Slaba predkosc EDGE
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Slaba predkosc EDGE
Witam!!!
Czy ktos moglby mi wytlumaczyc jak to jest z tymi predkosciami?
wczesniej mialem modem Comander2 w sieci iplus i przewaznie lapalem GPRSa na nim i w tescie na stronie www.twojeip.wp.pl osiagalem predkosci okolo 40 Kb/s
czasami zlapalem EDGE i osiagalem nawet do 120 Kb/s
teraz zamianilem modem na tel Nokie 6630 na netmonitorze wymusilem ten tadajnik z EDGE i odziwo predkosc mam tylko 23-30 Kb/s
teraz po tym to ja juz nie wiem co jest grane:(
czy to moze byc wina tego ze tel laczy sie przez Bluetooth?
czy moze przez to ze mam obnizony transfer po przekroczeniu limitu?
Czy ktos moglby mi wytlumaczyc jak to jest z tymi predkosciami?
wczesniej mialem modem Comander2 w sieci iplus i przewaznie lapalem GPRSa na nim i w tescie na stronie www.twojeip.wp.pl osiagalem predkosci okolo 40 Kb/s
czasami zlapalem EDGE i osiagalem nawet do 120 Kb/s
teraz zamianilem modem na tel Nokie 6630 na netmonitorze wymusilem ten tadajnik z EDGE i odziwo predkosc mam tylko 23-30 Kb/s
teraz po tym to ja juz nie wiem co jest grane:(
czy to moze byc wina tego ze tel laczy sie przez Bluetooth?
czy moze przez to ze mam obnizony transfer po przekroczeniu limitu?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Slaba predkosc EDGE

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.grzesiek810777 pisze:czy moze przez to ze mam obnizony transfer po przekroczeniu limitu?
-
- Użytkownik forum
Dodam jeszcze ze przy sciaganiu jakiegos pliku mam tylko max 5 KB/s
[ Dodano: 2008-01-07, 16:50 ]
to w sumie jak to jest z ta predkoscia
jak mam limit to bede osiagal predkosc EDGE?
przykladowo jak osiagam predkosc 120 Kb/s a po przekroczeniu limitu spadnie do np 30 Kb/s
i tak samo przy predkosci GPRS gdy bede mial predkosc okolo 60 Kb/s to po limicie tez spadnie do okolo 30 Kb/s?
predkosci EDGE i GPRS beda takie same po przekroczeniu limitu???
[ Dodano: 2008-01-07, 16:50 ]
to w sumie jak to jest z ta predkoscia
jak mam limit to bede osiagal predkosc EDGE?
przykladowo jak osiagam predkosc 120 Kb/s a po przekroczeniu limitu spadnie do np 30 Kb/s
i tak samo przy predkosci GPRS gdy bede mial predkosc okolo 60 Kb/s to po limicie tez spadnie do okolo 30 Kb/s?
predkosci EDGE i GPRS beda takie same po przekroczeniu limitu???
- Jaco
Jak masz limit założony i będziesz w zasięgu EDGE a nawet HSDPA to nadal korzystasz z tej technologi przesyłu danych tyle że operator blokuje przesyłanie danych do określonej prędkości w regulaminie obojętnie czy jesteś w zasięgu EDGE,GPRS a nawet HSDPA.grzesiek810777 pisze:jak mam limit to bede osiagal predkosc EDGE?
-
- Użytkownik forum
oki wielkie dzieki a ja niepotrzebnie sie glowkuje z tym telefonem , netmonitorem i szukaniem nadajnikow.czyli wyglada na to ze dobrze wymusilem EDGE tylko czekac az limit ponowia
a wiesz moze w jaki sposob mam wbic kod w netmonitorze? 759 i 756?
tylko to jeszcze potrzebuje wiedziec i zamykam temat.
a wiesz moze w jaki sposob mam wbic kod w netmonitorze? 759 i 756?
tylko to jeszcze potrzebuje wiedziec i zamykam temat.

- Jaco
Poszukaj na forum.Nasz kolega Ufo atakuje dość dobrze to opisał tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=8531
- niedobradzidzia
- Stały użytkownik forum
Ja też mam dziwne skoki prędkości mimo że mieszkam w Nakle i niby jest nadajnik EDGE. Download dziwnie się zachowuje, ponieważ jak coś ściągam początkowe prędkości przekraczają 20 kb/s, a potem spada i spada do 5kb/s gór, a nawet do 1kb/s. Czasem, ale to od wielkiego dzwonu ściąga 7kb/s. To jest dobrze, czy nie tak powinno być?
heroiczna walka o lepsze jutro...
-
- Mistrz bezprzewodowy
Czyżby limit? Jeśłi nie to może to być przeciążenie stacji, zakłócenia transmisji, coś z BTS-em, albo twoimi ustawieniami. Jeśli masz dobry zasięg zgłoś to do operatora, może odczarują tą stację. Inaczej musisz się rozejrzeć za innym BTS-em lub operatorem.niedobradzidzia pisze:Download dziwnie się zachowuje, ponieważ jak coś ściągam początkowe prędkości przekraczają 20 kb/s, a potem spada i spada do 5kb/s gór, a nawet do 1kb/s.
- niedobradzidzia
- Stały użytkownik forum
Limit na pewno nie bo każdego miesiąca w ostatnim dniu resetuję licznik danych. Ustawienia mam w porządku, a BTS EDGE teoretycznie jest w tej samej miejscowości co mieszkam. Prawdopodobnie jest w centrum Nakła, a ja mieszkam jakiś 1km od centrum i moje osiedle jest na wzniesieniu. Do centrum idę cały czas z górki, więc żadnych zakłóceń nie powinno być. Może ma ktoś możliwość sprawdzenia, jak w praktyce jest z tym nadajnikiem EDGE? Ktoś mi mówił, że BTS jest na budynku Policji, a więc odległość w przybliżeniu 1 km. Jeszcze słyszałam, że policja też korzysta z tego nadajnika, więc oni dość dużo korzystają z Internetu, no i chyba te krótkofalówki, czy jakoś tak, też mogą zakłócać jeżeli korzystają z tego BTSu. Co myślicie o tym? Strony z większą ilością grafiki np. www.onet.pl otwierają się pół minuty, a czasem zaskakuje mnie net, idzie bardzo szybko, a czasem zamula, że strony ledwo co wchodzą.Ufo atakuje pisze:Czyżby limit? Jeśłi nie to może to być przeciążenie stacji, zakłócenia transmisji, coś z BTS-em, albo twoimi ustawieniami. Jeśli masz dobry zasięg zgłoś to do operatora, może odczarują tą stację. Inaczej musisz się rozejrzeć za innym BTS-em lub operatorem.
PS. Zasięg mam 3 - 4/7 kresek.
heroiczna walka o lepsze jutro...
- SVIPER
- Stały użytkownik forum
niedobradzidzia Mi to wygląda na zbyt duże obciążenie, ale tak jak napisałaś istnieje prawdopodobieństwo, że chodzi też o zakłócenia. Nie masz innych BTS'ów w okolicy?
ED77 + ATK20 = 

- ars
- Początkujący użytkownik forum
Dziwne jest to że zaczol sie nowy miesiac a mi nadal download ciagnie 1 kb /s nawet na ta strone wchodziłem jakieś 30 min żal ;/
Ostatnio zmieniony 2008-02-25, 20:21 przez ars, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto Kupi? iplusa da? sie zrobi? w bamobo ??cznie zemn? ;[
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Chyba okres rozliczeniowyars pisze:Dziwne jest to że zaczol sie nowy miesiac

O każdej porze dnia i nocy? Rachunek zapłacony? Zadzwoń do Plusa, moze cos im sie pokickało i zapomnieli o Tobie.ars pisze:mi nadal download ciagnie 1 kb /s
- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jak rachunek nie zapłacony, to blokują połączenia wychodzące, a nie zmniejszają transferSundance_kid pisze:Rachunek zapłacony?

- Jaco
Może jakaś awaria nadajnika ? Komp nie jest zasyfiony?ars pisze:Dziwne jest to że zaczol sie nowy miesiac a mi nadal download ciagnie 1 kb /s nawet na ta strone wchodziłem jakieś 30 min żal ;/
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Niedawno miałam "problemy" z płatnościami i mimo, że powinnam mieć juz zdjęty limit, net chodził jakby chciał a nie mógł. Ewentualnie to tylko moje odczucie. Po zapłaceniu (i po odblokowaniu połączeń) wszystko wróciło do normy czyli do 6 kB/s.Mikolaj211 pisze:Jak rachunek nie zapłacony, to blokują połączenia wychodzące, a nie zmniejszają transfer
-
- Użytkownik forum
Sundance_kid pisze:wszystko wróciło do normy czyli do 6 kB/s
<zalamka>
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
A Tobie co?<zalamka>