Witam proszę o pomoc w wyborze operatora LTE na mojej ulicy

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Nazer
Użytkownik forum

Witam proszę o pomoc w wyborze operatora LTE na mojej ulicy

Post autor: Nazer »

Witam, czy mógłby mi ktoś pomóc w wyborze operatora lte na mojej ulicy? Wiem, że potraficie Państwo sprawdzić nadajniki w pobliżu danej ulicy. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Miasto Katowice, ulica Dytrycha 8
Będę wdzięczny za pomoc
pozdrawiam
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Witam proszę o pomoc w wyborze operatora LTE na mojej ulicy

Post autor: matek451 »

Zacznij od testów Play na karcie tego operatora, telefon z aplikacją https://play.google.com/store/apps/deta ... l=pl&gl=US , test na zewnątrz i pokazujesz screena z aplikacji i speedtest. Stacje bazowe Play przy Strzelców Bytomskich 21 z LTE2600+2100+1800+800 i na Hallera 64 LTE2600+2100+1800.
Nazer
Użytkownik forum

Wiesz co matek, ten internet to dokładnie dla mojego wujka, on nie ma czasu by testować karty operatorów dlatego chciałbym wiedzieć, od jakiego operatora by prawdopodobnie najlepiej śmigało... Miał CP ale mówi, że to była totalna porażka
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

To ma być abonament? Play nie poleciłem przypadkowo, to kwestia tego ze ma tam najlepszą infrastrukturę i 2 BTS-y. W Play bierze się abonament ze sprzętem , w tym wypadku w grę wchodzi B818 lub CPE LTE MF258k. W Play są 2 tygodnie na przetestowanie operatora i sprzetu. Plus/CP to szkoda gadać, ten syf działa tam tylko na LTE1800+900, nikt przy zdrowych zmysłach nie korzysta tam z Plusa, takze w usługach głosowych.
Nazer
Użytkownik forum

Dziękuję matek, więc polecę wujkowi play, skoro jest też 2 tyg, na testy... Jeszcze raz dziękuję za pomoc, udanej niedzieli
ODPOWIEDZ