wi-fi Password

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tomek1
Użytkownik forum

wi-fi Password

Post autor: Tomek1 »

Witam panowie mam pytanko mam w hotelu dostęp do intern radiowego ale jest on zabezpieczony hasłem i password.więc kupiłem 2 godzi i tu się zaczyna problem bo mam hasło i password ale nie wiem gdzie go wpisać mam karte wi fi wkładaną ale tam też nic nie ma zeby wpisać ten kod sygnał super ale brak podłączenia co robić
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: wi-fi Password

Post autor: Jo_gurt »

haslo = password, nie dali ci przypadkiem dwujezycznej wersji czy cos takiego?

Mozesz stworzyc odpowiedni profil dla tego polaczenia, powiedz tylko czy tu chodzi o szyfrowanie (WEP/WPA/WPA2) czy raczej logowanie na serwer?
Tomek1
Użytkownik forum

chyba wep a hasła to są dwa
1Username 28pCWN0bc
2Password @mKe56Hki

miało być WI FI nawet ssid podali

[ Dodano: 2008-01-05, 18:45 ]
Miało to działać z 802.11g Wireless LAN PC Card ale coś tu nie tak chyba że ja coś żle zrobiłem
A tak przy okazji antena działa doskonale dookolna

pamiętasz jo_urt jak szukałem Marynarz
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Tomek1 pisze:1Username 28pCWN0bc
2Password @mKe56Hki
No to jest nazwa uzytkownika i haslo :)

Jakiego softu uzywasz do laczenia sie z sieciami? Wbudowanego w windowsa czy cos od producenta karty sieciowej (intel, broadcom, atheros, ...)?

Generalnie po znalezieniu interesujacej cie sieci (czyli odpowiednie SSID) najlepiej ja zaznaczyc na liscie i znalezc jakis przycisk a'la wlasciwosci czy ustawienia dla tej sieci. Czesto mozna to tez zrobic prawym przyciskiem.

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=57773#57773
Tutaj w punkcie 5 masz opisane dla WPA2 ale mysle, ze mozna co nieco wywnioskowac dla innych ustawien.

EDIT:
Tomek1 pisze:pamiętasz jo_urt jak szukałem Marynarz
Hoho, stary znajomy ;P
Tomek1
Użytkownik forum

a czy ajk nie bede sie mogł podłączyć z mojej 802.11g Wireless LAN PC Card to z tej w laptopie bede, bo ona też ma dobry sygnał ale nie łączy
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Sprobowac warto (rozumiem, ze Wireless LAN PC Card to taka wkladana w slota a a w lapku to taka wbudowana), czasem sa problemy z kompatybilnoscia, ale bardzo rzadko. Generalnie powinno smigac na obu - kwestia ustawien.
Tomek1
Użytkownik forum

Jakiego softu uzywasz do laczenia sie z sieciami? Wbudowanego w windowsa czy cos od producenta karty sieciowej (intel, broadcom, atheros, ...)?

jak odpalam tą karte to mi pokazuje jakie są sieci i siłe to klikam na tą wybrana i pokazuje sie ikonka ze dołączyło ale nic sie nie dzieje i jeszcze jak ustawiam to jakiś klucz chce ale wpisywałem już wszystko i nic

[ Dodano: 2008-01-05, 18:59 ]
za szybko pojechlem bo nie ustawiłem tego chyba :cry: a na tej z lapa to dużo trzeba ustawiać
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Tak sie zastanawiam, ze w sumie przy szyfrowaniu WEP/WPA nie potrzeba zadnego uzytkownika, tylko haslo. Najpewniej wiec nie ma szyfrowania tylko jakis serwer uwierzytelniania :/ Najlepiej jakbys sie zapytal na miejscu co i jak, bo na odleglosc ciezko cos wydumac.
Tomek1
Użytkownik forum

a czemu jak klikne na ikone sygnału to pisze podłączony

pakiety odebrano 238 a wysłano 4178
typ adresu przypisanyDHCP
adres ip192.168.2.116
jeszcze maska podsieci
bramka domyślna

[ Dodano: 2008-01-05, 19:06 ]
I to jaką odległość Afryka a Polska ;)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Znaczy to tyle, ze fizycznie polaczenie zostalo nawiazane, ale zeby skorzystac z uslugi trzeba gdzies wpisac uzytkownika i haslo. Gdzie - nie mam pojecia :/ Moze trzeba utworzyc polaczenie PPP? Moze oni maja jakis soft do tego? Nie dali jakiejs instrukcji?
Tomek1
Użytkownik forum

Nie i na pewno się tego nie dowiem bo z czarnuchami to się ciężko dogadać angielski słaby dzięki Jo_gurt na statku będzie zwykły a jak przyjadę to was tu pomęczę i jakoś go ustawimy (się) tego mojego radiowego interneta odezwę się a raczej napisze za 6 tyg

narka
JayCee
Użytkownik forum

Post autor: JayCee »

Jak połączyłeś się z ich Wifi to uruchom przeglądarkę - pojawi Ci się formatka do zalogowania, gdzie podajesz login i haslo z karteczki.
Tomek1
Użytkownik forum

No właśnie tak jest na lotniskach a tu tego nie ma

tu nie mogę otworzyć inter nie ma takiej strony czy jakoś tak pisze
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Ewentualnie moze jest ustawiony Radius. No ale mimo wszystko powinni to gdzies napisac/powiedziec
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Tomek1 pisze:No właśnie tak jest na lotniskach a tu tego nie ma

tu nie mogę otworzyć inter nie ma takiej strony
Próbowałeś różnymi przeglądarkami?
Spróbuj też zrestartować kompa i wyczyścić cache przeglądarki, ale tak jak pisał JayCee, mi też sie wydaje, że taka strona powinna się pojawić.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ