zrywanie połączenia radiowego przez WRT54GS -POMOCY

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mcdusiol
Początkujący użytkownik forum

zrywanie połączenia radiowego przez WRT54GS -POMOCY

Post autor: mcdusiol »

Witam. Bardzo prosiłbym o pomoc od nosnie routera Linksys WRT54GS v.4,. Do dzisiaj było wszystko ok. A dzisiaj nie moge sie z nim połączyc przez laptopa, czasam moze sie połaczyc ale po kilkudziesięciu sekundach traci polączenie i nie moze odnaleźć zadnej siec bezprzewodowej, obecnie podłączylem kabel ethernet i wszystko śmiga (ale to nie to;( dodam tylko ze już go resetowałem przyciskiem z tylu i wgrywałem nowe oprogramowanie ze strony producenta, ale nic nie pomogło!! czy to możliwe ze już po nim?? :( Bardzo prosze o pomoc i z góry dzięki za odpowiedzi.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: zrywanie połączenia radiowego przez WRT54GS -POMOCY

Post autor: Jo_gurt »

A nie bedzie to problem z karta sieciowa? Napisz coz to za sprzet, jakiego oprogramowania uzywasz, moze jakichs specjalnych ustawien (np. oszczedzanie energii)? Jak wyglada tlok w eterze? Moze ktos niedaleko wbil sie na ten sam kanal? Jak masz zabezpieczona siec?

Inna sprawa to wrzuc na router soft Tomato i sprawdz z nim.
mcdusiol

wyglada to tak ze identycznie jest na komputerze mojej siostry, co do zabezpieczen to mialem WPA i MAC a teraz to zadnych po resecie routera. Wczoraj np zaczoł wieczorem chodzic ale dzisiaj rano juz nie dziala bezprzewodowo a kontrolki normalnie sie palą. kurcze chyba sprubuje wgrac ten soft tomato. pozdro i dzieki za odpowiedz
mcdusiol

Juz zmieniłem na tomato i niestety nadal zrywa połaczenie. tzn laczy sie z routerm a po paru sekundach polaczenie jest zerwane i caly czas to samo. :cry: czy moze ktos ma jakas rade???? a jak nie to czy taka usterka jest do naprawienia?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

A probowales sie zajac karta sieciowa? Inne stery, ustawienia zarzadzania energia?
mcdusiol

tak juz kombiowalem na obu kompach i to samo :( ale dopatrzylem sie czegos dziwnego (albo juz warjuje) czy ten rysunek z falami radiowymi i napsem cisco system znajdujacy sie po lewej stronie z przodu powinen byc podswietlon???? bo u mnie sie nie swieci a kojarzy mi sie ze powinien. i jeszcze jedne czy moze miec jakis wplyw to ze jest on podłaczony do ADSL2 GATEWAY (jak przylanczam i odlaczam to i tak to samo wystepuje) pozdrawiam i dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez mcdusiol, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ