Huawei E5577C rozłączanie

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
grzesiek1991
Stały użytkownik forum

Huawei E5577C rozłączanie

Post autor: grzesiek1991 »

Czy można coś zrobić aby router Huawei E5577C nie rozłączał połączenia? Praktycznie codziennie mam przerwę w dostępie do internetu po czym muszę router resetować. Nie rozłącza się wifi ale połączenie internetowe. Resetować mogę z poziomu aplikacji mobilnej. W menu routera jest opcja:
Interwał automatycznego rozłączenia i dostępne ustawienia to 5 10 20 120 minut.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Huawei E5577C rozłączanie

Post autor: key »

Ten punkt powoduje, ze po uplynieciu zadanego czasu, router rozlacza sie. Powinnienes byc w stanie go zdeaktywowac, a jesli nie, to ustaw go na 120 minut.
Nie pomagam na PW.
grzesiek1991
Stały użytkownik forum

Post autor: grzesiek1991 »

Nie ma możliwości ustawienia aby się nie rozłączał, maksymalna wartość to 120min. Dlaczego jest narzucane to rozłączanie. To ustawienie jednak raczej nie powoduje zawieszania bo następuje ono raz na dzień / 2 dni a nie co 2h.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

To rozlacza po ustawionym czasie od momentu wyslania ostatniego pakietu do internetu - dlatego zerwanie polaczenie moze wystapic i nawet po wiekszej ilosci godzin od wlaczenia modemu.

Czasami jest tez kratka ktora moze deaktywowac ta konfiguracje - poogladaj cale menu.

Zeby sprawdzic, czy to naprawde jest problematyczny punkt Twojej konfiguracji, ustaw wartosc na mozliwie najnizsza - wtedy zawieszenia powinny wystepowac czesciej.

Jesli to pudelko moze dzialac tez przekazujac dane po USB, sprawdzil bym tez, czy z tym sa problemy.
Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ