Obecnie mam abonament w wysokości 50zł: limit podstawowy 80GB + "Lte bez limitu" - lejek w okolicach 160GB, taki już praktycznie zabijający chęć do korzystania z internetu. Dlatego też wspomagam się Aero2 (tak wiem, że to też praktycznie PLUS). W związku z tym mam pierwsze pytanie. Może ktoś korzysta już nowego planu i jest w stanie powiedzieć czy jak będzie miał 120GB i potem dalej LTE bez limitu, to też będzie taki lej w okolicach 160GB?
Jako, że naczytałem się dobrych opinii o internecie w Play, postanowiłem sprawdzić jak to u mnie wygląda. Kupiłem sobie ten stater i aktywowałem 100GB w aplikacji PLay 24 (trochę było z tym zachodu bo nie mam smartfona) . Ale powiem, szczerze, że jest tragedia na LTE, prędkości prędkościami, bo są niższe niż 10 Mb/s w DL. Ale bardziej chodzi o to, że ciężko w ogóle sprawdzić te prędkości na Speedtest.net, działa to strasznie niestabilnie, chwile działa, potem znowu nie. Mimo iż parametry sygnału wydają się być podobne do tych z plusa. A zmieniałem parametry w LTE Watch, próbowałem na wbudowanych antenach, na Cybertechu. Lepiej jest na HSPA+, tutaj też w okolicy 10 Mb/s w DL, ale można normalnie używać.
Obecnie korzystam z routera Huawei B315 i anteny dualnej LTE/4G 15dBi MIMO Cybertecha, wiem że router nie wspiera agregacji a antena nie wspiera 2600mhz. Ale czy powinny się dziać takie cuda jeżeli chodzi o Play?
Moja lokalizacja to Boruja Nowa 52.241771, 16.150763 , mam właściwie dwa nadajniki w miarę blisko mnie stąd nie mogę liczyć na ogrom wyboru. Ten z Playem na pokładzie został postawiony stosunkowo nie dawno.
Proszę o jakiejś rady, może lepiej uderzyć w Orange. Testy, jak to wygląda obecnie u mnie w Plusie mogę wrzucić 17 grudnia bo limit wyczerpany, ewentualnie Aero2, chociaż tutaj jest zawsze trochę gorzej niż Plusie.
P.S. Nie ma smartona, także mogę się wspomagać tylko routerem i LTE watchem.
Pozdrawiam Bartek