proszę Was o pomoc w sprawdzeniu możliwości połączenia z odpowiednim BTS i oczywiście wybraniem odpowiedniej częstotliwości.
Dostawca Internetu - T-Mobile.
Świebodzin, os. Wichrowe Wzgórze 16, mieszkam w bliźniaku
Posiadam router B525s-23a i do tego antene zewnętrzną 2x ATK-504(zamontowana na dachu obejmą do komina, a router znajduje sie na poddaszu nie użytkowanym, antena jest podłączona do routera kablem 5m).
Ogólnie ze wszystkich pasmach LTE nie jestem w stanie korzystać, jedynie w nocy i nad ranem prędkości są akceptowalne.
Na tyle jest źle, że nie korzystam w ogóle z LTE tylko jestem podłączony na 3G 2100 Mhz, bo działa najlepiej.
Prędkości na pasmach LTE z każdą godziną będą coraz gorsze, a po południu aż do godz. 22-24 nie będzie dało się korzystać w ogóle z LTE, bo na większości pasm prędkości nie będą przekraczać kilku mb/s, mogą też spaść poniżej 1mb/s. Chodzi o to, że nie idzie wtedy w ogóle korzystać z internetu. I tutaj pojawia sie to 3G na 2100 Mhz może nie robi nie wiadomo jakich prędkości, ale mimo wszystko internet chodzi wtedy najlepiej.
Mógłbym prosić o wskazówki co można zrobić aby poprawić jakość połączenia?
Załączam wyniki: Speedtest z komputera i Hmanager z telefonu.
W okolicy mam 3 nadajniki bts od T-mobile, antena jest skierowana na ul. Matejki 6A - strunobetonowy maszt T-Mobile.
Pozdrawiam
Patryk
LTE 800
LTE 1800
LTE 2100
LTE 2600
3G 2100 Mhz