dane i prędkość zakładają mi lejek i szlag mnie trafia

Ta umowa się niedługo kończy więc mówię im do widzenia. Plus odpada, miałem dużo wcześniej - porażka. Orange był, na początku OK, później bez rewelacji. W domu ze sprzętu mam jeszcze Huawei B593s-22, jakąś antenę pod ten router, wybaczcie, nie znam się na nich więc nie wiem co dokładnie

Obecnie bez lejka, w dobrych porywach osiągam ok 7 - 10Mb/s, ale przeważnie oscyluje w granicach 2Mb/s. Bez rewelacji, ale ważne, że coś tam daje radę zrobić. Poniżej kilka zrzutów ekranu z telefonu z sieci Play, zasięg, jakość sieci, prędkość w pokoju gdzie będzie router. Teraz najważniejsze, jaki sprzęt?
Rozważam następujące:
-Huawei 4G Router 3 Prime (B818);
-Huawei 5G CPE Pro2;
-ZTE NETBOX WF830;
-Huawei NETBOX B2368-F20 + WA8021V5.
Moja lokalizacja, Makowiec ok.Radomia, blisko szkoły
Co polecacie? Ja nie znam się na tym, a jedynie zależy mi na osiągnięciu "stabilnej" prędkości na poziome DL 15Mb/s, na moje potrzeby starczy, ale wiadomo, będzie więcej nie będę marudził

Jeśli potrzeba więcej info śmiało, będę wiedział to podam. Dziękuję i przepraszam za strasznie długi post.