Witam, od czerwca posiadam internet z playa, do niedawna nie było żadnych problemów, ale jakoś od zimy kiedy zaczęły sie mrozy zaczęły się również pojawiać problemy. Router nie chciał połączyć się z anteną na dachu, czasem pomagał restart urządzenia ale na krótko. Dodam jeszcze że przy większych mrozach (-20) internet potrafił działać. Kontaktowałem się z nimi w tej sprawie wiele razy aż powiedzieli że wykorzystałem limit reklamacji (xD). Do 24 lutego internet działał bez problemów (miałem już wykorzystany limit), następnego dnia zaczęło zrywać połączenie (od 25 zaczyna się nowy okres rozliczeniowy, przypadek?). Internet raz działa, raz nie działa. Co chwila migają ikonki karty sim i zasięgu, potem gasną. Dodam że zasięg mam na 4 kreski, a najbliższy nadajnik jest około 4 km.
Jeśli zły dział to przepraszam.
Zte WF830 - błąd komunikacji z modułem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Re: Zte WF830 - błąd komunikacji z modułem
Witam miałem to samo byłem w salonie Play zareklamować wf 830 i wydali mi duplikat karty sim, okazało się że wina sim była problem zniknął.
-
Problem rozwiązany, był u mnie pan technik, wystarczyło wyczyścić kartę sim (antena jest zamontowana na kominie).
-
Hej, nie będę tworzył nowego tematu bo problem ten sam.
Generalnie, pomyliłem firmware i wgrałem wersję z czeskiego O2.
IDU, podniósł firmware, ale ODU został w wersji play i teraz mam taką zwagwozdkę.
Gdy modem LTE wpinam przez zasilacz POE to loguję się do niego prawidłowo:
-mam internet
-mam dostęp do panelu admina pod adresem 192.168.0.1
Gdy wpinam się do ODU to loguję się prawidłowo smartadminem na adres 192.168.10.1 ale:
-mam komunikat brak komunikacji z modułem
Czy ktoś wie jaki jest domyślny adres IP dla setu play? być może w ten sposób uda mi się na sztywno je zestawić i zrobić upgrade FOTA do wersji play
Drugie pytanie, to czy jest szansa znaleźć gdzieś paczkę BIN z firmware play? Przeryłem cały internet ale nie widzę nigdzie takiej opcji - tylko FOTA.
Niestety wsparcie na messengerze ZTE nie odpisuje.. słyszałem, że Pan, który tam ogarniał odszedł do Xiaomi.
Generalnie, pomyliłem firmware i wgrałem wersję z czeskiego O2.
IDU, podniósł firmware, ale ODU został w wersji play i teraz mam taką zwagwozdkę.
Gdy modem LTE wpinam przez zasilacz POE to loguję się do niego prawidłowo:
-mam internet
-mam dostęp do panelu admina pod adresem 192.168.0.1
Gdy wpinam się do ODU to loguję się prawidłowo smartadminem na adres 192.168.10.1 ale:
-mam komunikat brak komunikacji z modułem
Czy ktoś wie jaki jest domyślny adres IP dla setu play? być może w ten sposób uda mi się na sztywno je zestawić i zrobić upgrade FOTA do wersji play
Drugie pytanie, to czy jest szansa znaleźć gdzieś paczkę BIN z firmware play? Przeryłem cały internet ale nie widzę nigdzie takiej opcji - tylko FOTA.
Niestety wsparcie na messengerze ZTE nie odpisuje.. słyszałem, że Pan, który tam ogarniał odszedł do Xiaomi.
-
- Stały użytkownik forum
Witam u mnie na standardowo na adres 192.168.1.1 loguje się smartadmin, próbowałeś resetować router i wyciągałeś sim z ODU?