skype > bluetooth fon i nauszna sluchawka
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
skype > bluetooth fon i nauszna sluchawka
interesuje czy korzysta ktoś ze SKYPE lącząc się z netem poprzez bluetooth w konfiguracji:
telefon > Bluetooth > laptop < bluetooth < nauszna sluchawka.
czy taka konfiguracja sprzętowa jest w ogóle możliwa i zdaje egzamin w praktyce?
telefon > Bluetooth > laptop < bluetooth < nauszna sluchawka.
czy taka konfiguracja sprzętowa jest w ogóle możliwa i zdaje egzamin w praktyce?
Mów otwarcie i otwarcie dzia?aj, gdy w kraju dobre panuj? rz?dy. Otwarcie dzia?aj, lecz mów ostro?nie, gdy rz?dy s? z?e.
Konfucjusz
Konfucjusz
Re: skype > bluetooth fon i nauszna sluchawka
Jak najbardziej działa, ale jest trochę kłopotliwa, bo jeśli masz ustawione automatyczne łączenie się tel ze słuchawką i kompem, to słuchawka zadziała albo z tel albo z kompem - rozwiązanie niech tel nie łączy się automacznie ze słuchawką tylko komp. Drugie rozwiązanie - słuchawka, która umożliwia połączenie dwóch urządzeń jednocześnie(są takie).
No i rzecz najważniejsza, musisz mnieć co najmniej EDGE, bo przy samym GPRS szkoda się męczyć, praktycznie się nie da gadać.
No i rzecz najważniejsza, musisz mnieć co najmniej EDGE, bo przy samym GPRS szkoda się męczyć, praktycznie się nie da gadać.
A i jeszcze jedno. BT w kompie musi wspierać przesyłanie dźwięku i transmisję danych i do tego musi to robić jednocześnie. Mój oryginalny nie przesyłał dzwięku, więc musiałem kupić taki na USB.
-
- Początkujący użytkownik forum
Mam bluetooth słuchawke, i port do komputera, i jak mam to wszystko podłączyc, żeby działał mi skype przez ta słuchawke ??? Z góry thx
- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
http://www.useful-apps.com/Beta.htm
Ciekawa rzecz, którą znalazłem w reklamach u góry forum.
Jest to program na kilka modeli nokii z symbianem. Możemy dzięki niemu prowadzić rozmowy voip przez skype z komórki. Program przesyła dźwieki między naszym telefonem a aplikacją skype w naszym komputerze za pośrednictwem GPRS/EDGE/UMTS/Bluetooth a skype z komputera łączy nas z innym użytkownikiem. Uważam, że jest to świetna alternatywa dla skype mobile, bo sprzet (telefon) jest w tym wypadku o wiele tańszy. Jednak w tym wypadku trzeba uzywać (oprócz bluetooth) dwóch połączeń z internetem a poza tym sądze, że przy takim połączeniu są bardzo duże opóźnienia.
Jeśli ktoś <font color="#FF00FF"><b>»»korzysta««</b></font> z tego programu to mógłby się podzielić swoimi spostrzeżeniami.
Ciekawa rzecz, którą znalazłem w reklamach u góry forum.
Jest to program na kilka modeli nokii z symbianem. Możemy dzięki niemu prowadzić rozmowy voip przez skype z komórki. Program przesyła dźwieki między naszym telefonem a aplikacją skype w naszym komputerze za pośrednictwem GPRS/EDGE/UMTS/Bluetooth a skype z komputera łączy nas z innym użytkownikiem. Uważam, że jest to świetna alternatywa dla skype mobile, bo sprzet (telefon) jest w tym wypadku o wiele tańszy. Jednak w tym wypadku trzeba uzywać (oprócz bluetooth) dwóch połączeń z internetem a poza tym sądze, że przy takim połączeniu są bardzo duże opóźnienia.
Jeśli ktoś <font color="#FF00FF"><b>»»korzysta««</b></font> z tego programu to mógłby się podzielić swoimi spostrzeżeniami.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
- etranger
- Specjalista bezprzewodowy-junior
przy BC i only GPRS skype dziala znakomicie ale tylko z osobami,ktore maja publiczne IP. Ktos za natem nawte z super laczem bedzie mial problemy z porozumieniem sie. Uzywalem samego gprs w BC ponad dwa miesiace i skypowalem sporo calkiem.