- wybrałem Plus jako operatora
- bez zagłębiania się w opinie, kupiłem podstawowy model routera TP-Link, bez agregacji pasm
Efekt taki, że osiągam prędkości downloadu w zakresie 13-20 Mb/s, co mnie delikatnie mówiąc nie satysfakcjonuje.

Zastanawiam się teraz co mogę zrobić - jaki sprzęt kupić, żeby możliwie poprawić swoją sytuację - zależy mi na szybkości, ale też stabilności połączenia.
Początkowo myślałem nad zakupem polecanego tutaj Huawei B818 - ale z tego co czytam, to w wypadku Plusa szkoda inwestycji w ten sprzęt - na najbliższym BTS dostępne są tylko 2 pasma. Jaki router prezentuje się najlepiej jeżeli chodzi o cena/jakość pod kątem mojej sytuacji? Wydaje się że agregacja pasm może trochę poprawić moją sytuacją - testując na telefonie uzyskuję do 60 Mb/s download vs. ~20 Mb/s w routerze.
Alternatywnie - zastanawiam się nad routerem 5g. Wg mapy Plus w mojej lokalizacji jest zasięg 5g - a router 5g to kilka stów dopłaty w stosunku do B818, więc do przeżycia. Do tego sprzęt który potencjalnie będę dłużej wykorzystywał niż router LTE. Zastanawiam się tylko czy to ma sens? Jak z jakością sieci 5g plus?